reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja po sobie widzę,ze mi brzuch trochę wywalilo do przodu a to dopiero 7t5d.
A kibicuję Chorwacji w zasadzie odkąd my odpadlismy ;)

reklama
Mój brzuch tez już jest wyraźnie powiększony, wyglada jak taki wiecznie objedzony i wzdety, w każdym razie tez już nie nosze obcisłych moich spodni. Dziwne w sumie, bo myślałam, ze zacznie coś być widać w drugim trymestrze, ale ogólnie jestem bardzo szczupła i miałam płaski brzuch wiec może w nim nie było miejsca, dlatego tak szybko;D

A ja mam pytanie co ile mniej więcej robicie usg? Ja mam teraz długa przerwe jak dla mnie, następna wizyta to dopiero usg prenatalne i jakoś taka niespokojna jestem, ze wolałabym między czasie wizytować raz i zobaczyć, ze dzidziol spokojnie sobie rośnie. Mój lekarz jest na urlopie ale mocno się zastanawiam czy nie wybrać się do innego czy przesadzam... dotąd chodziłam co dwa tygodnie i mnie to uspokoiło (najpierw zobaczyć czy we właściwym miejscu bo jestem po pozamacicznej, potem czy jest serduszko, potem zaraz czy wszystko ok itd)

Mój brzuch tez już jest wyraźnie powiększony, wyglada jak taki wiecznie objedzony i wzdety, w każdym razie tez już nie nosze obcisłych moich spodni. Dziwne w sumie, bo myślałam, ze zacznie coś być widać w drugim trymestrze, ale ogólnie jestem bardzo szczupła i miałam płaski brzuch wiec może w nim nie było miejsca, dlatego tak szybko;D

A ja mam pytanie co ile mniej więcej robicie usg? Ja mam teraz długa przerwe jak dla mnie, następna wizyta to dopiero usg prenatalne i jakoś taka niespokojna jestem, ze wolałabym między czasie wizytować raz i zobaczyć, ze dzidziol spokojnie sobie rośnie. Mój lekarz jest na urlopie ale mocno się zastanawiam czy nie wybrać się do innego czy przesadzam... dotąd chodziłam co dwa tygodnie i mnie to uspokoiło (najpierw zobaczyć czy we właściwym miejscu bo jestem po pozamacicznej, potem czy jest serduszko, potem zaraz czy wszystko ok itd)
Ja mam wizyty co 2 tygodnie narazie cały czas, ale to dlatego że chodzę prywatnie do lekarza, znajoma chodzi na NFZ i ma wizyte co 4 tygodnie :-)
Chociaż ja bym nie wytrzymała tyle czekać żeby sprawdzić czy wszystko dobrze ;-)

U mnie też już chyba zaczyna być widać, w spodniach ledwo się dopinam a najgorzej z koszulami, biust mu się powiększył znacznie i zrobiły się mega opiete. Też mam wrażenie, że co chwila wszyscy się patrzą mi na brzuch i domyslaja, że jestem w ciąży. Do tego nie pije kawy a piłam po 2 w pracy, jem jak opętana i wyglądam jakbym nie spała z tydzień
Chyba jutro już powiem oficjalnie, to będzie 9t1d.

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam co miesiąc i było to dla mnie ok. Teraz jakoś właśnie częściej mi dr każe przychodzić i w sumie nie wiem po co tak często, nie jestem do końca przekonana, że takie częste ( właśnie co ok 2 tyg) usg jest potrzebne. Chyba, że coś się dzieje i trzeba kontrolować. Choć wiadomo, że najlepiej zagladalabym do Babelka codziennie

Hej to ja już spodni moich nie noszę od jakiegoś czasu chodzę już w ciazowkach . Brzuszek wstawiłam w fotkach na moje juz jest duzy. ( do tego problem z wyproznianiem )
dzisiaj zaczynam 12 tydzień ciąży.

