reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie mala jest na mm i budzi się raz ck 2 raz co 3 a raz co 4 godziny i zjada rozne porve. A to 60 a to 70 czasem 90.... Ale jest strasznie niespokojna i mam wrażenie że zamiast mieć potrzebę jedzenia to traktuje to jako cycka. A smoka nie łapie. Wiec ma potrzebe sie uspokoić a nie ma jak... mnie kojarzy z piersia i sie denerwuje tylko

reklama
U mnie mala jest na mm i budzi się raz ck 2 raz co 3 a raz co 4 godziny i zjada rozne porve. A to 60 a to 70 czasem 90.... Ale jest strasznie niespokojna i mam wrażenie że zamiast mieć potrzebę jedzenia to traktuje to jako cycka. A smoka nie łapie. Wiec ma potrzebe sie uspokoić a nie ma jak... mnie kojarzy z piersia i sie denerwuje tylko
A kładziesz ją na siebie, na brzuszku? :) ja moją kładę na siebie, na brzuszku śpi, po tym jak wrzeszczy i zasypia z płaczu 😏

A kładziesz ją na siebie, na brzuszku? :) ja moją kładę na siebie, na brzuszku śpi, po tym jak wrzeszczy i zasypia z płaczu 😏
Klade. I ciagle szuka i placze i sie denerwuje. A ja nie mogę juz karmic piersia bo mam lek wyciszajacy. Takze nawet jakbym chciała to nie dostawie. A nie umiem jej wogole wyciszyć. Do tego mala chyba zaczela miec kolki bo ma straszne napady placzu na które nic nie działa.... wasze maluchy maja jiz kolki ? U mnie mala za chwile konczy miesiąc

Klade. I ciagle szuka i placze i sie denerwuje. A ja nie mogę juz karmic piersia bo mam lek wyciszajacy. Takze nawet jakbym chciała to nie dostawie. A nie umiem jej wogole wyciszyć. Do tego mala chyba zaczela miec kolki bo ma straszne napady placzu na które nic nie działa.... wasze maluchy maja jiz kolki ? U mnie mala za chwile konczy miesiąc
A szum jakis? Smoczek?

Nawet jak zaśnie to nie pomaga jak na Tobie leży? :) moja chyba ma kolki, a teraz i coś kupki nie może zrobić. Piszczy, wrzeszczy też ciężko uspokoić. Podnoszę ją, jak do odbijania i w końcu się uspokaja, po dłuższym czasie. Śpiewam jej dużo. Wczoraj 40 minut wycia było, że sama z nią płakałam. A dzisiaj śpi, śpi i nagle wrzeszczy.

Nawet jak zaśnie to nie pomaga jak na Tobie leży? :) moja chyba ma kolki, a teraz i coś kupki nie może zrobić. Piszczy, wrzeszczy też ciężko uspokoić. Podnoszę ją, jak do odbijania i w końcu się uspokaja, po dłuższym czasie. Śpiewam jej dużo. Wczoraj 40 minut wycia było, że sama z nią płakałam. A dzisiaj śpi, śpi i nagle wrzeszczy.
A ile twoja ma?

Czy ktoras z Was uzywa wanienki/przewijaka chicco? Tam jest taka wypustka w wanience, nie wiadomo po jaka cholere... troche nas zdezorientowala podczas pierwszej kapieli, bo mala nie mogla zmiescic sie w wanience tak zeby jej ta wypustka nie gniotła....
My mamy też z taką wypustką co prawda nie chicco tylko jakieś innej firmy. Ale jest beznadziejna do niczego nie służy ta wypustka a tylko przeszkadza. Dlatego chyba kupimy jakąś inną klasyczną bez żadnych udziwnień.

reklama
Dziewczyny robiłyście już morfologię u Waszych Maluchów? Nam wyszla anemia i musimy podawać codziennie żelazo przez miesiąc😔I już widzę że synek ma zaparcia i męczy się przy kupkach☹️ Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby ulżyć maluszkowi?

Do góry