reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Witam wszystkich!! Mnie znowu nie było pare dni, bo wróciliśmy do domu po urlopie i musiałam dojść do ładu ze wszystkim ;) dzisiaj do pracy po dwóch tygodniach urlopu i tak mi się cholera nie chce, ze najchętniej wróciłabym pod kołdrę...

@Megi86 co cholera my byśmy tu bez Ciebie zrobiły?!? Jak zmniejszyć nam spadłaś ;) ale poza tym całym doradzaniem może napiszesz co u Was?

@pszczolka81 możesz być z siebie dumna!!! To cudowne ze chcesz dalej karmić i popieram to w 200%, ja sama karmiłam 22 m-ce ale miałam wtedy ciąże zagrożona i przestałam bo lekarz mi kazał (który defacto za karmieniem długim nie jest) :( żałuje teraz bo poroniłam i tak, a do karmienia już nie wróciłam...

@ForgetMeeNot ja tez lubię odpocząć od internetu ;) dobrze mi to robi szczególnie w weekendy. Jak tam niechodzenie do pracy? Odpoczywasz? Czytasz coś fajnego?

@julia2s jej a ja myślałam ze miałam w poprzedniej ciąży wysokie bo pod koniec było czasem ze 110, zapytaj w szpitalu może coś doradzą bo naprawdę musi Ci być z tym cieżko.

Wszystkim dzisiaj wizytującym życzę powodzenia!!!! Wiem dziewczyny ze sie stresujecie i rozumiem w 100%, ale silnie wierze ze wszystkie nasze Lutowe Maluchy są zdrowe jak dzwony!!

Witam wszystkich!! Mnie znowu nie było pare dni, bo wróciliśmy do domu po urlopie i musiałam dojść do ładu ze wszystkim ;) dzisiaj do pracy po dwóch tygodniach urlopu i tak mi się cholera nie chce, ze najchętniej wróciłabym pod kołdrę...

@Megi86 co cholera my byśmy tu bez Ciebie zrobiły?!? Jak zmniejszyć nam spadłaś ;) ale poza tym całym doradzaniem może napiszesz co u Was?

@pszczolka81 możesz być z siebie dumna!!! To cudowne ze chcesz dalej karmić i popieram to w 200%, ja sama karmiłam 22 m-ce ale miałam wtedy ciąże zagrożona i przestałam bo lekarz mi kazał (który defacto za karmieniem długim nie jest) :( żałuje teraz bo poroniłam i tak, a do karmienia już nie wróciłam...

@ForgetMeeNot ja tez lubię odpocząć od internetu ;) dobrze mi to robi szczególnie w weekendy. Jak tam niechodzenie do pracy? Odpoczywasz? Czytasz coś fajnego?

@julia2s jej a ja myślałam ze miałam w poprzedniej ciąży wysokie bo pod koniec było czasem ze 110, zapytaj w szpitalu może coś doradzą bo naprawdę musi Ci być z tym cieżko.

Wszystkim dzisiaj wizytującym życzę powodzenia!!!! Wiem dziewczyny ze sie stresujecie i rozumiem w 100%, ale silnie wierze ze wszystkie nasze Lutowe Maluchy są zdrowe jak dzwony!!
Ja to w szoku jestem jak mi położna w prywatnym gabinecie powiedziała że mam już odstawić córkę bo to już sama woda leci hehe i dziecko w brzuchu nie bedzie roslo . Kurcze babka ok 50 a szkoda gadac .Odpowiedziałam jej tylko żeby się może wdrożyła w temat dlugiego karmienia piersią i w kolejnych ciazach i jako polozna przestala gadac glupoty :p jej mina byla bezcenna. Jestem po konizacji szyjki macicy w poprzedniej ciazy mialam od 28tc pessar do 38tc a urodzilam po zdjeciu go w 41tc przez cc. Ile bede mogła tyle bede karmić. Chyba że dostanę zalecenia że z szyjka coś nie tak to wtedy bede zmuszona kończyć. :)

Ostatnio na wizycie miałam 138/85 i puls 80 i nic mi nie mówił gin że coś nie hallo jest .... też się stresowalam :p
Pszczolka - masz wyniki podobne do moich - ja puls 75-80, maluch w przedziale 140-150. Żaden z lekarzy nie widział problemu, ale będę zwracać na to uwagę. Najwyraźniej może to być powiązane. Przed ciążą mój puls to 60 parę. :) Serce bije równo i to jest ważne.

reklama
Ja mam już ustalony termin połówkowych na wrzesień. Może w końcu poznam płeć. Dziewczynom, które mają dziś wizyty życzę dużo pozytywnych emocji. Miło się podgląda jak maluch coś po swojemu ogarnia, łapie, sprawdza, wierci się. :)

Do góry