reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Mi jeszcze fałdka po zeszłorocznej ciąży została. O taki myk. Spokojnie wchodzę w swoje ubrania jeszcze.Chociaż jak dalej tak się będę obżerać to kiepsko to widzę, a jeszcze wsuwam na noc, bo głodna za cholerę spać nie pójdę.
Hahahaha, ja rodziłam 2,5 roku temu i też póki co wypełnia się pozostałość po tamtej ciąży, bo o ile z innych miejsc bardzo ładnie zrzuciłam o tyle nadmiar na brzuchu został. ;-) Ale też wiedząc, że będziemy starali się o drugie to jakoś mi się nie chciało rzeźbić, bo wiedziałam, że i tak będzie znowu wielki bebzon. ;-)

reklama
W poprzedniej ciąży w 12 tyg na prenat. dowiedziałam się,że syn będzie i teraz podejrzewam ,że za miesiąc też już będę znała płeć bejbolka :D
Szybko. Mi jeszcze w 15 tc mówili że bardziej dziewczyna a w 19 syn wreszcie pokazał klejnoty rodowe. I wtedy już nie było wątpliwości.

Ja mam głownie pracę siedzącą i powiem Ci, że w drugiej połowie dnia odzuwam tam na dole dyskomfort, czasem właśnie coś zakuje, szczególnie przy siadaniu i też mam podobnie jak Ty, nie ma uczucia, że w środku rośnie mały człowieczek

A od wczoraj wieczora męczy mnie ból głowy. Masakra po prostu. Jak sobie z tym radzicie? Procha przecież nie wezmę,, dziś wizyta więc dodatkowy stres... ehhh

O rany, współczuję :( ja nie wiem.. niektórzy nie mają poczucia taktu kompletnie. Nasi rodzice się ucieszyli ale to nasze pierwsze dziecko więc to inaczej, ale zarówno jedni i drudzy potrafią tak ciśnienie podnieść, ze hoho...
Apap możesz bezpiecznie wziąć na ból głowy. :-)

Jesoo jak mi teściowa ciśnienie podniosła. No dzwonię do niej ucieszona, mówię jej,że będzie znowu babcią itp.A ta mnie wyśmiała.Dosłownie. I zamiast pogratulować, ucieszyć się to walnęła mi tekstem,że my chyba głupi jesteśmy, że tyle dzieci, i że plus,że rente na starość dostanę.No huj mnie zaraz strzeli. No chcesz dobrze, podzielić sie radością a ta mi takimi tekstami wali. Ja pierdolę w niczym nie pomoże, złotówki nie da a się głupio nabija. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Olej babę. Mój teść też nie skakał z radości. Ale on mnie po prostu nie lubi. Miał ukochaną synową od drugiego syna, ale bardzo szybko się rozwiedli i teraz dupek żałuje, że to nie ja odeszłam z rodziny tylko jego faworytka.

To ja jestem jakaś nienormalna, ale mi się marzy przytyć 18 kg [emoji28] ale ja startuje z 45 kg więc ciąża to dla mnie szansa,żeby w końcu nabrać kobiecych kształtów

Też marzyłam o tym by przytyć w poprzedniej ciąży, bo wszyscy mowili, ze jestem za chuda, a jak już przytylam, urodziłam i waga nie spadała to czułam się bardzo źle i znów chciałam ważyć tyle co przed ciąża, więc musiałam się nieźle napracować by do tej wagi wrócić.

Cześć kobitki u mnie noc ciężka dziecko się rozchorowalo i na szpital trzeba było jechać ale na szczęście nas wypuścili i stwierdzili oskrzela ale jak nie przejdzie do 3 dni to mamy wrócić i poloza na oddział :(

Mocno trzymam kciuki za wizytujące :*
Dużo zdrówka dla córeczki! [emoji8]
Ojeeej, mam tak samo! W weekend do mamy jęczalam,że to jakaś masakra co mi się z cerą stało. Szczególnie broda i czoło, trądzik jak u nastolatki [emoji849] też słyszałam,że to na dziewczynkę, poza tym wszystkie te zabobony z kalendarzami chińskimi i ułożenie na USG wskazują na dziewczynkę :D zobaczymy
To u mnie dwie ciążę z córkami i wygladalam jak milion dolarów. Każdy mówił, że na pewno będą chłopcy bo tak ładnie wyglądam. Bo brzuch nie piłka tylko szeroki. A tu proszę same dziewuchy. I w tej ciąży tak samo wszystko co mogło to się poprawiło [emoji23] więc pewnie znów będzie dziewoja [emoji5]
Jesoo jak mi teściowa ciśnienie podniosła. No dzwonię do niej ucieszona, mówię jej,że będzie znowu babcią itp.A ta mnie wyśmiała.Dosłownie. I zamiast pogratulować, ucieszyć się to walnęła mi tekstem,że my chyba głupi jesteśmy, że tyle dzieci, i że plus,że rente na starość dostanę.No huj mnie zaraz strzeli. No chcesz dobrze, podzielić sie radością a ta mi takimi tekstami wali. Ja pierdolę w niczym nie pomoże, złotówki nie da a się głupio nabija. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Matko jakbym swoich słyszała. Z tym, że to wszystko jeszcze przede mną i jeszcze się na słucham jacy my jesteśmy głupi [emoji57]

Ostatnia edycja:
Ojeeej, mam tak samo! W weekend do mamy jęczalam,że to jakaś masakra co mi się z cerą stało. Szczególnie broda i czoło, trądzik jak u nastolatki [emoji849] też słyszałam,że to na dziewczynkę, poza tym wszystkie te zabobony z kalendarzami chińskimi i ułożenie na USG wskazują na dziewczynkę :D zobaczymy
Ja za to Wam powiem, że z córką w ciąży miałam cerę idealna, a kalendarz chiński twierdził, że będzie chłopak :D

Teraz jestem też cała wysypana. A tak liczyłam znów na ładna cerę :)

reklama
Widzę,że nie ma reguły z tymi wypryskami i cerą jak u nastolatki, jedno jest pewno - będzie albo chłopiec albo dziewczynka [emoji16] mi to jest szczerze obojętne,byle by było zdrowe.

Do góry