reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@raz_dwa_trzy gratuluje synka [emoji7][emoji7] tez już chciałbym wiedzieć na 100%, może na wizycie 08.09 informacja będzie bardziej wiarygodna [emoji846] Teraz możesz wpadać w szał zakupów [emoji16]
@karolina921, super, ze wszystko z maluchem ok. U mnie na ostatniej wizycie była identyczna różnica miedzy terminem z OM a wg usg, tyle, ze u mnie wstępnie dziewczę się objawiło [emoji846]

Odnośnie ruchów wydaje mi się, ze trochę już czuje malutka. Ale pewności na 100% nie mam bo to moja pierwsza ciąża [emoji846]

reklama
To i ja się witam. Termin wg om 06.02., Ale każde usg wskazuje jakiś dzień z końca stycznia. I liczę na ten styczeń, bo ciążę znoszę ciężko

@ForgetMeeNot :) dziękuję! Z zakupami trochę poczekam, nie mam gdzie ich trzymać, musimy zrobić remont. Czekam właśnie aż dojdzie moja ciążowa poduszka do spania w kształcie literki C.:) mam kilka pięknych rzeczy w koszyku na stronie organicbabies :) piękne mają produkty i aktualnie wyprzedaże.
Właśnie Mamusie, z doświadczenia, kiedy są następne wyprzedaże dla dzidziuli? :D

@ForgetMeeNot no ja się trochę tą różnicą martwiłam bo to nie bardzo możliwe fizycznie bym miała termin między 7/5.02, ale lekarz mnie uspokoił. A okruch pięknie fikał [emoji4]
Sprawdź proszę wiadomość prywatną @raz_dwa_trzy ty też zerknij [emoji6] gratuluję synka! Leoś to piękne imię [emoji122]

Witam wszustkie nowe mamusie! I bardzo Wam gratuluję.

A teraz mam dla Was ogłoszenie :
Na forum jest prowadzona akcja testerska przez Nivea baby. Wiadomość dostałam od aniaslu więc nie są to żadne spamy czy niedozwolone reklamy. Ale do rzeczy: Chciałam was zachęcić do wzięcia udziału we wspólnym testowaniu. Do rozdania jest płyn micelarny do mycia maluszka. Tu macie link co i jak [emoji6] Link do: Przetestuj nowy Micelarny płyn oczyszczający NIVEA BABY
Wszystkim z was, które zdecydują się na udział życzę oczywiście powodzenia! [emoji4]

Ja już po wizycie. Mały waży 230g [emoji50]
I ma 12/13cm wg crl, ale to już ostatni taki pomiar. Kość udowa, obwód główki i brzuszka w normie. Wiek ciąży 17+0/17+3 wg usg, a wg karty ciąży dziś równe 16+0. Lekarka powiedziała, że duży mężczyzna z niego i stąd ta rozbieżność w tygodniach [emoji4]
Łożysko nadal przodujące. Lekarka mówi, że może się podnieść, ale u mnie obstawia że na 80% to nie nastąpi. Mam się oszczędzać i będzie ok.
W środę mam kolejną wizytę bo dziś poszłam bez wyników. Nie zdążyłam już wczoraj nigdzie zrobić moczu. Ale mam skierowanie też odrazu na posiew i krew. Lekarka kazała brać żuravit narazie.
Moja waga -2kg. Czyli znów schudłam kilogram. Nawet wiem dlaczego. Nie mam zaupełnie ochoty na jedzenie. Jadłabym same niezdrowe rzeczy, ale się ograniczam i tak naprawdę wciskam całą resztę po troszku na siłę.

Pozdrawiam Was mocno z juniorem!
Z ta waga przy usg to trzeba brac z przymrozeniem oka. Moj mial niby 2660 2,5 tygodnia przed porodem, cala ciaze niby o tydzien mlodszy, a urodzil sie 3940g. Za to kolezanka w tym samym czasie miala miec niby duze dziecko, usg do przodu a urodzila 2900g dokladnie w dzien terminu

Ja kończę 18. Tydzień i już czuję ponad tydzień, w zeszłym tygodniu czułam tylko rano i wieczorem i to też chwilę, a w tym już coraz dłużej czuje, i częściej, no nawet w ciągu dnia jak siedzę to czuć[emoji6] wiadomo jak chodzę coś robię to nie, bo to jeszcze delikatne uczucie

Ja też już czuję ruchy :D jestem w 18 tygodniu. Dziś jestem po wizycie i usg 3d i wiem że będę miała dziewczynkę :D

reklama
Cześć Dziewuszki,

U mnie już po Nifty i genetycznym - zdrowa dziewczynka. Bardzo chciałam synka ale kochać będę jak swoje ;) Najprawdopodobniej Zoja, bo innego pomysłu nie mam a Tacie się podoba :) dobrze słyszałam, że jest temat zamknięty za zaproszeniem ?

Do góry