reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dołączam do mam dzieci w kropki,.bo i moja takie ma na twarzy. Co do spacerów, tak, absolutnie konieczne dla naszego zdrowia psychicznego, dotlenienia nas i dzieci i dobrego snu dzidziusiów💪.
Moja też w kropki, ale na szczęście małe, raczej potówki w miejscach, gdzie przylega twarzą do mnie, gdy na mnie zaśnie
Noo niedrogie 😀😀takze oplaca sie 😀
Mamy te pierwszej karty kontrastowe, fajnie wykonane są. Mamy też książeczki, które udało nam się kupić po jeszcze niższej cenie, zazwyczaj dorzucałam do koszyka przy okazji innych zakupów:
Screenshot_20210318-110339.png
Ale chyba ulubione Konstancji to jednak te dwie:
Screenshot_20210318-110824.pngScreenshot_20210318-111223.png

reklama
Moja też w kropki, ale na szczęście małe, raczej potówki w miejscach, gdzie przylega twarzą do mnie, gdy na mnie zaśnie

Mamy te pierwszej karty kontrastowe, fajnie wykonane są. Mamy też książeczki, które udało nam się kupić po jeszcze niższej cenie, zazwyczaj dorzucałam do koszyka przy okazji innych zakupów:
Zobacz załącznik 1249586
Ale chyba ulubione Konstancji to jednak te dwie:
Zobacz załącznik 1249587Zobacz załącznik 1249588
Nastepnym razem zamowie 😀😀 dzieci z torbami mnie puszcza 😀

Na szczęście te książeczki kontrastowe,było jeszcze w miarę przyzwoite ceny mają, ale jak szukałam paru doroślejszych, takich wszędzie polecanych, to czasem uznawałam "może poczekam na promocję"
A co polecane jest? :) pokazesz? Ja dla mojej 5 latki wczoraj wlasnie zamowilam ze 100 zl na 65 zl przecena. Tez czekam na promocję 😀

Zazdroszczę 😍 u mnie poranki najgorsze, a ostatnio jeszcze noce 😭 no nie chce spać, ryczy, charczy, jedynie na brzuszku zaśnie, ale ja się boję tak na noc go zostawić 🙁
Pocieszę Cię, moja mama opowiadała mi, że jak byłam taka mała to tylko i wyłącznie na brzuszku spałam, jak tylko się mnie przewróciło na plecki to od razu pobudka 🤭 I teraz u nas historia zatacza koło, bo Filip przez to, że ciągle go coś tam goni w jelitkach i refluksowo to zasypia na dłużej tylko na brzuszku, a przecież nie będziemy dziecka męczyć i zmuszać do spania na plecach, ani on się nie wyśpi, ani ja na przykład w nocy. Także u nas praktycznie każdy sen już na brzuchu 🙃 Z tym, że mamy w łóżeczku monitor oddechu i młody już swobodnie przewraca główkę z boku na bok i podnosi. Monitor kupiliśmy na promocji za niecałe 2 stówki i dzięki temu mamy dużo spokojniejszą głowę. Ale może Czarek ma ten sam problem co nasz młody? Jak charczy i płacze to być może pokarm mu się wraca i po prostu go boli i piecze, a dodając do tego klasyczne bolączki jelitowe takich małych dzieci to w ogóle ma combo. Dzieci, które chcą spać na brzuszkach mają mniej problemów trawiennych typu kolka. Niby jest to odradzane ze względu na SIDS, ale takie maluszki to przecież też ludzie i mają swoje preferencje 🤷‍♀️

Dziewczyny karmiące piersia - jak dlugo Wasze maluchu ssą piers „efektywnie”? Tak ze slychac faktycznie jak polykaja pokarm?
Ja przez to jej wiercenie nie jestem w stanie nawet policzyc, bo co chwila się wygina i ten cycek jej wypada. 😒 ale ogólnie staram się przystawiac na 10 minut do każdej piersi przy jednym karmieniu, chyba że chce dłużej

reklama
Do góry