reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
No właśnie, ale to też trzeba umieć zobaczyć, a ja nie potrafię :D Wyślę Wam też swoje usg dzisiaj z ciekawości to też poproszę o ocenę. Ja głupia, mogłam po prostu lekarza zapytać jak jest ułożone łożysko, a nie pomyślałam.
No ja tez nie potrafię :sorry2: trzeba by było zapytać lekarze ;) jeśli u mnie bd wszystko dobrze i bd już coś widać zapytam :p kurcze do środy jeszcze kilka dni... stresik mam :(

reklama
Spokojnie, jest nas tu trochę,też mi trudno spamiętać historię wszystkich ;)
Sama sobie robię. jak zobaczyłam jak mojemu M zaczęła się ręką trząść,to stwierdziłam,że bezpieczniej będzie jak to sama zrobię. :D trochę boli, szczypie,nie powiem,że nie... Ale ,czego się nie zrobi,zeby szczęśliwie donosić. Mam nadzieję,że będzie mi dane.:)
Oczywiście, że będzie :) nie widzę innej opcji :) jak każdej z nas. Głęboko w to wierzę.

@ForgetMeeNot plamienie ustalo :) dzisiaj mała dała się mi wyspać nawet, chociaż pobudka o 6 ;) na papierze jak się wycieram jest coś, ale już naprawdę w minimalnej ilości. Muszę zwolnić tempo :)
Cudowna wiadomość. W takim razie to pewnie z przemęczenia. Musisz się oszczędzać i koniecznie zwolnić tempo :)

Kochana, dzięki za wywołanie, ale chyba mnie pomyliłaś z kimś ;) ja nie plamilam. I mam nadzieję,że mnie to nie spotka. :) Mam krwiaka,ale zero plamień. Za to jestem już po trzech zastrzykach w brzuch z heparyny, nabieram wprawy :)

Jak dużego masz krwiaka? Bo ja 2,5 cm, ale dostałam tylko duphaston i żadnych zastrzykow...

Hej Kochane,

Wczoraj moi chłopcy poszli na ryby na 2 godziny, a ja leżałam na bujance z książka i w końcu trochę odpoczęłam. U nas sypialnie są na gorze wiec wieczorami mamy tam saunę i się męczymy z wiatrakami...wypiłam właśnie kawkę i ode z psem na spacer póki żar nie leje się z nieba.

@KasiaKaty cholera nie wiem, nigdy nie miałam takich wzdęć [emoji54] ja porostu wyglądam jak w ciąży, a do 12 tyg scanu jeszcze 4 tygodnie nie wiem co to sie porobiło, przecież na tym etapie to dzidzi takie malutkie, ze to nie ma szans ze to od ciąży....a co do upałów, to wszyscy sie cieszą tylko nie ja [emoji23][emoji23]

@karolina921 ja tez nie czuje się wcale, a wcale atrakcyjnie :( do tego tez mam humory i pokrzykuje na wszyskich :( współczuje Ci tego wymiotowania, u mnie chyba pomogło branie witamin ciążowych z rana, maja spore dawki wit z grupy B wiec może to od tego...

@wiola1198 tak bardzo mi przykro Kochana!! Następnym razem napewno sie uda wierzę w to bardzo mocno!

@Oleczka331 wszystkiego najlepszego w takim razie :)

@ForgetMeeNot aby Ci dzień w pracy bardzo szybko zleciał!!

Miłego dni dziewuszki. Życzę sobie i Wam aby nie było już więcej smutnych wiadomości na naszym forum...

Jak dużego masz krwiaka? Bo ja 2,5 cm, ale dostałam tylko duphaston i żadnych zastrzykow...
Nie wiem jak duży jest krwiak,nie pytałam, lekarz powiedział tylko,ze mam się nim nie przejmować, ale odpoczywac,nie dźwigać i spacerki też mogą byc. W poprzedniej ciąży leżałam plackiem 3 tygodnie, nie wychodziłam z domu, wszystko robił mąż. A i tak płód obumarł a krwiak się powiększał. Nie wiem jak to działa z tymi krwiakami,ale zastrzyki mam na coś zupełnie niezwiązanego z krwiakiem, one rozrzedzają krew :)
Do tego 3x1 luteina dopochwowo i 3x1 duphaston

Ja nie mam na szczęście krwiaka ale przy okazji stworzyła mi się jakaś mała torbiel na jajniku (pierwszy raz w życiu), niby zdarza się w ciąży i powinno się wchłonąć ale mimo wszystko martwie się. Miałyście to?

@Baffi26 - Jezu tak bardzo mi przykro. A tak liczyłam że jednak wszystko u Ciebie się ułoży i będzie dobrze. Jak jeszcze przeczytałam Twoja historie to tym bardziej mi przykro i smutno, ale podziwiam Cię bo widać że jesteś silna kobieta. Życzę Ci dużo szczęścia w życiu i oby już wszystkie źle rzeczy się od Ciebie odwróciły.

A ja czytając, że już tyle dziewczyn nas pożegnalo coraz bardziej się boję. Wizytę dopiero będę miała w pt - jeszcze tyle czekania. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Dzień dobry wszystkim mamusią :) witam się z rana z niesamowitymi mdłościami :( dzisiaj ciężki dzień , nie wychodzę z łazienki a moja mała kobitka Nic tylko "hopa mama" i jak tu jej wytłumaczyć że nie dam rady jej wziąść na rączki[emoji33]

Kupiłam tydzień temu detektor tętna płodu wiedząc, że wykrywa tętno od 12 tygodnia, a nawet najlepiej słychać od 15 tygodnia, ale nie byłabym sobą gdybym go nie wypróbowała wcześniej, przez cały tydzień udawało mi się znajdować tylko własne tętno, a dzisiaj 9 tydzień usłyszałam tętno swojego maluszka ok. 140 uderzeń na minutę :)

reklama
Kupiłam tydzień temu detektor tętna płodu wiedząc, że wykrywa tętno od 12 tygodnia, a nawet najlepiej słychać od 15 tygodnia, ale nie byłabym sobą gdybym go nie wypróbowała wcześniej, przez cały tydzień udawało mi się znajdować tylko własne tętno, a dzisiaj 9 tydzień usłyszałam tętno swojego maluszka ok. 140 uderzeń na minutę :)

Ale super [emoji173]️ Ile cie ta przyjemność tak z ciekawości kosztowała?

Do góry