reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
No to ksiazkowo :)

A ja przesylam zdjecie mojej Barbary z jej piąteczką :) tak dla odstresowania :)Zobacz załącznik 871204

A wlasnie.. .piątka piątką, ale nie mamy tu jeszcze na Lutówkach 2019 zadnych blizniakow...ciekawe na kogo padnie :)

Ciążę bliźniaczą z reguły już w 6 tc byłoby widać, nie? W takim razie uff, moje obawy odeszły, bo raczej się nagle drugi pęcherzyk nie pojawi :)

reklama
Witaj :) rozgośc się :)
Ja tez mam takie bóle też i z tego co wiem,to nic groźnego :) jutro mam wizytę,więc powiem o wszystkich swoich bokach i jak się czegoś dowiem to napiszę.
Mogę zapytać ile masz lat?
W kupie siła ;) dziękuję za Twoja odpowiedz i innych dziewczyn - skoro to tak powszechne to trzymam się wersji, że to normalne. Oczywiście ginekolog zostanie jeszcze przepytany z różnych tematów ;), ale mimo to warto dopytać o doświadczenia innych na tym samym etapie. Mam 28 lat. :) Kciuki za jutrzejsza wizytę!

Darsi wiem tyle że mam dużo płynu w zatoce Douglasa,którego ostatnio nie bylo.mialam też bardzo silny rwący ból,który może być pęknięciem ciąży pozamacicznej. Po tym pęknięciu pojawia się plyn. Wszystko jakby mi się układa i szczerze poza moja kontrolą że płakać mi się chce...rozum jedno a emocje swoje.jutro mam zrobić beta i porównać wynik.moze być tak że się zatrzyma i wtedy będzie wiadomo.najgorsze dla mnie jest to,że ciąża pozamaciczna kończy się zabiegiem a ja ostatnio kończyłam leczenie onkologiczne i po prostu nie chciałabym znowu. Jest pęcherzyk który rośnie,wydaje się być on w dobrym miejscu.na dokładnie 8,7mm.smutno mi jak cholera.

Witajcie Kobitki moje drogie! Dziekuje z calego serca tym ktore 3maly kciuki! :*

Chcialam wyslac zdjecie z USG - ale plik za duzy - moze jutro :)

Wynik:
USG: 8+6
OM: 8+6
CRL: 2.17 cm
FHR (tetno): 180 ud./min. - czyli serduszko jak dzwon!
W ogole Bobo nam pomachalo i z P. Dr sie nasmialysmy - szkoda tylko, ze Maz nie widzial, bo wszedl do gabinetu chwile pozniej. Cudowny widok :) Widac juz raczki, nozki, glowke :)

Ehhh tyle strachu przez 2 tyg. z tym tetnem, dlatego Caitlyn nie martw sie, bo bedzie dobrze! U nas w 6+4 lub 6+6 bylo ok 80/90 stad obawy. Ciesze sie, ze u Ciebie tez dobrze :* Ja tez weszlam ok 18.

Jestem zmeczona ale baaardzo szczesliwa. Ide robic pozna kolacje, bo niedawno wrocilismy.

Dzis w ogole mialam rano zalamke, bo pierwszy raz mialam lekko brunatne plamienie hmm nawet nie plamienie, ale papier lekko zabarwiony i bol brzucha - ale nie mocny. Jutro Wam wiecej opisze, ale Pani Ginekolog mowila ze wszystko jest OK.

Dziekuje jeszcze raz za kciuki i ciesze sie ze nasze wizyty przebiegly pomyslnie! :)

Trzeciego lipca i myślę że wtedy już będzie wiadomo czy ciąża jest stracona.

Kordosia nie bardzo rozumiem - skoro pecherzyk urosl i jest w macicy to wszystko jest w porzadku.
U mnie w 4 tyg z kawalkiem P. Dr tez powiedziala ze pecherzyk pekl, ze plyn ladnie sie rozlal, ale tu chodzilo raczej o Graffa. Moze cos zle zrozumialas?

Nie lam sie i nie poddawaj.

I jeszcze jedno: gdyby to byla ciaza pozamaciczna i rozlalby sie plyn to Twoj lekarz musialby byc jakis niepowazny by puscic Cie do domu bez skierowania do szpitala w celu dalszej diagnostyki.. Nie mysl negatywnie serio :) Ja kiedys tez mialam plyn w zatoce i prawdopodobnie krew miesieczna sie cofnela - samo zniknelo, ale u mnie bylo skierowanie na bete na cito i monitoring tego plynu. Dlatego nie mysl negatywnie, moze lekarz tez Cie nastraszyl na wyrost.

Ostatnia edycja:
Bardzo dobrze sie czuje tzn. Rano mdli mnie jak jestem glodna biegam do lazienki na siku i jak co dzien o tej porze mam wzdecia piersi bola przy dotyku czyli bez zmian zadnych plamien boli nic niepokojacego cisnienie i temperatura tez ok
Tak jak dziewczyny pisały - objawy mogą występować nadal. Oczywiście mam nadzieję,że lekarz się pomylił. Ale nie wiem dlaczego tak zwlekasz.. a do szpitala nie możesz jechać,żeby sprawdzili?

reklama
Witajcie Kobitki moje drogie! Dziekuje z calego serca tym ktore 3maly kciuki! :*

Chcialam wyslac zdjecie z USG - ale plik za duzy - moze jutro :)

Wynik:
USG: 8+6
OM: 8+6
CRL: 2.17 cm
FHR (tetno): 180 ud./min. - czyli serduszko jak dzwon!
W ogole Bobo nam pomachalo i z P. Dr sie nasmialysmy - szkoda tylko, ze Maz nie widzial, bo wszedl do gabinetu chwile pozniej. Cudowny widok :) Widac juz raczki, nozki, glowke :)

Ehhh tyle strachu przez 2 tyg. z tym tetnem, dlatego Caitlyn nie martw sie, bo bedzie dobrze! U nas w 6+4 lub 6+6 bylo ok 80/90 stad obawy. Ciesze sie, ze u Ciebie tez dobrze :* Ja tez weszlam ok 18.

Jestem zmeczona ale baaardzo szczesliwa. Ide robic pozna kolacje, bo niedawno wrocilismy.

Dzis w ogole mialam rano zalamke, bo pierwszy raz mialam lekko brunatne plamienie hmm nawet nie plamienie, ale papier lekko zabarwiony i bol brzucha - ale nie mocny. Jutro Wam wiecej opisze, ale Pani Ginekolog mowila ze wszystko jest OK.

Dziekuje jeszcze raz za kciuki i ciesze sie ze nasze wizyty przebiegly pomyslnie! :)
Ojeeej jak cudownie [emoji7] dzidzia już taka duża,że się nie zmiescilo zdjęcie tutaj ;P

Gratuluję, bardzo się cieszę,że masz to już za sobą i że fasolka się na dobre zadomowiła i jej tak dobrze :))

Do góry