reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Czy Wasze dzieci tez czasami tak walczą z cycem? Moja na wieczor lapie takie fazy szarpania sutkiem, w prawo, lewo, gora dol... az jej wypada i wtedy lapczywie szuka znowu. Zastanawiam sie o co chodzi... za malo polarmu? A moze jelita mecza?...

Czy Wasze dzieci tez czasami tak walczą z cycem? Moja na wieczor lapie takie fazy szarpania sutkiem, w prawo, lewo, gora dol... az jej wypada i wtedy lapczywie szuka znowu. Zastanawiam sie o co chodzi... za malo polarmu? A moze jelita mecza?...
Sprawdzilam i siknela fontanna mleka 😳 moze mala za plytko ssie? Juz sama nie wiem.

Mojarobi dokladnie to samo, a jak nie zlapie szybko od nowa, to jest taka zła..... Teraz zaś wybudzam ją od półtorej godziny, zeby cos zjadła, a ona moze 10 pochlipala mleczka i spi...

Zobacz załącznik 1246192
Pewnie o ten produkt pytasz.

A na pewno mała została dobrze zważona? Bo nas ze szpitala przez chwilę nie chcieli wypuścić, bo za duży spadek masy, a potem magicznie dziecko przybrało 80gr w 4h niecałe.

A jak z wskaźnikami skutecznego karmienia (do znalezienia np. tu: Link do: Jak nie zabić dziecka piersią?). Brudzi odpowiednią liczbę pieluch?
Moje dziecko moczy pieluszki, teraz mniej kupek robi, bo mm jest dorzucone, ale nie woła 8 razy dziennie jeść, tylko 3-5 razy góra.

Mnie Doradca laktacyjny kazała budzić na cycu zdecydowanie, a to pomiziac po uchu a to uszczypnąć w ramię i w środę kończymy miesiąc a na wadze prawie kilo do przodu [emoji3] Gdzie w szpitalu przez dobę też chciałam zagłodzić dziecko bo ładnie ssało przez 40 minut i zasypiało, jak pytałam położnych to tak napewno najedzony. A, się okazało, że w ogóle mleka jeszcze nie miałam.
Moje dziecko moczy pieluszki, teraz mniej kupek robi, bo mm jest dorzucone, ale nie woła 8 razy dziennie jeść, tylko 3-5 razy góra.

reklama
Do góry