reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Cześć dziewczyny! Oj długo nie pisałam, ale wszystko przeczytałam! 😃
U nas moc wrażeń jak zwykle. Z testów przesiewowych noworodków wyszło że mała ma wrodzoną niedoczynność tarczycy, więc bierzemy leki. Dzisiaj byłyśmy na pobraniu krwi i w środę kolejna wizyta u endokrynologa...

Dziewczyny karmiace tylko piersia - czy zdarzyło Wam sie juz odciagac pokarm pomiedzy karmieniami? Ile ml jestescie w stanie odciagnac? U nas bieda ... 30ml wycieka w pierwsze 5min a pozniej juz ani kropelka.
Ja karmie tylko piersią, ale nie próbowałam jeszcze odciągać między karmieniami. Z obu piersi odciagam około 130ml i małej to wystarcza żeby się najeść, tyle że w dzień karmie ja mniej więcej co 2.5 h, w nocy potrafi wytrzymać 4h 😊

U nas karmienie piersią stało się mega ciężkie. Jak zaczyna ciągnąć cycka z automatu zaczyna jej grać w jelitach i tak się przez to wkurza, że cała się wykręca, wygina, wypada jej ten cycek, zaczyna płakać i już ma problem żeby złapać na nowo... Ja aż mam problem żeby ją utrzymać tak się szarpie... Czy Wasze dzieci też tak mają? Czy sądzicie że coś jest nie tak? 😟

U nas karmienie piersią stało się mega ciężkie. Jak zaczyna ciągnąć cycka z automatu zaczyna jej grać w jelitach i tak się przez to wkurza, że cała się wykręca, wygina, wypada jej ten cycek, zaczyna płakać i już ma problem żeby złapać na nowo... Ja aż mam problem żeby ją utrzymać tak się szarpie... Czy Wasze dzieci też tak mają? Czy sądzicie że coś jest nie tak? 😟
U mojej slychac jakby zaby miała w brzuchu, tak sie przelewa.

Ja karmie tylko piersią, ale nie próbowałam jeszcze odciągać między karmieniami. Z obu piersi odciagam około 130ml i małej to wystarcza żeby się najeść, tyle że w dzień karmie ja mniej więcej co 2.5 h, w nocy potrafi wytrzymać 4h 😊
Czyli karmisz zawsze odciagnietym mlekiem z butelki?

reklama
Dziewczyny a jak podajecie odciagniete mleko trzymane z lodowki? Ogrzewa sie je wczesniej czy daje bezposrednio? Ja sobie wlozylam butelke do miski z ciepla woda. Ale mala jednak nie dojadla... i caly poranny wysilek do wyrzucenia 🤦‍♀️

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry