reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny prośba o pomoc. Wizyte mam dopiero tak jak pisalam 12.07. Do tego czasu osiwieję.
Beta z przed wczoraj 7552mIU/ml po 48h (czyli dzisiejszy wynik) 14926mIU/ml. Czy to dobrze ? Progesteron z dzis 44,06ng/ml
To dobrze czy źle?
Od jakiego poziomu beta zaczyna wolniej przyrastac?
Czy poziom bety faktycznie ma wplyw na to czy widac zarodek i slychac serce? Gdzies obilo mi sie że zarodek widac przy 1000... na a co z serduszkiem?
Bede wdzieczna za informacje. Strasznie sie stresuje. Chyba oderchne dopiero po tej wizycie... jeszcze tydzien.
Jakby to określił mój lekarz: wyniki idealne :) nie denerwuj się :)

reklama
Dziewczyny, a słyszałyście o innych metodach sprawdzania płci - test paskowy i test z krwi (wykrywający czy jest chromosom Y czy go nie ma)? Oba ponoć już są skuteczne w 7-8 tc na poziomie 98%, a w 20 tc już na 100%. Mnie się póki co nie śpieszy z tą informacją, ale gdybym miała tak jak z Mikim mieć niespodziankę aż do 28 tc, bo na usg za każdym razem był tak ułożony, że nic nie było widać - to wtedy pomyślę o tym teście z krwi, tylko nie wiem ile by kosztował, bo test paskowy ok 120 zł :/

Oj już bym chciala być po 1 wizycie... czekanie mnie wykonczy. Odetchne z ulga dopiero jak usłyszę serduszko.
Ja też czekam jak na szpilach na wtorkową wizytę, tym bardziej, że dzisiaj miałam okropny sen, że straciłam maluszka :( i jeszcze te wyniki tarczycy :(
U Ciebie przyrosty i progesteron piękne więc spokojnie :) i lepiej iść w 6-7 tyg. ,większe szanse, że usłyszysz już serduszko

Dziewczyny wiecie jaki macie progesteron? Mi wyszedł dość niski, niby biorę Duphaston ale i tak się martwię.

@wiola1198 cuuudowne wiadomości!!!! Aż chodzę i uśmiecham się sama do siebie :)

@julia2s super!! Rośnijcie zdrowo :)

@Megghan takie różnice zdarzają sie bardzo często! Gratuluje serduszka :)!

@IrenaX trzymam kciuki za betę jutro w takim razie [emoji1307][emoji1307]

Na dzień Was zostawiłam bo urwanie głowy, a tu prawie 200 postów do nadrobienia [emoji23][emoji23]

Jeszcze 3 tygodnie do 12 tyg usg i zaraz potem mamy lecieć do Polski na urlop, a ja nie mogę sie zdecydować na zarezerwowanie lotów :( boje sie, ze coś pójdzie nie tak...

@Caitlyn a nie chcesz niespodzianki? O testach paskowych nie slyszalam, ale plec juz od 16tyg widac :) trzymam kciuki, zeby dzidzi wspolpracowalo I zeby dalo sie u Was sprawdzic juz niedlugo :)

@IrenaX nic nie myslec, bo nic nie wymyslimy, wiem ze to bardzo trudne, ale moze poczytaj cos? Nie zwiazanego z ciaza :) polecam Biegnącą z wilkami :)
Albo poogladaj film :)
Bedzie dobrze :)

@ForgetMeeNot sny tez mialam takie :( to dlatego, ze sie stresujemy I wychodzi w nocy :( tarczyca sie nie przejmuj, jestes monitorowana, a tez z dwojga zlego to "lepiej", ze TSH za niskie niz jakby za wysokie mialo byc, serducho juz widzialas?

@carmelek9 przepraszam, nie pomoge :( co mowi lekarz na ten niski progesteron?

Emily idealnie.. .

Emilia S trzeba myśleć pozytywnie. Ja na 27 lipca mam prenatalne u swojego gina bo on jest specjalistą. Jeżeli będzie wszystko ok to pewnie mruknie mi coś o płci jaką on "wróży" .

reklama
Do góry