reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Mi jeszcze fałdka po zeszłorocznej ciąży została. O taki myk. Spokojnie wchodzę w swoje ubrania jeszcze.Chociaż jak dalej tak się będę obżerać to kiepsko to widzę, a jeszcze wsuwam na noc, bo głodna za cholerę spać nie pójdę.
Hahahaha, ja rodziłam 2,5 roku temu i też póki co wypełnia się pozostałość po tamtej ciąży, bo o ile z innych miejsc bardzo ładnie zrzuciłam o tyle nadmiar na brzuchu został. ;-) Ale też wiedząc, że będziemy starali się o drugie to jakoś mi się nie chciało rzeźbić, bo wiedziałam, że i tak będzie znowu wielki bebzon. ;-)

reklama
W poprzedniej ciąży w 12 tyg na prenat. dowiedziałam się,że syn będzie i teraz podejrzewam ,że za miesiąc też już będę znała płeć bejbolka :D
Szybko. Mi jeszcze w 15 tc mówili że bardziej dziewczyna a w 19 syn wreszcie pokazał klejnoty rodowe. I wtedy już nie było wątpliwości.

Ja mam głownie pracę siedzącą i powiem Ci, że w drugiej połowie dnia odzuwam tam na dole dyskomfort, czasem właśnie coś zakuje, szczególnie przy siadaniu i też mam podobnie jak Ty, nie ma uczucia, że w środku rośnie mały człowieczek

A od wczoraj wieczora męczy mnie ból głowy. Masakra po prostu. Jak sobie z tym radzicie? Procha przecież nie wezmę,, dziś wizyta więc dodatkowy stres... ehhh

O rany, współczuję :( ja nie wiem.. niektórzy nie mają poczucia taktu kompletnie. Nasi rodzice się ucieszyli ale to nasze pierwsze dziecko więc to inaczej, ale zarówno jedni i drudzy potrafią tak ciśnienie podnieść, ze hoho...
Apap możesz bezpiecznie wziąć na ból głowy. :-)

Jesoo jak mi teściowa ciśnienie podniosła. No dzwonię do niej ucieszona, mówię jej,że będzie znowu babcią itp.A ta mnie wyśmiała.Dosłownie. I zamiast pogratulować, ucieszyć się to walnęła mi tekstem,że my chyba głupi jesteśmy, że tyle dzieci, i że plus,że rente na starość dostanę.No huj mnie zaraz strzeli. No chcesz dobrze, podzielić sie radością a ta mi takimi tekstami wali. Ja pierdolę w niczym nie pomoże, złotówki nie da a się głupio nabija. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Olej babę. Mój teść też nie skakał z radości. Ale on mnie po prostu nie lubi. Miał ukochaną synową od drugiego syna, ale bardzo szybko się rozwiedli i teraz dupek żałuje, że to nie ja odeszłam z rodziny tylko jego faworytka.

To ja jestem jakaś nienormalna, ale mi się marzy przytyć 18 kg [emoji28] ale ja startuje z 45 kg więc ciąża to dla mnie szansa,żeby w końcu nabrać kobiecych kształtów

Też marzyłam o tym by przytyć w poprzedniej ciąży, bo wszyscy mowili, ze jestem za chuda, a jak już przytylam, urodziłam i waga nie spadała to czułam się bardzo źle i znów chciałam ważyć tyle co przed ciąża, więc musiałam się nieźle napracować by do tej wagi wrócić.

Cześć kobitki u mnie noc ciężka dziecko się rozchorowalo i na szpital trzeba było jechać ale na szczęście nas wypuścili i stwierdzili oskrzela ale jak nie przejdzie do 3 dni to mamy wrócić i poloza na oddział :(

Mocno trzymam kciuki za wizytujące :*
Dużo zdrówka dla córeczki! [emoji8]
Ojeeej, mam tak samo! W weekend do mamy jęczalam,że to jakaś masakra co mi się z cerą stało. Szczególnie broda i czoło, trądzik jak u nastolatki [emoji849] też słyszałam,że to na dziewczynkę, poza tym wszystkie te zabobony z kalendarzami chińskimi i ułożenie na USG wskazują na dziewczynkę :D zobaczymy
To u mnie dwie ciążę z córkami i wygladalam jak milion dolarów. Każdy mówił, że na pewno będą chłopcy bo tak ładnie wyglądam. Bo brzuch nie piłka tylko szeroki. A tu proszę same dziewuchy. I w tej ciąży tak samo wszystko co mogło to się poprawiło [emoji23] więc pewnie znów będzie dziewoja [emoji5]
Jesoo jak mi teściowa ciśnienie podniosła. No dzwonię do niej ucieszona, mówię jej,że będzie znowu babcią itp.A ta mnie wyśmiała.Dosłownie. I zamiast pogratulować, ucieszyć się to walnęła mi tekstem,że my chyba głupi jesteśmy, że tyle dzieci, i że plus,że rente na starość dostanę.No huj mnie zaraz strzeli. No chcesz dobrze, podzielić sie radością a ta mi takimi tekstami wali. Ja pierdolę w niczym nie pomoże, złotówki nie da a się głupio nabija. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Matko jakbym swoich słyszała. Z tym, że to wszystko jeszcze przede mną i jeszcze się na słucham jacy my jesteśmy głupi [emoji57]

Ostatnia edycja:
Ojeeej, mam tak samo! W weekend do mamy jęczalam,że to jakaś masakra co mi się z cerą stało. Szczególnie broda i czoło, trądzik jak u nastolatki [emoji849] też słyszałam,że to na dziewczynkę, poza tym wszystkie te zabobony z kalendarzami chińskimi i ułożenie na USG wskazują na dziewczynkę :D zobaczymy
Ja za to Wam powiem, że z córką w ciąży miałam cerę idealna, a kalendarz chiński twierdził, że będzie chłopak :D

Teraz jestem też cała wysypana. A tak liczyłam znów na ładna cerę :)

reklama
Widzę,że nie ma reguły z tymi wypryskami i cerą jak u nastolatki, jedno jest pewno - będzie albo chłopiec albo dziewczynka [emoji16] mi to jest szczerze obojętne,byle by było zdrowe.

Do góry