Z córka przytylam 14 kg i na koniec wazylam 62 kg teraz z taka waga startuje ;/

Co do wizyty chodzę i prywatnie i na NFZ więc jakoś wypada co 2 tygodnie więc jestem spokojna . Zawsze to dwóch lekarzy spojrzy.

@Caitlyn - Rozumiem, że zdenerwowana jesteś bo też nie lubię jak lekarz nic nie mówi, wolę jak opowiada o wszystkim. Ja żeby o niczym nie zapomnieć to spisuję zawsze to co chcę zapytać lekarza w moim dzienniczku ciąży :) Następnym razem będzie lepiej - zobaczysz. Najważniejsze, że dzidziuś cały i zdrowy :D
Co do krwiaka to nie pomogę bo się nie znam.
Wczoraj kibicowałam Chorwacji bo finał będzie extra. Gdyby nie to, że mija 20 lat od momentu jak w 1998r. Francja wygrała mistrzostwa (a pamiętam jak dziś bo nawet koszulkę miałam z tych mistrzostw :D) to byłabym za Chorwacją, a tak to jednak kibicuję Francji :D - ahh nie mogę się finału już doczekać :) Ale Chorwacja pięknie grała przez całe mistrzostwa więc jak wygra to też nie będę płakać :p

@Emilia S - mi widać brzuch ale wydaje mi się, że to gazy niż taki ciążowy brzuszek - zaraz wrócę na brzuszki bo się nawet nie zorientowałam, że wczoraj 3 miesiąc zaczęty :D

@karolina921 - z bliźniakami 10 kg? WOW - jak to zrobiłaś? to ja w pierwszej +18 i teraz bardzo się kontroluję, żeby za dużo nie przybrać bo potem to zrzucić to masakra. W pierwszej ciąży zaczynałam z 59 i zostało mi 65 i nawet był moment, ze 70 przekroczyłam :( a teraz zaczęłam z 69,9 hihi i mam nadzieję, że max 10kg (a może i mniej) - zobaczymy, na razie nie mam w ogóle ochoty na słodycze więc jest ok :)

@carmelek9 - ogólnie chyba na początku ciąży robi się co miesiąc. Chociaż mówi się, że w ciąży tak naprawdę robi się 3 (na początku - połówkowe - na końcu) - ja bym chyba nie dała rady jakbym miała tylko 3 razy dzidziusia podglądać :p. Ja miałam w ubiegły czwartek teraz będę szła w przyszły piątek (bo idę do mojego lekarza bo ta wcześniejsza wizyta była nieplanowana, gdyby nie ona to bym dopiero szła na genetyczne) - a po tych co będę miała 20 idę na genetyczne 10.08.

@Megghan - hihi ja najchętniej to kamerkę bym zainstalowała w brzuchu :D:D żeby podglądać mojego Bąbelka :D

Hej to ja już spodni moich nie noszę od jakiegoś czasu chodzę już w ciazowkach . Brzuszek wstawiłam w fotkach na moje juz jest duzy. ( do tego problem z wyproznianiem )

Co do wizyty chodzę i prywatnie i na NFZ więc jakoś wypada co 2 tygodnie więc jestem spokojna . Zawsze to dwóch lekarzy spojrzy.
12 tydzień - aaaaa jak super :D:D jak ja bym już chciała 12 tydzień, a najchętniej już połówkowe :D

Ja startuje z 61 a w poprzedniej ciąży z 48 ;) poprostu zamierzam sie pilnować tym razem bardziej niż poprzednio i marzę aby nie przytyć więcej niż 10 :)

Dziewczyny a ile Wy macie wzrostu że startujecie z tak małą wagą? Ja mam 174 cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 72 kg [emoji28]
Nie czułam się nigdy jakoś wyjątkowo chuda, ale na okrągłą też nie wyglądam a jak widzę te Wasze wagi to czuje się zaskoczona swoją [emoji28]

reklama
Do góry