reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@raz_dwa_trzy gratuluje synka [emoji7][emoji7] tez już chciałbym wiedzieć na 100%, może na wizycie 08.09 informacja będzie bardziej wiarygodna [emoji846] Teraz możesz wpadać w szał zakupów [emoji16]
@karolina921, super, ze wszystko z maluchem ok. U mnie na ostatniej wizycie była identyczna różnica miedzy terminem z OM a wg usg, tyle, ze u mnie wstępnie dziewczę się objawiło [emoji846]

Odnośnie ruchów wydaje mi się, ze trochę już czuje malutka. Ale pewności na 100% nie mam bo to moja pierwsza ciąża [emoji846]

reklama
To i ja się witam. Termin wg om 06.02., Ale każde usg wskazuje jakiś dzień z końca stycznia. I liczę na ten styczeń, bo ciążę znoszę ciężko

@ForgetMeeNot :) dziękuję! Z zakupami trochę poczekam, nie mam gdzie ich trzymać, musimy zrobić remont. Czekam właśnie aż dojdzie moja ciążowa poduszka do spania w kształcie literki C.:) mam kilka pięknych rzeczy w koszyku na stronie organicbabies :) piękne mają produkty i aktualnie wyprzedaże.
Właśnie Mamusie, z doświadczenia, kiedy są następne wyprzedaże dla dzidziuli? :D

@ForgetMeeNot no ja się trochę tą różnicą martwiłam bo to nie bardzo możliwe fizycznie bym miała termin między 7/5.02, ale lekarz mnie uspokoił. A okruch pięknie fikał [emoji4]
Sprawdź proszę wiadomość prywatną @raz_dwa_trzy ty też zerknij [emoji6] gratuluję synka! Leoś to piękne imię [emoji122]

Witam wszustkie nowe mamusie! I bardzo Wam gratuluję.

A teraz mam dla Was ogłoszenie :
Na forum jest prowadzona akcja testerska przez Nivea baby. Wiadomość dostałam od aniaslu więc nie są to żadne spamy czy niedozwolone reklamy. Ale do rzeczy: Chciałam was zachęcić do wzięcia udziału we wspólnym testowaniu. Do rozdania jest płyn micelarny do mycia maluszka. Tu macie link co i jak [emoji6] Link do: Przetestuj nowy Micelarny płyn oczyszczający NIVEA BABY
Wszystkim z was, które zdecydują się na udział życzę oczywiście powodzenia! [emoji4]

Ja już po wizycie. Mały waży 230g [emoji50]
I ma 12/13cm wg crl, ale to już ostatni taki pomiar. Kość udowa, obwód główki i brzuszka w normie. Wiek ciąży 17+0/17+3 wg usg, a wg karty ciąży dziś równe 16+0. Lekarka powiedziała, że duży mężczyzna z niego i stąd ta rozbieżność w tygodniach [emoji4]
Łożysko nadal przodujące. Lekarka mówi, że może się podnieść, ale u mnie obstawia że na 80% to nie nastąpi. Mam się oszczędzać i będzie ok.
W środę mam kolejną wizytę bo dziś poszłam bez wyników. Nie zdążyłam już wczoraj nigdzie zrobić moczu. Ale mam skierowanie też odrazu na posiew i krew. Lekarka kazała brać żuravit narazie.
Moja waga -2kg. Czyli znów schudłam kilogram. Nawet wiem dlaczego. Nie mam zaupełnie ochoty na jedzenie. Jadłabym same niezdrowe rzeczy, ale się ograniczam i tak naprawdę wciskam całą resztę po troszku na siłę.

Pozdrawiam Was mocno z juniorem!
Z ta waga przy usg to trzeba brac z przymrozeniem oka. Moj mial niby 2660 2,5 tygodnia przed porodem, cala ciaze niby o tydzien mlodszy, a urodzil sie 3940g. Za to kolezanka w tym samym czasie miala miec niby duze dziecko, usg do przodu a urodzila 2900g dokladnie w dzien terminu

Ja kończę 18. Tydzień i już czuję ponad tydzień, w zeszłym tygodniu czułam tylko rano i wieczorem i to też chwilę, a w tym już coraz dłużej czuje, i częściej, no nawet w ciągu dnia jak siedzę to czuć[emoji6] wiadomo jak chodzę coś robię to nie, bo to jeszcze delikatne uczucie

Ja też już czuję ruchy :D jestem w 18 tygodniu. Dziś jestem po wizycie i usg 3d i wiem że będę miała dziewczynkę :D

reklama
Cześć Dziewuszki,

U mnie już po Nifty i genetycznym - zdrowa dziewczynka. Bardzo chciałam synka ale kochać będę jak swoje ;) Najprawdopodobniej Zoja, bo innego pomysłu nie mam a Tacie się podoba :) dobrze słyszałam, że jest temat zamknięty za zaproszeniem ?

Do góry