reklama
KasiaKaty
Fanka BB :)
No to bedziesz krazyc po biurze jak takie bączekTylko wie przełożona, reszcie powiem po 12 tygodniu
Co do podwyższanego biurka to nie ma u nas takich luksusów, wyposażenie można powiedzieć minimalistyczne
Stokrotenka23
Możesz dokładnie opisać jak to powiedzialas ? Jaka klauzula? Proboje cos znaleźć w necie ale chyba coś mi nie wyszukuje. Chce zrobić dokładnie tak samo... by nie gadala komu popadnie A ja lekko "zestresowac" klauzulaJeśli chodzi o sny to też miewam dziwne i powtarzające się. Dzisiaj np. śnił mi się dawny przełożony jak go eskortuje pijanego Dodam, że na co dzień bardzo stateczny człowiek [emoji14]
Co do L4... Ja pracuję, bo mam pracę biurową, a poza tym nie chce jeszcze mówić współpracownikom. Powiedziałam przełożonej pod klauzulą poufności, bo chciałabym być fair, że zdąży zastępstwo znaleźć. Ale postanowiłam, że za miesiąc, max dwa się zwijam. Nie jestem roszczeniową osobą na co dzień, ale wydaje mi się, że to ostatnia chwila, żeby odpocząć. W mojej 5letniej historii pracowniczej byłam na L4 1 dzień - dlatego myślę, że co jak co ale teraz mi się należy
Znam osoby, które od razu idą na zwolnienie, znam tez takie co cisną do końca. Moim zdaniem każda ma wybór i to jest ok.
Niby ciąża to nie choroba, ale ja czasami tak się czułam źle jak w żadnej chorobie tak źle się nie czułam, a nie mam połowy objawów możliwych
Stokrotenka23
Ostatnio bylam na szkoleniu bhp i u mnie na 1h jest 10 min przerwy nie związanej z praca czyli np nie może to być 10 min drukowaniaU mnie w pracy na 45 minut siedzenia w ciazy przysluguje 15 minut przerwy, a jesli chodzi o hemoroidy to oj tak, siedzenie jest najgorsze, moja kolezanka po dlugim locie dostala hemoroidow, ale to juz jak w polowie ciazy byla...A wszedzie pisza, zeby zs dlugo na dupsku nie siedziec
Przepraszam że tak się wtrącam bo ja jestem marcowka ale poruszacie super tematy!
KasiaKaty
Tez bym sie polozyla, ale na bank mnie znajdaJa w pierwszej ciąży jak pracowałam w biurze to pół leżałam pod biurkiem. ;-) A potem się dogadałam na pracę z domu.
Teraz mam swoją firmę i z domu pracuję.
Juti777
Ja miałam fajną ekipę wtedy. Luz totalny. Oczywiście nie obijaliśmy się, tylko się pracowało solidnie, ale w fajnej atmosferze.Tez bym sie polozyla, ale na bank mnie znajda
Łucja_
Zaangażowana w BB
Możesz dokładnie opisać jak to powiedzialas ? Jaka klauzula? Proboje cos znaleźć w necie ale chyba coś mi nie wyszukuje. Chce zrobić dokładnie tak samo... by nie gadala komu popadnie A ja lekko "zestresowac" klauzula
Nazwałam to klauzulą żartobliwie niestety nie ma nic takiego w prawie (a przynajmniej nie wiem).
Po prostu zapytałam wprost czy może tą sytuację zostawić dla siebie i powiedziała, że oczywiście.
Ostatnio na rozmowie 1 na 1 zapewniła mnie, że nie powiedziała na razie nikomu, że to ode mnie zależy kiedy będę się czuła ok z tym.
Możesz to załatwić przez kadry. Jeśli masz taką osobę to możesz jej zgłosić bycie w ciąży i o ile dobrze wiem obowiązuje ich tajemnica A jaka jest praktyka to wszyscy wiemy, że kadrowe to paply
Pomyślałam jeszcze, że możesz powołać się na RODO czyli ochronie o danych osobowych i stanie zdrowia - ale to tylko taka myśl, nie jestem w żadnym stopniu prawnikiem
Ostatnia edycja:
KasiaKaty
Ja pracuje takze z dziecmi, takze ekipe mam super! Ale znajda Cie wszedzieJa miałam fajną ekipę wtedy. Luz totalny. Oczywiście nie obijaliśmy się, tylko się pracowało solidnie, ale w fajnej atmosferze.
reklama
Stokrotenka23
Ok. Dzięki! Bardzo dużo mi pomogłas! :*Nazwałam to klauzulą żartobliwie niestety nie ma nic takiego w prawie (a przynajmniej nie wiem).
Po prostu zapytałam wprost czy może tą sytuację zostawić dla siebie i powiedziała, że oczywiście.
Ostatnio na rozmowie 1 na 1 zapewniła mnie, że nie powiedziała na razie nikomu, że to ode mnie zależy kiedy będę się czuła ok z tym.
Możesz to załatwić przez kadry. Jeśli masz taką osobę to możesz jej zgłosić bycie w ciąży i o ile dobrze wiem obowiązuje ich tajemnica A jaka jest praktyka to wszyscy wiemy, że kadrowe to paply