Spojrzalam w Google na ta wanienke. Troche bez sensu to zrobili bo to juz dla siedzących dzieci. Musisz moze jakis leżaczek dokupić żeby bylo ci wygodniej, bo w sumie nie wiwm jak umyć tam wygodnie maluszkaCzy ktoras z Was uzywa wanienki/przewijaka chicco? Tam jest taka wypustka w wanience, nie wiadomo po jaka cholere... troche nas zdezorientowala podczas pierwszej kapieli, bo mala nie mogla zmiescic sie w wanience tak zeby jej ta wypustka nie gniotła....
reklama
A czemu robilas morfologie? Kup taki rureczki do pupy na odgazywowanie wtedy i kupka wychodzi.Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiącI już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?
Pediatra nam na pierwszej wizycie zleciła zrobienie morfologii i bilirubiny kontrolnie. I wyszła anemia A na wadze przybiera prawidłowo więc gdyby nie badania to byśmy nie wiedzieli że coś jest nie takA czemu robilas morfologie? Kup taki rureczki do pupy na odgazywowanie wtedy i kupka wychodzi.
Sylwia99
Fanka BB :)
Więcej mm. Dzisiaj w dzień, co 4 godziny dostawała 100 ml, czasami jeszcze trochę cyca pociąga. W nocy budziła się co 3-3,5 godziny to gdzieś tak ok 100 ml dostawała.U mnie też porod 13 lutego. I od wczoraj takie krzyki ze aż boli. Ile twoja zjada i co ile ? Na mm czy piers?
Ostatnia edycja:
marta18691
U nas tez zelazo bierzemy...i tez kupy dzis wogole nie zrobilDziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiącI już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?
Ewq9
U mnie od ponad tygodnia kupy są co 2 dni ale po dwie. Generalnie położna twierdzi że zaparcia są od tego że nie dopajam małego wodą ani żadna herbatką . Podawałam mu pierwsze bardzo słabo zaparzoną herbatkę z rumianku ale wyszła mu wysypka. Potem znowu z kopru i to samo a samej wody nie chce pić. Ogólnie czytałam że do szóstego miesiąca życia dziecka nie powinno się dopajać niezależnie czy jest karmione piersią czy mm.
Jeśli chodzi o zaparcia to pediatra polecił mi dicopeg ale dla dorosłych i dawać pół saszetki raz dziennie. Ale w żadnej aptece nie było dla dorosłych to kupiłam dla dzieci. Jeszcze nie podawałam więc nie wiem czy pomaga czy nie. Wrzucam zdjęcie
Jeśli chodzi o zaparcia to pediatra polecił mi dicopeg ale dla dorosłych i dawać pół saszetki raz dziennie. Ale w żadnej aptece nie było dla dorosłych to kupiłam dla dzieci. Jeszcze nie podawałam więc nie wiem czy pomaga czy nie. Wrzucam zdjęcie
Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiąc[emoji17]I już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach[emoji3525] Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?
A moze probiotyk do mleczka? Mojej corce pomagaloU mnie od ponad tygodnia kupy są co 2 dni ale po dwie. Generalnie położna twierdzi że zaparcia są od tego że nie dopajam małego wodą ani żadna herbatką . Podawałam mu pierwsze bardzo słabo zaparzoną herbatkę z rumianku ale wyszła mu wysypka. Potem znowu z kopru i to samo a samej wody nie chce pić. Ogólnie czytałam że do szóstego miesiąca życia dziecka nie powinno się dopajać niezależnie czy jest karmione piersią czy mm.
Jeśli chodzi o zaparcia to pediatra polecił mi dicopeg ale dla dorosłych i dawać pół saszetki raz dziennie. Ale w żadnej aptece nie było dla dorosłych to kupiłam dla dzieci. Jeszcze nie podawałam więc nie wiem czy pomaga czy nie. Wrzucam zdjęcie Zobacz załącznik 1245857
My dopiero w środę idziemy na wizytę patronażową do pediatry, ale wątpię żeby tak kontrolnie dała skierowanie na morfologię, to chyba nie jest w standardzie? Pozostaje liczyć, że wszystko ok. Zastanawiam się tylko czy nie spróbować się jutro dodzwonić do przychodni, bo mały ma ropkę w oczku, od wczoraj mu się nasiliło, przemywanie solą fizjologiczna już niewiele daje, do tego dziś tak raz po raz dziwnie charczał przy oddychaniu coś tam mu odciagnęlismy katarkiem, zobaczymy czy będzie poprawa, czy jednak będę musiała dzwonić.Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiącI już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?
reklama
Ewq9
Oooo dzięki! Spróbuje. Masz jakiś godny polecenia ?
A moze probiotyk do mleczka? Mojej corce pomagalo