reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Kupiłam tydzień temu detektor tętna płodu wiedząc, że wykrywa tętno od 12 tygodnia, a nawet najlepiej słychać od 15 tygodnia, ale nie byłabym sobą gdybym go nie wypróbowała wcześniej, przez cały tydzień udawało mi się znajdować tylko własne tętno, a dzisiaj 9 tydzień usłyszałam tętno swojego maluszka ok. 140 uderzeń na minutę :)
Ja też o tym myślę. Chociaż strasznie się boje ,że spanikuje jak nie znajdę kiedyś tętna, a podobno może się tak zdarzyć,że dzidzia się tak ułoży,że po prostu detektor go nie wyłapie. No ale mam jeszcze parę tygodni,żeby się zdecydować czy zamawiać :)

reklama
Zobaczcie mój brzuchol ja mam 9t3d wieczorami jest jeszcze większy:)

Ps haha majtki na lewej stronie

Maz przywiózł truskawki idę coś z nich zrobić;)

Załączniki

• 20180630_100740.jpg
    20180630_100740.jpg
    507,1 KB · Wyświetleń: 229
Ja też o tym myślę. Chociaż strasznie się boje ,że spanikuje jak nie znajdę kiedyś tętna, a podobno może się tak zdarzyć,że dzidzia się tak ułoży,że po prostu detektor go nie wyłapie. No ale mam jeszcze parę tygodni,żeby się zdecydować czy zamawiać :)

Tu chyba też ma znaczenie kiedy się próbuje wyszukać tętna, teraz udało mi się rano przed jedzeniem, po jedzeniu jelita pracują :), ale jeszcze trochę i rozpracuje sobie system kiedy badać ;) zawsze to takie dodatkowe sprawdzenie między wizytami u lekarza i nawet jak jeden dzień nie znajdę, a na drugi już tak to mniejsze nerwy niż ciągle czekanie w niepewności na wizytę.

Cześć długo mnie nie było przeprowadzka mnie pochlonela ledwo wad doczytałam nasza wizyta z wt przesunąła się na czw i tak właśnie widzieliśmy fasolkę i bijące serduszko też słyszeliśmy nie mam terminy bo wg miesiączki A usg jest jakaś różnica i lekarka mówi że tydzień jej się nie zgadza że byłam ostatnia to już miałam wrażenie że na odczepnego wystraszylam się bo dzidzia tak schowala się z boku że nie bylo długo widać wg iść dziś jestem 7t5dz wysle fote , co do lat kończę dzis 34lata jestem z Polic koło Szczecina mieszkam w Niemczech.
Gratuluję! Fajnie czytać dobre wieści z rana. Niech maluszek zdrowo rośnie [emoji4]
Fantastyczne wiadomości z rana [emoji846] gratuluje. Cudownie jest usłyszeć serduszko.

@raz_dwa_trzy jak plamienie? Mam nadzieje, ze ustało i wszystko jest ok.

Ja się właśnie zbieram do pracy, och jak mi się nie chce? a Wam Kochane życzę spokojnej, leniwej soboty [emoji846]
Oby czas w pracy zleciał Ci jak najszybciej [emoji6] udanej soboty!
@ForgetMeeNot plamienie ustalo :) dzisiaj mała dała się mi wyspać nawet, chociaż pobudka o 6 ;) na papierze jak się wycieram jest coś, ale już naprawdę w minimalnej ilości. Muszę zwolnić tempo :)
Super, że odpoczynek pomógł [emoji11]
Hej Kochane,

Wczoraj moi chłopcy poszli na ryby na 2 godziny, a ja leżałam na bujance z książka i w końcu trochę odpoczęłam. U nas sypialnie są na gorze wiec wieczorami mamy tam saunę i się męczymy z wiatrakami...wypiłam właśnie kawkę i ode z psem na spacer póki żar nie leje się z nieba.

@KasiaKaty cholera nie wiem, nigdy nie miałam takich wzdęć [emoji54] ja porostu wyglądam jak w ciąży, a do 12 tyg scanu jeszcze 4 tygodnie nie wiem co to sie porobiło, przecież na tym etapie to dzidzi takie malutkie, ze to nie ma szans ze to od ciąży....a co do upałów, to wszyscy sie cieszą tylko nie ja [emoji23][emoji23]

@karolina921 ja tez nie czuje się wcale, a wcale atrakcyjnie :( do tego tez mam humory i pokrzykuje na wszyskich :( współczuje Ci tego wymiotowania, u mnie chyba pomogło branie witamin ciążowych z rana, maja spore dawki wit z grupy B wiec może to od tego...

@wiola1198 tak bardzo mi przykro Kochana!! Następnym razem napewno sie uda wierzę w to bardzo mocno!

