reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
No właśnie usg prenatalne, zwane usg nt robione między 11 a 13 tygodniem jest obowiązkowe. Tak samo jak usg połówkowe (18-22 tc) i końcowe po 30 tc.
Te co Ci lekarz robi na każdej wizycie są jego dobrą wolą. Ale te trzy wymienione wyżej jesteś zobowiązana zrobić.
Zerknij:
Link do: Kalendarz badań USG w ciąży: genetyczne, pierwsze, połówkowe i trzecie USG
Mój lekarz nic nie mówił że muszę i w poprzedniej ciąży 2 lata temu też nie miałam robionych

Mój lekarz nic nie mówił że muszę i w poprzedniej ciąży 2 lata temu też nie miałam robionych
Szczerze mówiąc to dziwne i dość nieodpowiedzialne ze strony Twojego lekarza. To jest ten moment, kiedy można wykryć poważne wady rozwojowe i w przypadku ich wystąpienia podjąć działania. Skonsultowałabym to na Twoim miejscu z innym lekarzem. W końcu życie i zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Szczerze mówiąc to dziwne i dość nieodpowiedzialne ze strony Twojego lekarza. To jest ten moment, kiedy można wykryć poważne wady rozwojowe i w przypadku ich wystąpienia podjąć działania. Skonsultowałabym to na Twoim miejscu z innym lekarzem. W końcu życie i zdrowie dziecka jest najważniejsze.
W ogóle pierwsze słyszę że te badania są obowiązkowe. I ufam swojemu lekarzowi. I żadna z moich znajomych nie musiała robić tych badań

@karolina921 nie ma czego żałować! Zobaczysz wszystko będzie dobrze i będziesz spokojniejsza. Myśle, ze ten Gin na początku tak trochę kiepsko Cię pokierował...a na obiad dzisiaj robię domowe burgery i pieczone frytki :) a i lista to bardzo dobry pomysł!

@Ewela821 ja nie miałam, ale moja przyjaciółka często miewała (nie w ciąży) przy rosnących piersiach morze sie zdarzyć. Jak będzie na następnej wizycie u Gina to sie zapytaj.

@Darsi dziękuje i wiem o czym mówisz ja sie non stop wzruszam :) współczuje samopoczucia i leć Kochana na L4 nie ma sie co męczyć!!

Byłam na usg i poszło super, NT 1,4 wiec jeszcze bardziej sie uspokoiłam. Wyliczona data na 1 Lutego i taka już zostanie. Muszę sobie suwaczek teraz zmienić. Szymek wszedł na chwile na końcu i zobaczył jak mała Nina do nas macha. Był bardzo podekscytowany, a najbardziej podobały mu sie rączki.

Zdjęcie takie sobie ale Wam pokażę :)

Zobacz załącznik 880999

[emoji846] super [emoji846] bardzo się cieszę, ze wszytko dobrze i malutka zdrowo rośnie [emoji846] ciesz się już w pełni swoim super stanem

Ja już tez po usg genetycznym, wszystko w porządku i w normie, wyszłam z gabinetu jak na skrzydłach!:)
I na 80% chłopak:)
A termin się zmienił na 1 lutego:)

[emoji846][emoji846][emoji846] extra [emoji846] kolejna super wiadomość [emoji846] wyobrażam sobie ta ulgę [emoji846] mam nadzieje, ze mi tez będzie dane

reklama
Do góry