reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
IrenkA kochanie zobaczysz,ze niedługo wszystko się pouklada i będziesz szczęśliwa mama :* przykładów takich dziewczyn jest tu pełno ! :) trzymaj się, wszystkie Cię tulimy mocno :* i zobaczysz,ze minie chwilkę czasu i się wszystko pouklada :* :*

@IrenaX Tak mi przykro :(
Zobaczysz że w końcu los się do Ciebie uśmiechnie i będziesz jeszcze miała swoje upragnione Maleństwo.
Nie bój się zabiegu, jest bardzo krótki i nieskomplikowany.
Wiem że teraz ciężko Ci w to uwierzyć ale wszystko będzie dobrze. Mocno przytulam. [emoji8]

Niestety pierwszy trymestr pod względem tej niepewności jest najgorszy.

Każdy trymestr to tak naprawdę niewiadoma. Jak leżałam w szpitalu z krwotokami z Zośką to się tyle na patrzyłam na nieszczęścia jakie spotykają rodziców w drugim trymestrze i później, aż sama doszłam do wniosku, że brak jest jakiegoś bezpiecznego czasu [emoji41]. Ale ważne jest by cieszyć się tym co jet tu i teraz, a nie zastanawiać się co będzie za miesiąc czy dwa. Życie jest nieprzewidywalne niestety [emoji57]

Irenka bardzo mi przykro! Ja wiem, ze teraz tak nie myślisz, ale naprawdę lepiej, ze to sie stało tak wcześnie bo tym szybciej będziecie mogli sie starać o kolejne dzieciątko. Zróbcie badania i pamiętaj, ze medycyna sie na tyle posunęła, ze jeśli nie wychodzi naturalnie to można innymi sposobami. Tak jak dziewczyny mówią, czas leczy rany, mówię z doświadczenia i trzymam za Ciebie mocno kciuki!

cześć dziewczyny:)
Muszę się wygadać bo chyba zwarjuje do poniedziałku.
Pierwsza wizyta u ginekologa była 2 lipca 2018 , okazało się że tydzień z USG to 5/6 zarodek 3mm i nic po za tym ,z ostatniej OM powinien być to tydzień 8..
Lekarz kazał zrobić bete więc byłam we wtorek i wynik-5846 , w czwartek kolejna beta i wielkie nadzieje a wynik niestety spadł do 4938.
Slyszalyscie wogole o tak dużym spadku? Nigdzie nie mogę znaleźć pdobnego przypadku, nie wiem co myśleć :( obawiam się najgorszego ale czuje się naprawdę dobrze, delikatny ból piersi , częstsze chodzenie do toalety , lekkie kłócie w podbrzuszu, żadnego plamienia nic takiego.
Kolejna wizyta u lekarza w poniedziałek o 17.15.
co myślicie ?:(

Pierwsza wizyta u ginekologa była 2 lipca 2018 , okazało się że tydzień z USG to 5/6 zarodek 3mm i nic po za tym ,z ostatniej OM powinien być to tydzień 8..
Lekarz kazał zrobić bete więc byłam we wtorek i wynik-5846 , w czwartek kolejna beta i wielkie nadzieje a wynik niestety spadł do 4938.
Slyszalyscie wogole o tak dużym spadku? Nigdzie nie mogę znaleźć pdobnego przypadku, nie wiem co myśleć :( obawiam się najgorszego ale czuje się naprawdę dobrze, delikatny ból piersi , częstsze chodzenie do toalety , lekkie kłócie w podbrzuszu, żadnego plamienia nic takiego.
Ja napiszę Ci że swojego doświadczenia. I niestety nie będzie to miłe. Spadek bety świadczy o nieprawidłowościach - zwykle obumarcie ciąży i przygotowywaniu się organizmu do poronienia. Wartość hcg ogólnie też bardzo niska jak na tydzień ciąży. Na pewno więcej powie Ci lekarz. Trzymaj się!

Czesc @aggem, Spadającą beta nie jest dobrym znakiem, niestety. Więcej Ci raczej nie powiem, ale pewnie sama wiesz jak jest.. trzymaj się, daj znać w poniedziałek

reklama
Cześć dziewczyny! Cały czas jestem na bieżąco w czytaniu tylko weny brak do pisania *:0) Wszystkie nowe koleżanki witam. Wczoraj miałam niespodziewana wizytę na IP. Wieczorem zaczęłam obficie krwawic. Dobrze ze do szpitala mam 5 minut. Po badaniu doktor stwierdziła krwiak 2cm jego część się ewakuowala na zewnątrz. Reszta może się wchlonac ale może być też tak że będzie się na zewnątrz dalej ewakuowala. Dostałam Duphaston 2 razy dziennie i mam się oszczędzać. Dużo leżeć. W tygodniu pójdę na kontrolę do mojego gina. Z Bobo wszystko dobrze. 6tyg 3dni wg USG. Pokrywa się z Om. Słyszałam piknie serduszko. Krwiak jest umiejscowiony przy ujściu wewnętrznym szyjki. Jak powiedziała gin. Wszystko może się zdarzyć na naturę wpływu nie mamy na tym etapie ciąży...dzis tylko resztki brązowe Prz podcieraniu i mam nadzieję że na tym koniec. Byłam przerażona jak zobaczyłam żywa krew na bieliźnie ... *:0(ALLLLE się rozpisałem. Miłego dnia dziewczynki. Trzymajcie się.
Ojej to miałaś stres jak nie wiem.
Całe szczęście że wszystko z Maluszkiem w porządku. Oszczędzaj się i staraj się odpoczywać. :)

@Darsi nic się nie przejmuj, na pewno Maluszkowi nic się nie stało. Jeśli nawet nie poczułas że z masłem jest coś nie tak to prawdopodobnie nawet się nie popsuło mimo tego że było po terminie. ;)

Do góry