reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny kiedy ikosc mleko w piersi się? ustabilizuje u mnie już 3 tyg po porodzie aaa muszę odciągac pokarm bo mały ma ufundowana fontannę i biedny się denerwuje..
Ja dzisiaj w nocy też zapryskalam dziecku twarz, a druga piersią kołdrę 🙃 jestem ponad 6 tygodni po porodzie więc nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale też jestem ciekawa 😅

Dziewczyny kiedy ikosc mleko w piersi się? ustabilizuje u mnie już 3 tyg po porodzie aaa muszę odciągac pokarm bo mały ma ufundowana fontannę i biedny się denerwuje..
To zależy :( niestety odciągajac mleko prawdopodobnie zwiększa się jego produkcja bo przysadka dostaje sygnał, że więcej jest wysysane i produkuje więcej prolaktyny i to takie błędne koło. Ja jestem prawie 6tyg po porodzie i wyłącznie pierś i czasami w nocy/po nocy mam piersi pełne i twarde, tak na co dzień bardzo miękkie, pokarmu dużo, A i tak często za szybko mu leci 🤷‍♀️

Hanna wyspana, to i uśmiechy od rana 😀

Załączniki

• Screenshot_20210322_091457_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210322_091457_com.android.gallery3d.jpg
    280,6 KB · Wyświetleń: 102
Mój Ignas co 3 czasami 2.5 h się budzi w nocy na nyca. Słyszałam że mleko matki w nocy ma największą kaloryczność i warto często karmić nocą
Wiem wiem, ale położna mi powiedziała, że jak karmię rano piersią to wtedy mały i tak dostaje to samo mleko co by dostał w nocy, ja na karmienie w nocy się nie nadaję 😔

reklama
My dzis byliśmy u pediatry. Mala złapała jakas infekcje. Badania na cito. Znowu mi ja kuli ;/ czekamy na wyniki... do tego stan podgoraczkowy sie utrzymuje, mala niespokojna. Co do buzki to nie kazali się przejmować krostkami tylko narazie obserwować... dodatkowo witaminka c i wapno. I prawdopodobnie czeka nas zmiana mleka na bebiko bo vhyba mala nie toleruje takiej ilości laktozy jak jest w nanie.... takze u nas ciagle cos.

Do góry