Cześć kobietki,
troszkę mnie nie było, ale jednak mimo wszystko troszkę brak czasu na wszystko.
Jeżeli chodzi o terminy to najbardziej wiarygodne są te ok. 10tc, później każdy dzieciaczek rośnie w swoim tempie, i nie ma co patrzeć na wyliczenia z kości udowej. TAk samo każdy termin może ulec zmianie o ok. 2 tyg. U mnie pierwszy synus urodził się jak w zegarku z moich obliczeń wg owulacji, drugi synuś dwa dni wcześniej wg owulacji, a córcia czekała 6 dni wg terminu z owulacji.
Nudności u mnie (te najgorsze pomalutku mijaj), ale niestety pobolewa nerka, czasem tak mocno, że oddechu brakuje, boję się najgorszego czyli cewnika wewnętrznego lub nefrostomii, a że jestem osobą, która kocha ruch, jest to dla mnie kamień u nogi i niesamowite cierpienie.....co zrobić, dla dzieciaczka wszystko.
Odnośnie widoczności brzuszka, coś mi tam sterczy, w porównaniiu z zeszłymi ciążami, jestem chyba teraz najbardziej nabita, jeszcze niedawno ćwiczyłam pole dance, a ciąża była dla mnie zaskoczeniem.
Jeżeli chodzi o rozstępy, nie mam ani jednego na brzuszku, za to piersi nie wytrzymały.
Czy Wy tez macie problem ze snem w nocy? Weszłam niestsety w ten etap, snów, duchot w nocy, zrycie do kwadratu.
Karolka2106 ja uwazam, ze te trzy miesiące są naprawdę dobre, ale nie chodzi o to, żeby przedłużać czas (wiadomo każdy miesiąc to męka), ale żeby faktycznie macica miała grube i zregenerowane endometrium, żeby znowu nie doszło do poronienia.
Aggem, współczuję strasznie, każda strata to jednak strata dla matki, szybkiego powrotu do grona ciężarówek.
Fanka Kadry u mnie w każdej ciąży na początku wywalało mi brzuch ze względu na wzdęcia, a ok. 13 tc znowu się robił plaski. Teraz u mnie początek 11tc a już lekka wypukłość.
Ewela821 czasem fakt, że to jest wszystko widoczne jest super, bo można wejśc bez kolejki. U mnie brzuszki wychodziły ok. 20tc, a czasem naprawdę nie miałam siły stać. CO innego chodzić, spacerować, ale stanie
jest straszne
Raz dwa trzy, a ile masz wzrostu? Ja ważę obecnie 60kg przy wzroście 173cm.
Gaya11 mega gratki, niech rośnie kruszynka. U mnie lekarz synów potwierdzaił na 12 tc, bo siusiak sterczy i nie ma innej opcji
Jeżeli jest dobry aparat i dobry specjalista to poszuka i znajdie. Z dziewczynką gorzej bo wystaje nub, który w późniejszym okresie jest łechtaczką, ale zawsze jest możliwość po prostu mniejszego siusiaczka
Więc dziewczynki potwierdza sie ok. 16tc, i fakt, że lekarz mówi, że się źle ułożyło czy coś to raczej brak chęci lub doświadczenia. A chłopców można ostatecznie potwierdzić w 14tc. TO przykre z teściową, u nas teść troszkę wypalił czy naprawdę chcemy czy nie szkoda nam siebie?
Atina1905 zdróweczka dla dzieciaczka, inhalacje polecam z sola fizjologiczną a na noc jak jest duszność to clemastyna (lekarz przepisuje), żeby dziecko się nie dusiło i zmniejszyć stan zapalny.
Polcia jak za wizyte płacę 350 zł, kosmos, ale czuję się bardzo bezpiecznie, ten lekarz zawsze wszystko wychwyci.
Z cera wydawało mi się na odwrót, bo z chłopakami lśniłam na odległość, a z moją córką, od początku problemy z cerą.
Sandra181 mega gratki, oby do przodu
Juti777 w pierwszej ciąży, ciągle mnie coś było, ciągle mn ie coś bolało. Naprawdę, miałam teżz wrazenie ciężkiego brzucha, który się stawia. W każdej kolejnej mogłam góry przenosić do 28 tc. Potem znowu ciężko.
Forget Mee Not - jak boli głowa, pij izotonik, dużo wody, szczypta soli, odrobina miodu lub cukru. I jezeli się da to śpij.
Fanka Kadry ja jestem za zrobieniem prenatalnego, lekarz ocenia wszystkie organy u dzieciaczka, może to zrobić właśnie w okresie 12-14 tc bo jeszcze je bardzo dobrze widać, czy żołądek pracuje, jelita, nerki. CZy jest jakaś wada, którą być może da się wyeliminować itd. Wiesz na czym stoisz
Wiola1198 spokojnie już na tym etapie przewidywania na 80% będą
Mon_ika przede wszystkim spokój, tylko on potrafi dobrze wpłynąć na maluszka, i na przyszłą mamę, jeżeli Ty będsziesz spokojna, dzidziuś również.
Kciukaski za wizytujące, zaciskam mocno