reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny,przepraszam , odniose się do Waszych postów po pracy, właściwie po wizycie.
No właśnie... Wczoraj pisałam,że czuje dziwny spokój, ale to było złudne. W nocy nie mogłam spać, miałam jakieś czarne myśli :( pół nocy nieprzespane i na 6 do pracy :( wizyta 15:15 , już mam mega stres...
Będzie dobrze. Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści:)

reklama
@Megi86 jeny, dziękuję. Masz absolutną rację i wychodzę z takiego samego założenia. To przyszło tak samo z siebie, po prostu obudziłam się i czułam niepokój. Najgorsze,że chciało mi się jednocześnie jeść i wymiotować [emoji28] co uznałam za dwuznaczny objaw. Po prostu po złych doświadczeniach,przebudzenie w nocy kojarzy mi się z czymś bardzo złym, czekam na najgorsze. A nie powinnam, wiem.. już chce być po wizycie.

Hej dziewczyny. Gratulacje wszystkim udanych wizyt I trzymam kciuki za kolejna.
U nas dzis chwile grozy. Plamienie dosc obfite, to 9 +3. Teraz ustalo po przelezeniu dnia. Jestem przerazona. Dzwonilam do poloznej, jutro use rano o 10.00. Boje sie co tam zobacze.
Trzymam kciuki by wszystko było ok [emoji110]
Dziewczyny,przepraszam , odniose się do Waszych postów po pracy, właściwie po wizycie.
No właśnie... Wczoraj pisałam,że czuje dziwny spokój, ale to było złudne. W nocy nie mogłam spać, miałam jakieś czarne myśli :( pół nocy nieprzespane i na 6 do pracy :( wizyta 15:15 , już mam mega stres...
Wszystko będzie dobrze.. Głowa do góry.. Maluszek na pewno pięknie rośnie [emoji4]

Hej. To ja was teraz zastrzelę, tak jak sama przed chwilą zostałam zastrzelona.
O płeć dzieci chodzi.
Znajoma dziś w nocy urodziła synka. A całą ciążę na wszystkich usg wychodziło, że będzie dziewczynka. Więc ma szafę pełną różowych ciuchów, chust itp. Ela, jako że Elą już być nie może chwilowo jest bezimiennym chłopcem. Rodzina w szoku.
Oczywiście najważniejsze, że wszystko ok i obydwoje zdrowi, ale jak widać nie ma pewności nigdy, dopóki dziecko nie znajdzie się po tej stronie brzucha.
Choć szczerze mówiąc jest to dla mnie duży szok w obecnych czasach, przy tej klasy sprzęcie usg...

A tak poza tym to kciuki za wizyty dzisiejsze. Czekam na dobre wieści i fotki! :-)

@raz_dwa_trzy myśl pozytywnie :) ja też mam dzisiaj wizytę o 16.30. Najpierw Ty usłyszysz dobre wieści, a potem ja :D innej opcji nie ma!!!
@Juti777 zawsze mnie takie przypadki zastanawiają :) też mi się wydawało, że usg w tych czasach się raczej nie mylą no chyba, że ktoś rzadko chodzi w ciąży do gina i się może wtedy tak zdarzyć.

Hej Dziewczynki, ale tego drukujecie :) Sorki, że mało się udzielam ale jak tylko mam chwilę w pracy to nadrabiam czytając Wasze wypowiedzi :)
@Megi86 jesteś super pozytywnym człowiekiem, super że Cie tu wszystkie mamy :)
@Darsi też mam ten problem z myciem zębów ale tylko rano... masakra... no i fatalnie działa też na mnie zmywarka, ost zrezygnowałam z jej otwierania wogóle ;p

Super pomysł z listą osób ale może faktycznie przenieść to juz jak i ogolnie ten wątek na prywatny? Co sądzicie?

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i wierze, że będzie wszystko dobrze :)

Kobietki,
tak trudno mi teraz odpisywać, jestem z trójeczką w domu, albo coś robię w ogrodzie, albo z dziećmi gdzieś jeżdżę, generalnie gorąc (który kocham jak nie jestem w pracy) więc luzik:)

Odnośnie płci, to sprawne oko lekarza chłopca uchwyci już w 12 tyg ciąży bo nub sterczy jak antenka, z dziewuszką jest trudniej, bo tylko się patrzy na ułożenie nuba, czyli czegoś co w przyszłości będzie łechtaczką, a wystaje tak samo jak u chlopcow tylko pod innym kątem.
https://www.babycenter.com.au/thread/2557811/nub-theory-examples.
Z kolei w 16 tygodniu lekarz już naprawdę ma możliwość przylukania płci, ale to zależy od sprzętu jakim dysponuje.

Fanka Kadry to dobrze, że już nic dziwnego się nie dzieje, najgorzej jest, jak jest taki dziwny stres....Zatem odpoczywaj pachnij itp.

Emilia S gratuluję wizytki, lekarz już coś przewidywał? Jeżeli to, co widzę to nub, a nie pępowinka to chyba chłopczyk, ale to takie wróżbiarstwo.

Carmelek gratuluję wizytki:)

Darsi, chłopców bardzo wcześnie można zauważyć, u mnie każdy chłopak już był wypatrzony na etapie 11 tyg i 4 dni tak na 90% i zostali chłopakami, dziewuszka była określona na 70% w 12 tyg i 4 dniu, że sa trzy jasne kreski i num jest poziomy, a nie w górę, więc wszystko zależy od lekarza.

Minkauk współczuję przeżyć

Justyna Maj wiele moich koleżanek przez testy Pappa przepłakało pół ciąży, po czym urodziły zdrowe dzieci...

Pailina90 to już nie będzie fasolka a wielke dzieciątko:) idealny termin

Katrina93 kurcze wiem, że im bliżej tego 14 tygodnia, tym te powłoki dzieciątka nie są takie już przezroczyste, ale generaln ie to zależy od wielkości dziecka

Justina89 no mój lekarz na tym etapie to sobie tylko tak wróżył, ale brał pod uwagę kilka opcji, bicie serca, wielkość i ustawienie nuba, po prostu raczej sobie tak wróżył:) Odnośnie płci do dla mnie najważniejsze zdrowie:)

Semiffredo oby szybko minęły, u mnie też wszystko falami, ale aktualnie jest naprawdę spoko, czasem mi się odbije, aż się tym trochę stresuję

CAitlyn no ja z córką na izbę przyjechałam o 19:30 a o 20:15 tuliłam, ale miałam dużo skurczy w domu, ta akcja rozkręcała się kilka dni, ale do szpitala nie jechałam:)

RAz dwa Trzy najmocniej na świecie zaciskam kciuki, nie masz na nic wpływu, ale rozumiem Twój stres, bo ja też niby zawsze spokojna, a na kilka godzin przed wizytą stres do kwadratu, a jak już leżę na usg, to nogi jak galarety latają

Pozdrawiam Wszystkie kobitki....

reklama
Do góry