reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Ja jeszcze nie myślę o badaniu genetycznym.mysle o tym serduszku czy jest wystarczająco silne.nie zdecydowałam u kogo będę prowadzić ciążę gdyby było ok. Powiedzcie mi,kiedy byście przeszły na zwolnienie ?jestem na urlopie wychowawczym więc muszę wrócić do pracy i od razu na zwolnienie.jednak jest to w innym mieście więc powrót bie wchodzi w gre.boje się sytuacji,że wrócę,stracę ciążę i zostanę bez umowy.10tydzien tak myślę

A w jakim dokładnie dniu robicie usg genetyczne? Ja mam za równy tydzień już, wtedy będzie dokładnie 12 tyg i zastanawiam się czy to nie za szybko nieco, bo większość ma troszkę później:) (choc niby od 11tyg można)
My idziemy w nastepny wtorek [emoji39]
Wg ostatniego usg bedzie to 12t 2d ale ja I tak wiem, ze 11t 2d, genetyczne robi sie miedzy 11t 0d I 13t 5d :) tak naprawde tu nie chodzi o wiek ciazy w tygodniavh tylko o to, zeby Fasolka miala minimum 45mm :)
Pozdrawiam

Ja jeszcze nie myślę o badaniu genetycznym.mysle o tym serduszku czy jest wystarczająco silne.nie zdecydowałam u kogo będę prowadzić ciążę gdyby było ok. Powiedzcie mi,kiedy byście przeszły na zwolnienie ?jestem na urlopie wychowawczym więc muszę wrócić do pracy i od razu na zwolnienie.jednak jest to w innym mieście więc powrót bie wchodzi w gre.boje się sytuacji,że wrócę,stracę ciążę i zostanę bez umowy.10tydzien tak myślę
A czemu chcesz isc na zwolnienie? Masz prace ciezka? Ogolnie to na zwolnienie idzie sie jesli praca zagraza ciazy albo jesli ciaza jest zagrozona, a nie od ktoregos tygodnia,
Pozdrawiam

Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że mdlości mijają. U mnie 11t+2 i mam wrażenie że jest co raz gorzej, cały dzień mi niedobrze :( wizytę mam dopiero 23 lipca.

Ja będę robiła za 10 dni, to będzie u mnie wtedy 12 tydzień i 4 dzień. W drugiej ciąży robiłam jak dzidziuś miał 11 tydzień i 3 dzień i wszystko było pięknie widać. Miał wtedy 5 cm i 3 mm:)

A w jakim dokładnie dniu robicie usg genetyczne? Ja mam za równy tydzień już, wtedy będzie dokładnie 12 tyg i zastanawiam się czy to nie za szybko nieco, bo większość ma troszkę później:) (choc niby od 11tyg można)
Ja będę miała w 12t2d
@wiola1198 my chyba wszystkie tak samo drżymy o te nasze fasolki takze nie jestes sama :)

@karolina921 sliczne imiona :) my na potwierdzenie, ze to Ania siedzi w brzuchu musimy jeszcze z 5 tyg poczekac ;p a jak dlugo czekasz na wyniki badan?
Do 9dni roboczych. Ale babka mi mówiła, że jak zrobię w poniedziałek to na wtorek środę za tydzień wynik powinien być [emoji4]

A czemu chcesz isc na zwolnienie? Masz prace ciezka? Ogolnie to na zwolnienie idzie sie jesli praca zagraza ciazy albo jesli ciaza jest zagrozona, a nie od ktoregos tygodnia,
Pozdrawiam
Tak jak napisałam jestem na urlopie wychowawczym bezpłatnym,więc wiadomo że se względów finansowych.wsrof moich znajomych i rodziny nie czeka się na zwolnienie nie wiadomo ile,ja i tak siedzę w domu z synem,więc zwolnienie byłoby dla mnie bardziej korzystne. Bardziej chodzi mi o to kiedy uznajecie ciążę za pewna.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tak jak napisałam jestem na urlopie wychowawczym bezpłatnym,więc wiadomo że se względów finansowych. Bardziej chodzi mi o to kiedy uznajecie ciążę za pewna.
Przepraszam, nie dla wszystkich "wiadomo", dlatego zapytalam...
Ja mam takie zdanie, ze pieniazki pieniazkami, ale dzieciatka I moje zdrowie najwazniejsze, I jesli nie ma ku temu powodu, to zwolnienie jest niepotrzebne, a i mama sie lepiej czuje jak spelnia sie I zyje pelnia zycia, a wiadomo szczesliwa mama to szczesliwa dzidzia :)

Jesli natomiast mialabym odpowiedziec na Twoje pytanie "kiedy uznaje ciaze za pewna" to odpowiedz jest: jak bede trzymala zdrowe dzieciatko w ramionach

Do góry