reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Cześć!
Chciałabym dołączyć do Waszych dyskusji. Jestem w 17 tygodniu ciąży. Termin z OM mam na 13 lutego. Spodziewam się dziewczynki. To moja 4 ciąża, niestety 2 ostatnie poroniłam. Mam prawie 6 letniego syna, który bardzo cieszy się z siostrzyczki. Czy któraś z Was bierze acard? Lekarz zalecił mi przyjmowanie acardu profilaktycznie że względu na wcześniejsze poronienia. Na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać się, czy nadal mam kontynuować przyjmowanie tego leku. Czy jest ktoś może w podobnej sytuacji?

reklama
Cześć!
Chciałabym dołączyć do Waszych dyskusji. Jestem w 17 tygodniu ciąży. Termin z OM mam na 13 lutego. Spodziewam się dziewczynki. To moja 4 ciąża, niestety 2 ostatnie poroniłam. Mam prawie 6 letniego syna, który bardzo cieszy się z siostrzyczki. Czy któraś z Was bierze acard? Lekarz zalecił mi przyjmowanie acardu profilaktycznie że względu na wcześniejsze poronienia. Na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać się, czy nadal mam kontynuować przyjmowanie tego leku. Czy jest ktoś może w podobnej sytuacji?
Witamy nową mamusie . Ja biorę acard od początku ciąży i w poprzedniej też brałam od pozytywnego testu do końca 37tc. 1 raz dziennie na wieczor. Wtedy gin kazał już odstawić. Też jestem po 2 poronieniach i ze wzgledu na zylaki na nodze i mikrozakrzepy. Proponuje zadzwonić do swojego gina i zapytać :). Pozdrawiam.

Cześć!
Ja też biorę acard I też profilaktycznie :) Z tego co gdzieś czytałam to acard odstawia się jakoś w trzecim trymestrze, w 30tc? Coś takiego, zapytam lekarza przy końcu drugiego trymestru. Póki co mam brać:)

Witamy sie z rana ;) my z corcia zaliczylysmy od 9 rano spacer z psem . Wróciłysmy , zjadlysmy 2 śniadanko i wstawiłam teraz zupkę pomidorową bo coś mi się kwaśnego chce :-D. Życzymy miłego dnia .

Ja też biorę acard I też profilaktycznie :) Z tego co gdzieś czytałam to acard odstawia się jakoś w trzecim trymestrze, w 30tc? Coś takiego, zapytam lekarza przy końcu drugiego trymestru. Póki co mam brać:)
Witamy nową mamusie . Ja biorę acard od początku ciąży i w poprzedniej też brałam od pozytywnego testu do końca 37tc. 1 raz dziennie na wieczor. Wtedy gin kazał już odstawić. Też jestem po 2 poronieniach i ze wzgledu na zylaki na nodze i mikrozakrzepy. Proponuje zadzwonić do swojego gina i zapytać :). Pozdrawiam.

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie biorę spokojnie dalej, a o dokładną datę zapytam na usg połówkowym.

Cześć wszystkim :) mam termin na 4 lutego to moja 4 ciąża lecz poprzednie poroniłam. Tym razem od początku biorę zastrzyki z heparyny i jak narazie wszystko jest prawidłowo. Jutro kolejna wizyta usg i poznam mam nadzieję płeć. Zawsze przed wizytą strasznie się stresuję mój mąż też że usłyszymy jakieś złe wieści.. Chętnie będę tu zaglądać i dzielić się przeżyciami z przyszłymi mamusiami :)

Dziewczyny, od kilku dni zastanawiam się kiedy iśc na L4 bo moje nudności nie ustępują.. a pracuje w korporacji fajnie wiedzieć że nie tylko ja mam takie rozterki. Szczególnie, że przy pierwszym dziecku poszłam miesiąc przed porodem.

Mam do Was pytanie ... gin mi przepisał witaminy do zażywania PREGNA DH niestety po nich mam więcej nudności- więc jej rzadko biorę. Dzisiaj ide do apteki po coś innego możecie mi doradzić które witaminy są dobre?

Hej ja biorę Omega Med Optima Forte mają dobry skład tylko że trzeba wziąć 3 tabletki dziennie, bo jedna z witaminami i dwie z kwasami DHA. Mi to nie przeszkadza, ale jak masz problem z nudnościami to mogą się u ciebie nie sprawdzić :/

reklama
Do góry