@Oleczka331 wszystkiego najlepszego w takim razie :)

@ForgetMeeNot aby Ci dzień w pracy bardzo szybko zleciał!!

Miłego dni dziewuszki. Życzę sobie i Wam aby nie było już więcej smutnych wiadomości na naszym forum...
Bardzo się ciesze, że Ci lepiej i mdłości masz mniejsze. Mi wczoraj mąż wieczorem kupił krople Anaketon one są właśnie na różne dolegliwości trawienne w tym nudności i wymioty. Mają min. witaminy z grupy b w sobie i może to efekt placebo, ale od rana dziś dużo lepiej się czuje :)
Oby tak zostało. Spokojnej soboty [emoji11]
@Baffi26 - Jezu tak bardzo mi przykro. A tak liczyłam że jednak wszystko u Ciebie się ułoży i będzie dobrze. Jak jeszcze przeczytałam Twoja historie to tym bardziej mi przykro i smutno, ale podziwiam Cię bo widać że jesteś silna kobieta. Życzę Ci dużo szczęścia w życiu i oby już wszystkie źle rzeczy się od Ciebie odwróciły.

A ja czytając, że już tyle dziewczyn nas pożegnalo coraz bardziej się boję. Wizytę dopiero będę miała w pt - jeszcze tyle czekania. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Nie tylko ty tak masz. Ja już niby widziałam serduszko, ale też strasznie się boje kolejnej wizyty i tego co usłyszę. A u mnie to jeszcze bardzo dużo czasu.
Kupiłam tydzień temu detektor tętna płodu wiedząc, że wykrywa tętno od 12 tygodnia, a nawet najlepiej słychać od 15 tygodnia, ale nie byłabym sobą gdybym go nie wypróbowała wcześniej, przez cały tydzień udawało mi się znajdować tylko własne tętno, a dzisiaj 9 tydzień usłyszałam tętno swojego maluszka ok. 140 uderzeń na minutę :)
Ja w ciąży z Zosią o nim myślałam. Ale bałam sie, że nie za każdym razem uda mi sie wyłapać tętno dziecka i będę żyć w strachu lub jeździć do szpitala bo coś na pewno jest nie tak. I w końcu zrezygnowałam. Bardzo sie ciesze, że u Ciebie było słychać serduszko maluszka [emoji4]

Miłej soboty

Ostatnia edycja:
Zobaczcie mój brzuchol ja mam 9t3d wieczorami jest jeszcze większy:)

Ps haha majtki na lewej stronie

Maz przywiózł truskawki idę coś z nich zrobić;)
Pięęęękny :) u mnie jesli chodzi o wiek ciązy 2 tyg mniej na liczniku a też już mam widoczny, wieczorami to jak Twój na zdjęciu :)
Hmmm :) muszę o tym poczytać, może się skuszę :)

Mnie też kusi ten czujnik, ale jednocześnie się boję. Ja to bym najchętniej miała własny przenośny aparat usg i sprawdzała co chwilę czy wszystko ok. [emoji23][emoji23][emoji23]
Łatwiej będzie trochę jak już poczujemy ruchy, bo zawsze to będzie jakaś informacja. Nie zupełna niewiedza jak na tym etapie.

Ja zaczęłam przeprowadzać syna do jego pokoju ze spaniem. Usypiam go już pół godziny i dalej nie śpi... Mamy 7,5 miesiąca na tą zmianę. Malucha już chyba będę od początku uczyć w jego pokoju. Chyba że mi się zmieni jak się urodzi. ;-)

Mnie też kusi ten czujnik, ale jednocześnie się boję. Ja to bym najchętniej miała własny przenośny aparat usg i sprawdzała co chwilę czy wszystko ok. [emoji23][emoji23][emoji23]
Łatwiej będzie trochę jak już poczujemy ruchy, bo zawsze to będzie jakaś informacja. Nie zupełna niewiedza jak na tym etapie.

Ja zaczęłam przeprowadzać syna do jego pokoju ze spaniem. Usypiam go już pół godziny i dalej nie śpi... Mamy 7,5 miesiąca na tą zmianę. Malucha już chyba będę od początku uczyć w jego pokoju. Chyba że mi się zmieni jak się urodzi. ;-)

Moi do dziś zasypiają w naszym łożku (8/5 lat)

reklama
Hej :) Ja dziś idę z mężem na urodziny do znajomych i kurde chyba będę musiała powiedzieć co i jak :/ Będzie pytanie kto co piję a zawsze z tymi znajomymi drineczki się pilo. Poza tym wiedzą, ze staramy się o dziecko więc ciężko mi będzie dziś jakoś z tego wybrnąć co mi się średnio podoba;/ rodzinie to co innego, już powiedziałam,bo taka miałam ochotę ale znajomym bym jeszcze nie chciała mówić.

Do góry