reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny biorące Luteinę - czy też odczuwacie przez nią suchość i pieczenie oraz dyskomfort podczas stosunku? Ja do tego stopnia, że jestem zmuszona sobie odpuścić zbliżenia :(
I drugie pytanie, aplikujecie Luteinę palcem czy załączonym aplikatorem?

reklama
Dziewczyny biorące Luteinę - czy też odczuwacie przez nią suchość i pieczenie oraz dyskomfort podczas stosunku? Ja do tego stopnia, że jestem zmuszona sobie odpuścić zbliżenia :(
Teraz nie biorę, ale całą pierwszą ciążę tak. My mieliśmy bana na sex przez całą ciążę, ale pieczenie i tak bywało i podrażnienia śluzówki. Do tego upławy.
Ja aplikowałam ma początku tym ustrojstwem, ale kiedyś spróbowałam palcem i okazało się, że mi wygodniej. I potem już palcem. Jakoś lepiej czułam że jest we właściwym miejscu.

Ja tez palcem. Nawet w ulotce jest napisane zeby w ciąży nie stosować tego aplikatora. Mi po luteinie zrobił się infekcja, gdzie wcześniej miałam ja tylko raz, po odstawieniu tabletek. I przez ta infekcje j plamienie narazie bez sexu.

@Caitlyn - ja nie czuje suchości a aplikuje aplikatorem

@Malwina18 - jaki słodki brzuszek

Jeśli chodzi o płeć to też mam mieszane uczucie ale tak w 60% raczej na dziewczynkea co do imion na razie za duży wybor ale podoba mi się np. Mia, Lila, Liwia, Malina jeśli chłopak to najbardziej Mikołaj ale też Nikodem, Ignacy.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim,

Ja mam jakiś nowy „rzut” hormonów - brzuch i piersi bolą. Aplikacja, którą Prawie-Mąż ma mam telefonie mówi, że mamy dziecko wielkości porzeczki ;) i tak też o dziecku teraz mówimy „ Nie jedz tego, Porzeczce nie wolno ! „ :D

Dzień dobry dziewczyny, ja do wczorajszego dnia nie miałam jakiś silnych objawów ale wczoraj w jednej chwili odebrało mi siły. Taka niemoc że musiałam się położyć... do tego silne mdłości... dziś znowu dobrze. Oby tak zostało. Jadę dziś z synkiem na obiad do teściów. Życzę wam miłej niedzieli!

@Semifreddo - Porzeczka - jak slodko. Nigdy jeszcze tak nie słyszałam żeby mówiono o małym krasnoludku w brzuchu a to jest naprawdę słitaśne

@Ninka86 - to życzę niedzieli bez objawow

Leniuchowej niedzieli dziewczyny:biggrin2:

Dzień dobry laseczki :) Doczytałam wsio ;)
Cycki mi tak urosły,że z D wskoczę zaraz na E. Innych objawów oprócz zaparć brak. Dzisiaj jedziemy na basen, odmoczę się w brodziku dla dzieci, bo z rocznym maluchem innej opcji nie ma.
Udanej niedzieli mamuśki życzę, do wieczorka ;)

Oho a ja zaczynam mieć problem... po wczorajszych paskudnych mdlosciach, noc spędziłam nad toaleta. Wstaje dziś i powtórka z rozrywki.
Jak sobie mogę pomoc?:( wodę z imbirem piłam i nic.

reklama
Oho a ja zaczynam mieć problem... po wczorajszych paskudnych mdlosciach, noc spędziłam nad toaleta. Wstaje dziś i powtórka z rozrywki.
Jak sobie mogę pomoc?:( wodę z imbirem piłam i nic.
Pamiętam jak w poprzedniej ciąży ginekolog przepisał mi jakieś tabletki na mdłości, nie pamiętam niestety nazwy i nie wiem czy są bez recepty, ale wiem, że można się takimi tabletkami ratować.

Do góry