reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Mamy po cc jak się czujecie po pierwszej nocy? 🤩. Święta92, koniec końców rozumiem, że dotrzymałaś słowa i wszydcy mogli wczoraj wieczorem świętować🍾🍾🍾. Miałam przeczucie, że szybko zrobią Ci cc tym razem🙃.

Koło poniedziałku cała szczęśliwa trójka pierwszych lutowych maluszków wyjdzie do domu🥰.

Martwię się, bo Was a to podbrzusze pobolewa, a to kręgosłup, jakieś skurcze macie..., u mnie to szybko miało pójść teraz, a tu nic się nie dzieje...W dwudziestych tygodniach mała chciała wychodzić, a pod koniec 30tych siedzi cichutko w brzuchu i ani, ani...nic nią nie rusza, nie wzrusza. Jeszcze naprawdę będą musieli mi wywoływać poród w marcu😱😱😱.
Spokojnie, jeszcze masz trochę czasu do terminu, mała pewnie chce zrobić niespodziankę i urodzić się o czasie 😌 widocznie zaktualizowała sobie kalendarz 😂

Ostatnia edycja:
Gratuluję Wam Dziewczyny, piękne małe Cuda *.* i zazdroszczę że macie to już za sobą..

Nie jesteś sama, u mnie też nic się nie dzieje! 6 dni do terminu a tu nic totalnie nic nawet nie mam pojęcia jak się czuje niby te przepowiadające czy te bóle jakby menstruacyjne, niiiic! Juz nie wiem co robić bo wszystkie sposoby na przyspieszenie chyba wypróbowane..
Pozdrawiam skaczac na piłce przy herbatce z liści malin 🥲
A kiedy masz wizytę u lekarza? Może faktycznie masz wysoki próg bólu, a szyjka się skraca i lada dzień będzie rozwarcie na gotowo? Tego sobie i wam wszystkim życzę 😘 chociaż u mnie te lekkie pobolewania, co nawet do okresu się nie umywają, są nieprzyjemne 😂 już mnie wkurzało jak chłopak się wiercił w łóżku, bo wtedy każdy ruch mnie boli 🙁 tyle, że jak idzie okres, to na brzuch, termoforek, leki przeciwbólowe i jest świadomość, że to zaraz minie, a teraz to nic nie wiadomo i za bardzo nic nie można 🤷

Jeszcze któraś Kobietka czeka na cc? Czy już wszystkie się nastawiają na poród naturalny?😊
Bierzecie coś takiego innego że sobą do szpitala? W sensie jakies rzeczy nie że standardowych list do szpitala np jakieś wspomagaczo-relaksacze typu piłeczka tenisowa do masażu albo jakieś zapaszki czy świeczki? 😄
Ja wzięłam termofor 😁

Cześć dziewczyny !:) U mnie 4 dni do terminu i też się narazie raczej nie zapowiada że mała chce wyjść na ten świat :D Brzuch się podniósł wyżej, mała się dalej wierci. Bóle raz są raz nie ma ale to raczej nic porodowego :D Czekam do wizyty i zobaczymy co doktor zdecyduje. Bardzo bym nie chciała podawania leków na wywołanie bo podobno to koszmar... No ale jak wyjdzie to się okaże... Ale w sumie u mnie mróz -18 więc się nie dziwie że się dzieciakowi nie spieszy :D
Aż tak zimno masz? 😱 U mnie dzisiaj rano "tylko" -2 a ja i tak zamarzałam 😁 nie tylko ja, bo drzwi w aucie też, nawet po odmrażaczu zamknąć się nie chciały, musieliśmy na badania jechać drugim, bo ja już głodna byłam 😂 specjalnie drugie auto kupiliśmy większe i wygodniejsze a i tak coś czuję, że do porodu tym pierwszym pojedziemy 😂
Kiedy teraz masz wizytę? ☺️

