reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny a czy używacie jakiś mat edukacyjnych albo innych absorbujących atrakcji? Zauwazylismy ze mała uspokoiła sie wczoraj jak zaczęła podążać wzrokiem za frędzelkami z bluzy mojego męża. Myślimy żeby kupić jakies kontrastowe "atrakcje". Czy Wasze dzieciaczki już reagują na coś takiego? Też jak zapaliliśmy lampke w pokoju to nagle spokój i zaczęła się gapić w światło :D

Może sobie wmawiamy :D

Dziewczyny a czy używacie jakiś mat edukacyjnych albo innych absorbujących atrakcji? Zauwazylismy ze mała uspokoiła sie wczoraj jak zaczęła podążać wzrokiem za frędzelkami z bluzy mojego męża. Myślimy żeby kupić jakies kontrastowe "atrakcje". Czy Wasze dzieciaczki już reagują na coś takiego? Też jak zapaliliśmy lampke w pokoju to nagle spokój i zaczęła się gapić w światło :D

Dzieci uwielbiaja patrzec w światło 😁 ja klade czarno bialo czerwone obrazki w łóżeczku. Maty jeszcze nie rozkładałam, bo chce opóźnić dzien w ktorym salon zmieni sie w plac zabaw 😂😂😂 ja w leżaczku kładę mała czasami.

Ja u góry w pokoju mam karuzele i tam sa zabawki powieszone i ruszaja sie tez takie zwiarzatka i swiatelko jest to tez maly patrzy na to i zasypia przy melodyjkach

Ja mojemu pokazywałam książeczki kontrastowe, ale nie był zainteresowany. Maty edukacyjnej jeszcze nie używałam, pewnie tak od 3 miesiąca dopiero, bo teraz to by tylko leżał na niej plackiem 😂

Maty edukacyjnej nie mam, za to mam zwykłą piankową, kładziemy małą i zapewniamy atrakcje - książeczki kontrastowe, pluszaki w wyraźnych barwach (ulubioną jest czarna puma), grzechotki i piłeczki sensoryczne w wyraźnych barwach. Mała jak najbardziej reaguje, patrzy,
podąża wzrokiem. Już od ponad tygodnia wykazuje zainteresowanie (a dziś kończy trzy tygodnie). Światła też ją interesują, ale to już tak od drugiej doby życia ją zaczęły fascynować.

reklama
@Tola90 zapomnialam o tych rureczkach antykolkowych. Jezeli nie chcesz uzywac kropelek to fajnie odgazowuje dziecko😁woec na kolki moze pomoc!

Załączniki

• Screenshot_20210314_115135_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210314_115135_com.android.chrome.jpg
    187,4 KB · Wyświetleń: 51
Do góry