reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny cudowne wiesci! Alez dobry dzien, az ja sama sie lepiej czuje :) dziekuje, ze dalyscie nam tutaj znac tak szybko :)

@karolina921 - lekarza zmienilabym od razu...takie komentarze to bardzo nie na miejscu sa, nie przejmuj sie, bo Twoja ciaza jest jak i kazda inna, czyli super wyjatkowa :*

Kto teraz kolejny na wizyty, meldowac sie, zebysmy tu mialy kalendarz wizyt u lekarzy ;)

My idziemy 1 lipca na 17:30 :)
28.06
15:10 :)

reklama
Super Karolina, kolejne dobre wieści :)
A lekarz...no cóż, nie pasi mu ze kasa przeszła koło nosa. Za takie komentarze to ja już bym mu coś odpowiedziala :p

Ja mam wizytę pojutrze ok 12tej, mam nadzieję że dzidzia zdrowo rośnie :) nie może być inaczej ;)

Super dziewczyny, że takie dobre wieści przynosicie [emoji3] ja już też po wizycie. Udało się wcześniej wejść między pacjentkami. Mam duphaston i luteinę. Skąd plamienia niewiadomo. Dostałam też zwolnienie na tydzień i za tydzień we wtorek wizyta kontrolna. Na dzień dzisiejszy pęcherzyk jest widoczny w macicy. Wielość odpowiada 5t3d. Jest echo ciałka żółtego. Mam się oszczędzać i w poniedziałek przed wizytą zrobić progesteron, tsh i betę raz jeszcze. Lekarz bardzo zdziwiony, że udało się naturalnie zajść. Trochę mnie nastraszył, że mąż ma bardzo słabej jakości nasienie i może być tak, że ciąża dalej się nie rozwinie lub coś będzie nie tak z dzieckiem. Prawdę mówiąc zastanawiam się nad zmianą lekarza bo ten chyba jest niezadowolony, że nie podeszliśmy kolejny raz do IVF w klinice. Wielu parom się udaje jednak nawet gdy szanse na powodzenie są minimalne i wszystko jest ok. Bez sensu trochę wyrokować o tym na tak wczesnym etapie.

Ja w ubiegłym tygodniu tez miałam tylko pęcherzyk i ciałko żółte, dzisiaj już serduszko i zarodek. I tez luteinę i dupka mam. I tez wczoraj miałam zalecenie zrobić progesteron, tsh i betę.
Teraz odpoczywaj i dbajcie o siebie [emoji846]

A co mam zrobić.. nic nie poradze, na dodatek w pracy jestem. Jak się wkurzę to rano pojadę i tyle albo jeszcze dziś wieczorem, tylko to po 22.. więc może być bez sensu
A czemu bez sensu? Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce, ale na IP zrobia chyba usg zeby sprawdzic czy wszystko gra:)
W UK na przyklad usg nie zrobia, ale zapisza na nastepny dzien na usg w Early Pregnancy Unit

reklama
Do góry