reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Mnie dziś obudził ból brzucha dość mocny. Ale przeszło po 1 nospie więc raczej nic groźnego. Bo lekarz zawsze mówił, że jak nospa pomoże to się nie martwić.
To może być w sumie też od tego, że od 3dni załatwić się nie mogę. I nic nie pomaga.

Synek jak usłyszał że mnie brzuch boli to sam przyszedł i zaczął mi go masować. Jakie to było słodkie!!! I pytał czy "jepiej".[emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Mnie dziś obudził ból brzucha dość mocny. Ale przeszło po 1 nospie więc raczej nic groźnego. Bo lekarz zawsze mówił, że jak nospa pomoże to się nie martwić.
To może być w sumie też od tego, że od 3dni załatwić się nie mogę. I nic nie pomaga.

Synek jak usłyszał że mnie brzuch boli to sam przyszedł i zaczął mi go masować. Jakie to było słodkie!!! I pytał czy "jepiej".[emoji173][emoji173][emoji173]

A probowalas kiwi? :)

Ehh Dziewczyny tak czytam i wpisuje te wasze 'polecenia' do wyszukiwarki tyle, ze juz zapominam i mi sie miesza :p To bujaczek, to kocyk, tu jakas mata itp itd Ja w tej kwestii jestem zielona i chetnie bym skorzystala ze sprawdzonych artykulow/rozwiazan :) Moze stworzymy nowy watek dot. Waszych ulubionych artykulow? Bedzie to spis przejrzysty i bardzo pomocny - szczegolnie dla kobitek, ktore zostana mama pierwszy raz :) Co Wy na to? Podzielicie sie swoimi must have? :)

EDIT: Utworzyłam nowy wątek. Zatem drogie Panie proszę o podzielenie sie tam Waszymi ulubieńcami :)

Ostatnia edycja:
A probowalas kiwi? :)

Ehh Dziewczyny tak czytam i wpisuje te wasze 'polecenia' do wyszukiwarki tyle, ze juz zapominam i mi sie miesza :p To bujaczek, to kocyk, tu jakas mata itp itd Ja w tej kwestii jestem zielona i chetnie bym skorzystala ze sprawdzonych artykulow/rozwiazan :) Moze stworzymy nowy watek dot. Waszych ulubionych artykulow? Bedzie to spis przejrzysty i bardzo pomocny - szczegolnie dla kobitek, ktore zostana mama pierwszy raz :) Co Wy na to? Podzielicie sie swoimi must have? :)

Super pomysł :-) ja tez byłabym zainteresowana Waszymi opiniami i podpowiedziami na co zwrócić uwagę, co się przyda :-) może natraficie na jakieś promocje podczas zakupów i wtedy warto się tam dzielić takimi informacjami :-)

Cześć czy mogę dołączyć? Termin mam na 25 luty.
Po trudnych początkach zaczynam wierzyć, że teraz już będzie dobrze...2 lekarzy stwierdzilo u mnie ciążę obumarla dopiero przed samym zabiegiem dobrzeli serduszko.
Ciąża to dla mnie totalne zaskoczenie, brałam tabletki anty. . Ale staram się przekonywać, że będzie dobrze :)
Mam też córkę 2 letnia

Czesc Wiktorka :) Bo bedzie dobrze! :)

Emilia S.: Wpisz tam koniecznie swoj kocyk od la millou, bo wydaje sie byc konkretny :D Podoba mi sie baardzo :)

Cześć dziewuszki my wczoraj leniwy dzień mieliśmy, bo brak energii☹️ Co do wózka to spacerówkę mamy, tylko dokupimy gondole i siedzonko dla starszaka jakby się zmęczył. Mój młody dostał szumisia od dziadka i się nie sprawdził, denerwował go ten dźwięk, zobaczymy jak będzie teraz. Witam nowa mamuśkę, wszystko będzie dobrze dla mnie ciąża też była zaskoczeniem. Miłej i rodzinnej niedzieli

Piszemy sporo o samopoczuciu fizycznym, a jak
Tam dziewczyny wasze samopoczucie psychiczne?
Bo ja ostatnio mam jakoś ciężko, zle mi samej ze sobą, szybko się denerwuje, kłócę się z innymi. Potem się oczywiście martwie tym, ze nerwami szkodzę maluszkowi. Naprawdę próbuje się nieraz uspokoić, ale nie umiem.
Trzymacie swoje nerwy na wodzy? Pocieszcie, ze to hormony i przejdzie (bo to tak od paru dni jest, wcześniej było ok).

Super pomysł z tym wątkiem o potrzebnych rzeczach. Na pewno wiele przyszłych mam skorzysta!

Szumiś funkconuje do dziś. Szumi do usypiania. Syn go uwielbia. Drugie też będzie miało. Kura na początku była idealna do karmienia, potem w łóżeczku mu towarzyszyła, teraz używamy jej w łóżku przy czytaniu książek.
Także nie wszystkie te wynalazki są takie złe. :-)
A to duża tą kura? Jak ją podkładałaś do karmienia? Ja miałam rogala do karmienia i się super sprawdził, trochę zwiotczal to albo kupię nowego albo wypełnienie do starego, choć chyba się spruł trochę. Mam też rogala ciążowego, wielkiego, do spania, ale jak już śpimy w łóżku we 3 to rogal już się nie zmieści, no i bardzo szeleścił w nocy :/

reklama
Hej Laski,

Co do rzeczy ‚modnych’ wiadomo, ze nie ma sie co dać zwariować, ale wiele z nich jednak pełni bardzo użyteczne funkcje. Szumi misie u dwóch moich koleżanek sie bardzo sprawdziły, kocyki aden i anasis to najlepszy wynalazek na świecie, kocyk z la millou mój Szymek do teraz czasem wyciąga. Niania z kamerą jak dla mnie warta każdych pieniędzy. Są rzeczy w które naprawdę warto inwestować bo nie tylko sa modne ale pomagają nam w codziennym życiu. Ja odkąd dowiedziałam sie o ciąży odkładam na wyprawkę bo wiem, ze to już moje ostatnie dziecko i pewnie zaszaleje [emoji23][emoji23]

Na wózki już patrzę i chyba bedzie Bugaboo Bee tak jak u Szymka, jeździliśmy tym wózkiem 3 lata, a potem moja przyjaciółka jeszcze dwa. Teraz tylko kombinacje kolorów i polowanie na najlepsza okazje cenową ;)

Miłej niedzieli wszystkim!
A propos wózka to ja kupowałam uniwersalny (kolor biel z granatem), miałam go tyle razy sprzedawać, ale coś mnie powstrzymywało i się przyda teraz hah ;D Choć też musi mnie przetestowanie nowego, to u nas on posłużył na niepełne 6 miesięcy, więc stwierdzam, że lepiej będzie jak po prostu potem w fajną spacerówkę zainwestuję, bo od wózka 3w1 nie lubiłam tej spacerówki i krótko w niej Miki jeździł. Ale zaś swoją spacerówkę trochę dojechał, poza tym ciągle z niej korzysta, więc kupno nowej nieuniknione będzie.

Do góry