reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

My ostatnio zerwalismy sie ze smyczy i zrobilismy 20min spacer 😁😁😁 dluzej sie balismy 🤣 malej to dobrze zrobilo, dostala pozniej cycusia i nawet w lozeczku zasnela co jej sie nie zdarza 😁
To ja 2h chodze 😂 ale ostatnio to juz szlam ze strachem bo była bliska wybudzenia 😂 ja juz ciepła sie nie mogę doczekać chyba ciagle bede na dworze 😁

reklama
zisiaj wyszłam z Małą na balkon 😂 A tak to siedzimy też i czekam z spacerem na męża - na razie wózek stoi w mieszkaniu, więc go z 4. piętra w połogu dźwigać nie będę.
My jak mieszkaliśmy na 4 piętrze bez windy to trzymalam wózek w samochodzie. Schodziłam z fotelikiem, wyjmowałam wozek, przekladalan do gondoli i jechalam. Bozee jak mnie to denerwowaloo.

Ostatnio oprócz Femal.tikera piję też MOM SOS na laktację i mam wrażenie, że mam więcej mleka. Ale może to tylko złudzenie/przypadek.

Ja dzisiaj wyszłam z Małą na balkon 😂 A tak to siedzimy też i czekam z spacerem na męża - na razie wózek stoi w mieszkaniu, więc go z 4. piętra w połogu dźwigać nie będę.

Ja miałam zalecone między 6. a 8. tygodniem
O a co to? Bo ten fema*ltiker to wypiję teraz co mam, bo od siostry dostałam, ale więcej tego pić nie będę, nawet z mlekiem.mam odruch wymiotny, to już wolę bocianka, też niedobry, ale jakoś przez gardło przechodzi 😁 chociaż jak dla mnie to żadnen z tych specyfików nie pomaga 🙈
My dzisiaj wyszliśmy do auta i z powrotem, bo musiałam na chwilę do galerii coś podpisać w Playu, to się przejechaliśmy, mały przynajmniej ładnie zasnął w aucie i potem jeszcze spał łącznie jakieś 3h 😇
Ja mam w bloku windę, tyle że boję się nią jeździć no ale teraz z chłopakiem wciąż jeździłam, bo niby nie mogłam po cc schodami na początku, ale z wózkiem już nie będzie wyboru 🙈

My jak mieszkaliśmy na 4 piętrze bez windy to trzymalam wózek w samochodzie. Schodziłam z fotelikiem, wyjmowałam wozek, przekladalan do gondoli i jechalam. Bozee jak mnie to denerwowaloo.
U nas jest średnio z miejscami parkingowymi blisko bloku. Fajne osiedle, bezpieczne jak chcesz dziecko wypuścić, ale do samochodu raczej daleko ;)
Niby jakaś wózkarnia jest na dole - strasznie zagracona rowerami, ale może się ostatecznie jakoś będziemy wciskać. Choć trochę się boję, że wózek się będzie kurzył i brudził.
O a co to? Bo ten fema*ltiker to wypiję teraz co mam, bo od siostry dostałam, ale więcej tego pić nie będę, nawet z mlekiem.mam odruch wymiotny, to już wolę bocianka, też niedobry, ale jakoś przez gardło przechodzi 😁 chociaż jak dla mnie to żadnen z tych specyfików nie pomaga 🙈
Specyfik podobny do Femal.tikera, też bazujący na słodzie. Trochę chyba smaczniejszy, ale jak nie możesz przełknąć Femal.tikera, to ten też może Ci nie podejść :/ Mnie tam wszystkie nawet z mlekiem smakują. I te różne ziołowe herbatki też

11 godzin sn i w drugiej fazie u malego pojawila sie trachykardia-tetno 200 i lekarz w mig zdecydowal, ze cc. Jeszcze znieczulenie nie dzialalo, jak zaczeli i tak sie zdenerwowalam, ze nie migli mi cisnienia uregulowac, litr jrwi stracilam i juz odplywalam, ale juz wszystko dobrze. Jednak wspomnienie dla mnie to trauma. Jestem wdzieczna lekarzom, ze z synkiem wszystko dobrze.
Umęczyłaś siě, ale teraz masz juz dzidzię przy sobie🙂

Dziewczyny ja zgłupieje. Siostra zapisała mi córę na 26 kwietnia na NFZ na usg bioderek, bo pani powiedziała, że dopiero się robi od 8 tygodnia, a w zaleceniu ze szpitala mam 4 tydz. Więc ja już 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Ja byłam wczoraj na usg bioderek. Synek w niedzielę skończył miesiąc. Mamy się stawić na kontrolę jak skończy 3 miesiące. Jak dzwoniłam to pani w rejestracji mówiła, że pierwsza wizyta powinna odbyć się między 3 a 6 tygodniem.

reklama
Do góry