No tak czasem jest, my tez mamy swoje sposoby np. womb sounds, albo tulenie z cycusiem i zasypianie na rekach, a czasem nie wiadomo... nic jej nie wchodzi Przydalaby sie instrukcja obslugi ...Tak tak. Otulamy się od małego praktycznie bo to ja uspokajało w szpitalu. Ale dzis nie działa nic
reklama
KarolinaAnna.K
Fanka BB :)
W nocy to tak co 2,5-3h się budzi mała na jedzenie, a w dzień to różnie. U nas też tak to wygląda, że pobudka zazwyczaj jest jednoznaczna z jedzeniem.Dziewczyny karmiace piersia - czy u Was jest juz jakas regularnosc karmien? U nas to jedna niewiadoma, kiedy małej sie zachce ( zazwyczaj pobudka = karmienie ) i jak dlugo bedzie chciala jesc. Zazwyczaj to 15min na piers, czasem potrafi widiec godzine, a teraz np przysnela mi po 5 min
Nie chcę psuć radości, ale przeczytaj:Nie wierzę, moje dziecko właśnie samo się przekręciło z brzuszka na plecki ale główki nie trzyma nawet zbytnio nie podniesie
Obroty niemowlaka - obrót z brzucha na plecy czy obrót z pleców na brzuch? - MamaFizjoterapeuta
„Moje dziecko już się obraca na plecki!” „Zobaczcie – taki mały, a już opanował obroty!” Czy to rzeczywiście powód do radości? Które obroty pojawiają się jako pierwsze? Czy to, że dwu czy trzymiesięczny maluch potrafi z leżenia na brzuszku obrócić się z powrotem na plecki to powód do dumy czy...
mamafizjoterapeuta.pl
Ale, że co, bo nie rozumiem? To był pewnie obrót przypadkowy, w szale nic złego w tym raczej nie widzę, ale też nie wariuję z radości, bo wiem, że na wszystko jest swój czasW nocy to tak co 2,5-3h się budzi mała na jedzenie, a w dzień to różnie. U nas też tak to wygląda, że pobudka zazwyczaj jest jednoznaczna z jedzeniem.
Nie chcę psuć radości, ale przeczytaj:
Obroty niemowlaka - obrót z brzucha na plecy czy obrót z pleców na brzuch? - MamaFizjoterapeuta
„Moje dziecko już się obraca na plecki!” „Zobaczcie – taki mały, a już opanował obroty!” Czy to rzeczywiście powód do radości? Które obroty pojawiają się jako pierwsze? Czy to, że dwu czy trzymiesięczny maluch potrafi z leżenia na brzuszku obrócić się z powrotem na plecki to powód do dumy czy...mamafizjoterapeuta.pl
KarolinaAnna.K
Wiadomo, że pojedynczy epizod w szale, to nic złego. Podrzuciłam na wypadek jakby zdarzało się to częściej, na co wtedy zwracać uwagę.Ale, że co, bo nie rozumiem? To był pewnie obrót przypadkowy, w szale nic złego w tym raczej nie widzę, ale też nie wariuję z radości, bo wiem, że na wszystko jest swój czas
Tak sobie czytałam dzisiaj te posty o wprowadzeniu rutyny przy usypianiu i zastanawiam się, co u nas jest nie tak Naszą rutyną nadal jest wyłącznie to, że dziecko po północy dostaje wielkich oczu i nie myśli o śnie w ogóle. Chociaż dzisiaj i tak jest nieźle, bo chyba właśnie zasnęła
Chociaż ja chyba nie pośpię zbytnio, bo mała ma jakąś wysypkę, więc będę jak głupia:co chwilę sprawdzała czy nie dostała np. gorączki. A podejrzewam, że winne jest moje łakomstwo i ptasie mleczko (wcześniej nie jadłam w sumie słodyczy)
marta18691
No a moj maly 8godzin pospal ciagiem
Ostatnia edycja:
kwiatek250
Bardzo dobra decyzja, spaceruj z Czarkiem codziennie, a zobaczysz, że dużo grzeczniejszy będzie. Słodki maluchUdało się! Wyszliśmy i śpi a w ogóle jaki dziś grzeczny się zrobił
Ewq9
Ten artykuł to bardziej mojego Krzysia niestety dotyczy. Nie umie leżeć na brzuszku z podniesioną głową bo momentalnie się przewraca najczęściej na prawą stronę, rzadziej lewą. Muszę się umówić do fizjoterapeuty...
W nocy to tak co 2,5-3h się budzi mała na jedzenie, a w dzień to różnie. U nas też tak to wygląda, że pobudka zazwyczaj jest jednoznaczna z jedzeniem.
Nie chcę psuć radości, ale przeczytaj:
„Moje dziecko już się obraca na plecki!” „Zobaczcie – taki mały, a już opanował obroty!” Czy to rzeczywiście powód do radości? Które obroty pojawiają się jako pierwsze? Czy to, że dwu czy trzymiesięczny maluch potrafi z leżenia na brzuszku obrócić się z powrotem na plecki to powód do dumy czy...mamafizjoterapeuta.pl
To koniecznie umow sie. Jakas rehabilitacja pewnie sie przyda. Z dziecmi to jak nie urok to sraczkaTen artykuł to bardziej mojego Krzysia niestety dotyczy. Nie umie leżeć na brzuszku z podniesioną głową bo momentalnie się przewraca najczęściej na prawą stronę, rzadziej lewą. Muszę się umówić do fizjoterapeuty...
reklama
Sylwia99
Jak zając pod miedzą.U nas dzisiaj noc koszmar. Mala wieczorem koncertowała. A jak usnęła to takim snem ze nie szło oka zmrużyć bo coagle pobudki. Padam na twarz a klucha dalej na czuwaniu;D