reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@Emilia S ale super dziewczyna :) już taki porządny człowieczek z niej :) mam nadzieję,że i ja jutro usłyszę dobre wieści...
Jestem dziwnie spokojna i boje sie,że może mnie to zwieść.. :( zaczynam się chyba nakręcać

@karolina921 nie ma czego żałować! Zobaczysz wszystko będzie dobrze i będziesz spokojniejsza. Myśle, ze ten Gin na początku tak trochę kiepsko Cię pokierował...a na obiad dzisiaj robię domowe burgery i pieczone frytki :) a i lista to bardzo dobry pomysł!

@Ewela821 ja nie miałam, ale moja przyjaciółka często miewała (nie w ciąży) przy rosnących piersiach morze sie zdarzyć. Jak będzie na następnej wizycie u Gina to sie zapytaj.

@Darsi dziękuje i wiem o czym mówisz ja sie non stop wzruszam :) współczuje samopoczucia i leć Kochana na L4 nie ma sie co męczyć!!

Byłam na usg i poszło super, NT 1,4 wiec jeszcze bardziej sie uspokoiłam. Wyliczona data na 1 Lutego i taka już zostanie. Muszę sobie suwaczek teraz zmienić. Szymek wszedł na chwile na końcu i zobaczył jak mała Nina do nas macha. Był bardzo podekscytowany, a najbardziej podobały mu sie rączki.

Zdjęcie takie sobie ale Wam pokażę :)

Zobacz załącznik 880999
Ja normalnie mam mały biust a teraz to jestem przerażona,nigdy tak dużego nie miałam i też myślałam że to może byc przyczyna ale zobaczę co lekarz powie. Super wieści:) No to Szymek poznał siostrzyczkę:)

Ginekolog to widział ale przypomniało mi się dopiero pod koniec wizyty i USG nie zrobil. Tylko powiedział,że na węzeł to nie wygląda . Poczekam jeszcze trochę i pójdę do rodzinnego po skierowanie na USG albo przy następnej wizycie u ginekologami poproszę o USG tego miejsca tylko że to dopiero 22.08. Ogolnie to ja nigdy niczego nie bagatelizuje i jak tylko coś mi się nie podoba to gnam do lekarza. A że widział to lekarz,poczytałam i znalazłam kilka uspakajających wypowiedzi w necie to tak jakoś czułam się spokojna bo niby tak może w ciąży być. Ale oczywiście jestem świadoma tego co się dzieje z tymi wszystkimi zgrubieniami itd. dlatego postaram się to zbadać w dość szybkim czasie. Dziękuję za porady.
To ja jeszcze dopytam tak: czy jak dotykasz to ta zmiana boli lub czujesz na niej ten swój palec? Druga rzecz, czy jak próbujesz ją poruszyć palcem to się przemieszcza delikatnie czy jest nieruchomo?

Ja już tez po usg genetycznym, wszystko w porządku i w normie, wyszłam z gabinetu jak na skrzydłach!:)
I na 80% chłopak:)
A termin się zmienił na 1 lutego:)

Załączniki

• C1266580-AA3B-4CA0-80E3-A599F192428A.jpeg
    C1266580-AA3B-4CA0-80E3-A599F192428A.jpeg
    851,3 KB · Wyświetleń: 82
@carmelek9 - świetne wieści gratuluję chłopaka a w którym dokładnie dniu byłaś? I robił Ci 3d czy na 2d można wypayrzec? Bo ja się zastanawiam czy jak pójdę w 12t6d to czy już poznam plec

Gratuluję :) super wiadomości :)
NIFTY jest dość drogie, ponad 2 tys. z tego co się orientuję. My lecimy z kolei we wrześniu do Italii, ale to krótki lot, niecałe 2 godziny, ale też pewnie lekki stres będzie, szczególnie przy stracie i na lotnisku przy odprawie. Nie wiem czemu, ale zawsze mnie to denerwuje ;/ nie znoszę odprawy, szczególnie na bramkach...

Dziękuję :) generalnie czuję się ok fizycznie, tylko te nocne wstawania i brak mocy wieczorami są dość uciążliwe. Z samopoczuciem psychicznym trochę gorzej natomiast :( nie wiem, może po prenatalnych się uspokoję jak wszystko będzie ok. Mam od jakiegoś czasu jakiś spadek nastroju :(
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) :) na którą idziesz? :)

@Caitlyn , a jakie są warunki uczestnictwa? Popatrzę, może u nas w lubelskim też coś takiego jest, chociaż wątpię....
Oj nie wiem, wiem. Tylko tyle, że jak się zgłoszę to podpiszę deklarację i będę mogła z czegoś jeszcze skorzystać w ramach tego projektu (np. darmowa wizyta fizjoterapeutyczna do domu dla dzieci do 2 r.ż.)

reklama
To ja jeszcze dopytam tak: czy jak dotykasz to ta zmiana boli lub czujesz na niej ten swój palec? Druga rzecz, czy jak próbujesz ją poruszyć palcem to się przemieszcza delikatnie czy jest nieruchomo?
Kurcze teraz tak to dotykałam ,że zaczęło trochę boleć ale to raczej od ucisku. Jak chce przesunąć to raczej jest luźna ale przez to ,że jest miękka to trudno tak dokładnie wyczuć.Palec czuje. A dlaczego?

Do góry