reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Nie martw się na zapas, u mnie też na jednym z USG było, że mały ma brzuszek mniejszy o dwa tygodnie a na następnym badaniu była już różnica o parę dni 🙂
U mnie ogólnie na każdym USG mniejszy, ale jakby co raz większa różnica🤔 Nie pozostaje nic innego jak czekać i kontrolować już na tym etapie 🤷‍♀️

reklama

Załączniki

• 76F5225F-F8BA-4179-849D-04441B3D154D.jpeg
    76F5225F-F8BA-4179-849D-04441B3D154D.jpeg
    57,2 KB · Wyświetleń: 68
U nas dzisiaj 38+0, mala wypycha rozne czesci ciala ale poki co po zebrach mocno nie dostalam :) czasem mam wrazenie ze mnie smyra tam, ale delikatnie - boli, wiec wole nie wiedziec jak czuc kopniaka 😁😁
Ja prawdziwe kopniaki zaczęłam czuć kolo 39 tygodnia jak mala sie wstawila w miednice i skierowała nogi konkretnie pod zebra ;D i wtedy zaczęły się naprawdę bolesne kopniaki jak tak sie dostanie bezpośrednio w kosc

No bo nie wiadomo czemu ten brzuszek taki mniejszy. Jakby się mniej ruszał to może się okazać, że jednak coś nie działa tak jak powinno🤷‍♀️ Wyczytałam w internetach, że jest hipotrofia asymetryczna, czyli wtedy kiedy brzuszek jest mniejszy niż inne wymiary. Sama nie wiem co myśleć. Nie chcę się nakręcać też.
Nie nakręcaj się, poczekaj do kolejnego badania. Podpowiem, że moja mała pięknie raz i dużo przybrała na wadze, jak zjdłam przez tydzień sporo białych winogron...😃. Spróbuj, może pomoże na brzuszek Twojego maluszka, Ty będziesz mieć trochę przyjemności jedząc winogrono.

reklama
Do góry