reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Mnie dziś obudził ból brzucha dość mocny. Ale przeszło po 1 nospie więc raczej nic groźnego. Bo lekarz zawsze mówił, że jak nospa pomoże to się nie martwić.
To może być w sumie też od tego, że od 3dni załatwić się nie mogę. I nic nie pomaga.

Synek jak usłyszał że mnie brzuch boli to sam przyszedł i zaczął mi go masować. Jakie to było słodkie!!! I pytał czy "jepiej".[emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Mnie dziś obudził ból brzucha dość mocny. Ale przeszło po 1 nospie więc raczej nic groźnego. Bo lekarz zawsze mówił, że jak nospa pomoże to się nie martwić.
To może być w sumie też od tego, że od 3dni załatwić się nie mogę. I nic nie pomaga.

Synek jak usłyszał że mnie brzuch boli to sam przyszedł i zaczął mi go masować. Jakie to było słodkie!!! I pytał czy "jepiej".[emoji173][emoji173][emoji173]

A probowalas kiwi? :)

Ehh Dziewczyny tak czytam i wpisuje te wasze 'polecenia' do wyszukiwarki tyle, ze juz zapominam i mi sie miesza :p To bujaczek, to kocyk, tu jakas mata itp itd Ja w tej kwestii jestem zielona i chetnie bym skorzystala ze sprawdzonych artykulow/rozwiazan :) Moze stworzymy nowy watek dot. Waszych ulubionych artykulow? Bedzie to spis przejrzysty i bardzo pomocny - szczegolnie dla kobitek, ktore zostana mama pierwszy raz :) Co Wy na to? Podzielicie sie swoimi must have? :)

EDIT: Utworzyłam nowy wątek. Zatem drogie Panie proszę o podzielenie sie tam Waszymi ulubieńcami :)

Ostatnia edycja:
A probowalas kiwi? :)

Ehh Dziewczyny tak czytam i wpisuje te wasze 'polecenia' do wyszukiwarki tyle, ze juz zapominam i mi sie miesza :p To bujaczek, to kocyk, tu jakas mata itp itd Ja w tej kwestii jestem zielona i chetnie bym skorzystala ze sprawdzonych artykulow/rozwiazan :) Moze stworzymy nowy watek dot. Waszych ulubionych artykulow? Bedzie to spis przejrzysty i bardzo pomocny - szczegolnie dla kobitek, ktore zostana mama pierwszy raz :) Co Wy na to? Podzielicie sie swoimi must have? :)

Super pomysł :-) ja tez byłabym zainteresowana Waszymi opiniami i podpowiedziami na co zwrócić uwagę, co się przyda :-) może natraficie na jakieś promocje podczas zakupów i wtedy warto się tam dzielić takimi informacjami :-)

Cześć czy mogę dołączyć? Termin mam na 25 luty.
Po trudnych początkach zaczynam wierzyć, że teraz już będzie dobrze...2 lekarzy stwierdzilo u mnie ciążę obumarla dopiero przed samym zabiegiem dobrzeli serduszko.
Ciąża to dla mnie totalne zaskoczenie, brałam tabletki anty. . Ale staram się przekonywać, że będzie dobrze :)
Mam też córkę 2 letnia

Czesc Wiktorka :) Bo bedzie dobrze! :)

Emilia S.: Wpisz tam koniecznie swoj kocyk od la millou, bo wydaje sie byc konkretny :D Podoba mi sie baardzo :)

Cześć dziewuszki my wczoraj leniwy dzień mieliśmy, bo brak energii☹️ Co do wózka to spacerówkę mamy, tylko dokupimy gondole i siedzonko dla starszaka jakby się zmęczył. Mój młody dostał szumisia od dziadka i się nie sprawdził, denerwował go ten dźwięk, zobaczymy jak będzie teraz. Witam nowa mamuśkę, wszystko będzie dobrze dla mnie ciąża też była zaskoczeniem. Miłej i rodzinnej niedzieli

Piszemy sporo o samopoczuciu fizycznym, a jak
Tam dziewczyny wasze samopoczucie psychiczne?
Bo ja ostatnio mam jakoś ciężko, zle mi samej ze sobą, szybko się denerwuje, kłócę się z innymi. Potem się oczywiście martwie tym, ze nerwami szkodzę maluszkowi. Naprawdę próbuje się nieraz uspokoić, ale nie umiem.
Trzymacie swoje nerwy na wodzy? Pocieszcie, ze to hormony i przejdzie (bo to tak od paru dni jest, wcześniej było ok).

Super pomysł z tym wątkiem o potrzebnych rzeczach. Na pewno wiele przyszłych mam skorzysta!

Szumiś funkconuje do dziś. Szumi do usypiania. Syn go uwielbia. Drugie też będzie miało. Kura na początku była idealna do karmienia, potem w łóżeczku mu towarzyszyła, teraz używamy jej w łóżku przy czytaniu książek.
Także nie wszystkie te wynalazki są takie złe. :-)
A to duża tą kura? Jak ją podkładałaś do karmienia? Ja miałam rogala do karmienia i się super sprawdził, trochę zwiotczal to albo kupię nowego albo wypełnienie do starego, choć chyba się spruł trochę. Mam też rogala ciążowego, wielkiego, do spania, ale jak już śpimy w łóżku we 3 to rogal już się nie zmieści, no i bardzo szeleścił w nocy :/

reklama
Hej Laski,

Co do rzeczy ‚modnych’ wiadomo, ze nie ma sie co dać zwariować, ale wiele z nich jednak pełni bardzo użyteczne funkcje. Szumi misie u dwóch moich koleżanek sie bardzo sprawdziły, kocyki aden i anasis to najlepszy wynalazek na świecie, kocyk z la millou mój Szymek do teraz czasem wyciąga. Niania z kamerą jak dla mnie warta każdych pieniędzy. Są rzeczy w które naprawdę warto inwestować bo nie tylko sa modne ale pomagają nam w codziennym życiu. Ja odkąd dowiedziałam sie o ciąży odkładam na wyprawkę bo wiem, ze to już moje ostatnie dziecko i pewnie zaszaleje [emoji23][emoji23]

Na wózki już patrzę i chyba bedzie Bugaboo Bee tak jak u Szymka, jeździliśmy tym wózkiem 3 lata, a potem moja przyjaciółka jeszcze dwa. Teraz tylko kombinacje kolorów i polowanie na najlepsza okazje cenową ;)

Miłej niedzieli wszystkim!
A propos wózka to ja kupowałam uniwersalny (kolor biel z granatem), miałam go tyle razy sprzedawać, ale coś mnie powstrzymywało i się przyda teraz hah ;D Choć też musi mnie przetestowanie nowego, to u nas on posłużył na niepełne 6 miesięcy, więc stwierdzam, że lepiej będzie jak po prostu potem w fajną spacerówkę zainwestuję, bo od wózka 3w1 nie lubiłam tej spacerówki i krótko w niej Miki jeździł. Ale zaś swoją spacerówkę trochę dojechał, poza tym ciągle z niej korzysta, więc kupno nowej nieuniknione będzie.

Do góry