reklama
G
gość17
Gość
Ja jeszcze nie myślę o badaniu genetycznym.mysle o tym serduszku czy jest wystarczająco silne.nie zdecydowałam u kogo będę prowadzić ciążę gdyby było ok. Powiedzcie mi,kiedy byście przeszły na zwolnienie ?jestem na urlopie wychowawczym więc muszę wrócić do pracy i od razu na zwolnienie.jednak jest to w innym mieście więc powrót bie wchodzi w gre.boje się sytuacji,że wrócę,stracę ciążę i zostanę bez umowy.10tydzien tak myślę
KasiaKaty
Fanka BB :)
My idziemy w nastepny wtorek [emoji39]A w jakim dokładnie dniu robicie usg genetyczne? Ja mam za równy tydzień już, wtedy będzie dokładnie 12 tyg i zastanawiam się czy to nie za szybko nieco, bo większość ma troszkę później (choc niby od 11tyg można)
Wg ostatniego usg bedzie to 12t 2d ale ja I tak wiem, ze 11t 2d, genetyczne robi sie miedzy 11t 0d I 13t 5d tak naprawde tu nie chodzi o wiek ciazy w tygodniavh tylko o to, zeby Fasolka miala minimum 45mm
Pozdrawiam
KasiaKaty
A czemu chcesz isc na zwolnienie? Masz prace ciezka? Ogolnie to na zwolnienie idzie sie jesli praca zagraza ciazy albo jesli ciaza jest zagrozona, a nie od ktoregos tygodnia,Ja jeszcze nie myślę o badaniu genetycznym.mysle o tym serduszku czy jest wystarczająco silne.nie zdecydowałam u kogo będę prowadzić ciążę gdyby było ok. Powiedzcie mi,kiedy byście przeszły na zwolnienie ?jestem na urlopie wychowawczym więc muszę wrócić do pracy i od razu na zwolnienie.jednak jest to w innym mieście więc powrót bie wchodzi w gre.boje się sytuacji,że wrócę,stracę ciążę i zostanę bez umowy.10tydzien tak myślę
Pozdrawiam
O tez mam we wtorek już niedużo nam zostało czekaniaMy idziemy w nastepny wtorek [emoji39]
Wg ostatniego usg bedzie to 12t 2d ale ja I tak wiem, ze 11t 2d, genetyczne robi sie miedzy 11t 0d I 13t 5d tak naprawde tu nie chodzi o wiek ciazy w tygodniavh tylko o to, zeby Fasolka miala minimum 45mm
Pozdrawiam
karolina921
Ja będę miała w 12t2dA w jakim dokładnie dniu robicie usg genetyczne? Ja mam za równy tydzień już, wtedy będzie dokładnie 12 tyg i zastanawiam się czy to nie za szybko nieco, bo większość ma troszkę później (choc niby od 11tyg można)
Do 9dni roboczych. Ale babka mi mówiła, że jak zrobię w poniedziałek to na wtorek środę za tydzień wynik powinien być [emoji4]@wiola1198 my chyba wszystkie tak samo drżymy o te nasze fasolki takze nie jestes sama
@karolina921 sliczne imiona my na potwierdzenie, ze to Ania siedzi w brzuchu musimy jeszcze z 5 tyg poczekac ;p a jak dlugo czekasz na wyniki badan?
G
gość17
Gość
Tak jak napisałam jestem na urlopie wychowawczym bezpłatnym,więc wiadomo że se względów finansowych.wsrof moich znajomych i rodziny nie czeka się na zwolnienie nie wiadomo ile,ja i tak siedzę w domu z synem,więc zwolnienie byłoby dla mnie bardziej korzystne. Bardziej chodzi mi o to kiedy uznajecie ciążę za pewna.A czemu chcesz isc na zwolnienie? Masz prace ciezka? Ogolnie to na zwolnienie idzie sie jesli praca zagraza ciazy albo jesli ciaza jest zagrozona, a nie od ktoregos tygodnia,
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
KasiaKaty
Przepraszam, nie dla wszystkich "wiadomo", dlatego zapytalam...Tak jak napisałam jestem na urlopie wychowawczym bezpłatnym,więc wiadomo że se względów finansowych. Bardziej chodzi mi o to kiedy uznajecie ciążę za pewna.
Ja mam takie zdanie, ze pieniazki pieniazkami, ale dzieciatka I moje zdrowie najwazniejsze, I jesli nie ma ku temu powodu, to zwolnienie jest niepotrzebne, a i mama sie lepiej czuje jak spelnia sie I zyje pelnia zycia, a wiadomo szczesliwa mama to szczesliwa dzidzia
Jesli natomiast mialabym odpowiedziec na Twoje pytanie "kiedy uznaje ciaze za pewna" to odpowiedz jest: jak bede trzymala zdrowe dzieciatko w ramionach