reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczuny czy u Was maluchy śpią w łóżeczku? Jak przyzwyczaić małą żeby tam spala? U nas po szpitalu jest dalej lęk i strach małej szczególnie wieczorami kiedy miala robione najwięcej krzywdy. Jedyne co się dala przekonać to narazie do wozka i tam spi bo jak ma ataki płaczu i lęku to trzeba ja troche pobujać i spi dalej... Ale nie ukrywam ze chciałabym ja przestawić na lozeczko. Co do placzu przy kupie to i U nas jest bo nie moze zrobic. Twarde kupy i silne prężenie to U nas norma. Przepajamy wodą żeby było łatwiej i czasem pomaga
Moja śpi w łóżeczku. Dzisiaj przez tą pieluchę wzięłam do łóżka. Ale nocki przesypia w łóżeczku, samo z siebie wyszło, że tam zaczęła spać. Może stopniowo przyzwyczajaj, w dzień zaczynaj ją tam kłaść.

W nocy śpi w łóżeczku, czasem kilka prób odłożenia , ale nie poddaje się bo jednak lozko chce mieć dla siebie i męża. Ale w dzień często zasypia na łóżku przytulony i nie przekładam.
Dziewczuny czy u Was maluchy śpią w łóżeczku? Jak przyzwyczaić małą żeby tam spala? U nas po szpitalu jest dalej lęk i strach małej szczególnie wieczorami kiedy miala robione najwięcej krzywdy. Jedyne co się dala przekonać to narazie do wozka i tam spi bo jak ma ataki płaczu i lęku to trzeba ja troche pobujać i spi dalej... Ale nie ukrywam ze chciałabym ja przestawić na lozeczko. Co do placzu przy kupie to i U nas jest bo nie moze zrobic. Twarde kupy i silne prężenie to U nas norma. Przepajamy wodą żeby było łatwiej i czasem pomaga

Moja spi w łóżeczku. w dzien gdzie zasnie. czy to kanapa, mata cxy Bujak. Dzisiaj O 4 Wzielam Ją JUZ DO siebie bo bardzo sie budzila. 😥

Moja spi w łóżeczku. w dzien gdzie zasnie. czy to kanapa, mata cxy Bujak. Dzisiaj O 4 Wzielam Ją JUZ DO siebie bo bardzo sie budzila. 😥
U mnie niestety usypianie tylko na rękach. Sama nie zasnie. A każda próba odłożenia do wozka kończy się wrzaskiem. Tak jej się kojarzy ze szpitalem jeszcze. Jak narazie spi tylko i wyłącznie w wózku. ;p

U nas mala leci końcówka 5 tygodnia i waga 4200.... urodzona 3750 ale przez rotawirusa spadla do 3500. My w dzień z drzemkami różnie ale wieczorem zaczynam przyzwyczajać ze kapiel witamina mleko i spac . Jeszcze ze spaniem ciezko po kąpieli ale z czasem moze się przyzwyczai
Olga, brzmi jakby u Was powoli sytuacja wychodziła na prostą :) ciesze się :)

nie, u nas jest problem z łóżeczkiem. Też byłysmy długo w szpitalu i małą przyzwyczaiłą się do spania w łóżku ze mną (moja lokatroka z sali, siedziała 2,5 tygodnia i mówi, że ma to samo, nigdy nie miała takiego problemu, a to jej 4te dziecko. Wiec coś jest z tym przyzwyczajeniem). Ja jej na razie odpuściłam. Póki co skupiamy sie na ustabilizowaniu karmień i mi na razie też jest wygodniej z nią w łóżku. No ale ale już niedługo będziemy sie przymierzać do zmiany i zobaczymy czy nie pożałuje ;)

reklama
Olga, brzmi jakby u Was powoli sytuacja wychodziła na prostą :) ciesze się :)
No powoli zaczynamy funkcjonować. Mala przybiera na wadze, w nocy w miare spi, wieczorem jedynie meczy ja strach przed spaniem i placz bo w szpitalu wieczorem miala robione zazwyczaj badania, wkucie i pobierania krwi wiec sie boi.... Ale myślę że po malu wyjdziemy na prosta. Jak na razie boje się bk mala złapała jakiegoś gila mimo ze siedzimy jeszcze w domu. I troche obawiam się kolejnej infekcji No ale zobaczymy

Do góry