I jak spotkanie z kandydatką na opiekunkę? Dała radę? :D Inspirujące jest podejście do życia i takie wspierające że tak szybko kobiety w innych krajach wracają do pracy a dzieciaczki idą pod opiekę osób z zewnątrz i sobie wszyscy radzą. Ja na początku ciąży miałam podejście że do 3r.z. będę siedzieć z dzieckiem ale po tym jak widzę że kobiety tak dają radę połączyć i wychowanie pracę i jeszcze mieć szczęśliwe związki to odliczam do 1r.z. i synek do żłobka i do pracyyyy !
Powiem tak, ja Wam zazdroszczę, że możecie spokojnie posiedzieć parę miesięcy do roku czasu z Waszymi maluchami i wszystko na spokojnie zorganizować. Ja jeszcze nie urodziłam a już szukam, bo chcę się zabezpieczyć i mieć kogoś fajnego dla mojej córeczki😍.
Spotkanie udane. Pani zorganizowana i bardzo konkretna, sympatyczna, miła, ale też wiem, że nie da sobie wejść na głowę, co przy maluchach jest dobre. Sama zaczęłam uczyć angielskiego w przedszkolu i się przekonalam, ze trzeba jaune reguły pracy z dziecmi miec, więc ja to popieram😄.
Ma 3 dzieci pod opieką, dwa pokoje do zabawy, pokój do spania, łazienka z umywalką do przewijania i wózek na 3 dzieci na wyjścia na spacery😛😍. Mogę podpisać z nią lepszy dla mnie kontrakt na 36 miesięcy i wszystkie krótkie i długie wakacje bo będę je i tak spędzać z còrką i za ten czas jej nie płacę wtedy. Widzieliśmy dwójkę dzieci wczoraj orzez jakieś 5 minut, bo zostały wkrótce odebrane, jeden kilkumiesięczny maluch i cudną prawie trzylatkę. Małe dziecko spokojne, duże bawiło się pięknie i też no stress, to mnie uspokoiło. Rodzice też zadowoleni, więc kolejny poeytyw dla mnie.
Reszta wyjdzie w praniu. Jeszcze spotkam się z innymi i tak, zeby mieć porównanie.
Planujemy ją zapisać od wrzesnia, ja na maj chyba wezmę jeszcze miesiąc zwolnienia, w czerwcu mòj facet albo sąsiadka z nią posizdzą, potem urlop, no i od początku roku szkolnego zacznie się 😃😄🤩.
Francuzki bardzo sobie cenią takie rozwiązania, ja zobaczę. Od wczoraj jednak jestem spokojniejsza, nie ukrywam. Państwo dopłaca około 50% do takiej opieki więc wychodzi to niedrogo. Jestem zaskoczona. Jeszcze babka nam wspomniała, że jeszcze część możemy odliczyć z podatków nawet przy naszych normalnych zarobkach, bo to jest taka ulga dla ludzi pracujących, więc luz.

Cześć dziewczyny !:) U mnie 4 dni do terminu i też się narazie raczej nie zapowiada że mała chce wyjść na ten świat :D Brzuch się podniósł wyżej, mała się dalej wierci. Bóle raz są raz nie ma ale to raczej nic porodowego :D Czekam do wizyty i zobaczymy co doktor zdecyduje. Bardzo bym nie chciała podawania leków na wywołanie bo podobno to koszmar... No ale jak wyjdzie to się okaże... Ale w sumie u mnie mróz -18 więc się nie dziwie że się dzieciakowi nie spieszy :D
Sugegujesz, że dzidziuś czeka na wiosnę?🤭😆😃

reklama
No jestem ciekawa kiedy zaczną się u nas porody naturalne.. na koniec stycznia liczyłam na pełnię a tu nic XD teraz coś słyszałam że niby na zmianę ciśnienia też się rodzi.. już człowiek się takich pierdół doszukuje.. 😂 tez się obawiam wywoływania albo tego że się okaże że dziecko za duże i nie da rady pn a mój raczej drobinką nie był na usg..
w Poznaniu przez najbliższe 10 dni mają być mrozy po kilka kilkanaście stopni na minusie i cieszę się bo mam grubiutki kombinezon na wyjście że szpitala xD jeśli synek zdecyduje się do tego czasu wyjść 🥲 najgorsze jest to że jak gdziekolwiek pójdę typu biedronka itp to zaraz mi niedobrze i sobie wkręcam że wody pójdą zaraz albo coś i akcja będzie 😂 a w domu czas się dluzyyyyyy
A bo Ty też z Poznania jesteś! 😊 Gdzie będziesz rodzić? Ja w szpitalu św. Rodziny, właśnie się dowiedziałam, że teściowa tam kogoś zna i już na mnie czekają 😂 Mój maluch też drobny nie był, miesiąc temu ważył już prawie 2700g 😮 oby w środę się nie okazało, że do 4kg dobił 😱
Też już czekam na pierwszą relacje z porodu naturalnego (że nie jest tak źle oczywiście 😁) a tu same cc 🙈

Do góry