reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja Wam jeszcze dorzucę info, bo sama mam skłonności do infekcji i bronie się jak mogę i kiedyś jedna gin poleciła mi żel do higieny intymnej Pliva Fem F , ja zamawiam na necie, jest przeciwgrzybiczy, przeznaczony typowo dla kobiet w ciąży :) może którejś się przyda
OOO extra :) dzięki. Już sobie zapisuję nazwę
U mnie beta z soboty 1467.90 przy 40 dniu cyklu. Jeszcze jutro idę drugi raz i zobaczymy jak przyrasta.
Mam nadzieję że mi ten duphaston pomoże i utrzyma malenstwo
Najważniejszy jest przyros, sama wartość jest kwestią indywidualną. Też jestem na duphastonie i luteinie, tyle, że niestety należę akurat do grona tych, co cierpią na infekcję podczas jej stosowania :)
Będzie dobrze, a jaką dawkę dupka bierzesz?

Odebrałam betę wynik 3840 [emoji3] a w niedziele było 784 . Ale na wizytę jednak pójdę bo ten śluz jest ciągle podbarwiony. Jak się okaże, że to jednak po stosunku to najwyżej będę biedniejsza o 150zł.
WOW , jaki przyrost. :) ja też bym poszła... zresztą byłam dzisiaj tydzień wcześniej niż zaplanowana i przynajmniej się uspokoiłam...

No i wspaniałe wieści!! ❤
Forget, 6+0 z usg rozumiem, a z OM? Pytam dla porównania ;)
W ogóle zauwazylyscie że co lekarz i inny aparat usg to inne wyliczenia?
U mnie np wg usg 6+0 było a dzidzia miala 2,5 mm. Ciekawe to...
Kurcze, no właśnie z tych emocji to nie wiem.... podczas badania gin mówil, że 6 tygodniowa ciąża, wg OM 6t0d - czyli to chyba 7 tydzien się zaczął, tak mi ovufrien pokazuje, ale jak wpisuje wartość CRL 4,93 mm to na tych ich wykresach dziecka patrząc na wiek ciąży to wartość jest w górnej granicy normy... na zdjęciu z usg jest też wartość GA- 6w1d 77% - GA to chyba wiem ciaży wg OM ale nie wiem co znaczy 77%....

reklama
OOO extra :) dzięki. Już sobie zapisuję nazwę

Najważniejszy jest przyros, sama wartość jest kwestią indywidualną. Też jestem na duphastonie i luteinie, tyle, że niestety należę akurat do grona tych, co cierpią na infekcję podczas jej stosowania :)
Będzie dobrze, a jaką dawkę dupka bierzesz?

WOW , jaki przyrost. :) ja też bym poszła... zresztą byłam dzisiaj tydzień wcześniej niż zaplanowana i przynajmniej się uspokoiłam...

Kurcze, no właśnie z tych emocji to nie wiem.... podczas badania gin mówil, że 6 tygodniowa ciąża, wg OM 6t0d - czyli to chyba 7 tydzien się zaczął, tak mi ovufrien pokazuje, ale jak wpisuje wartość CRL 4,93 mm to na tych ich wykresach dziecka patrząc na wiek ciąży to wartość jest w górnej granicy normy... na zdjęciu z usg jest też wartość GA- 6w1d 77% - GA to chyba wiem ciaży wg OM ale nie wiem co znaczy 77%....
Mówiła zeby brać 2x dziennie po tabletce a ty ile bierzesz ?

Gratuluję udanych wizyt :* wiedziałam że będzie dobrze dziewczynki :)

Gabrysia95 A nie masz dostępu do jakiegoś innego lekarza? Ja w pierwszej ciąży jak plamiłam to przyjął mnie całkiem inny ginekolog , przeszukałam cały Internet i dzwoniłam do każdego aż wkońcu trafiłam na takiego że kazał od razu przyjechać :)

Po prostu się wystraszylam i wzięłam telefon w ręce i powiedziałam jak sprawa wyglada
I nie przyjmie Cie? ja swojemu napisałam w niedzilę sms.. oddzwonił od razu, wypytał jak to wygląda, kazał w poniedziałk zrobić badania, przede wszytskim progesteron i betę, do tego tsh i przyjął mnie dziso 13.40,, gdzie wizyty zaczyna o 14.

reklama
Gratuluję udanych wizyt :* wiedziałam że będzie dobrze dziewczynki :)

Gabrysia95 A nie masz dostępu do jakiegoś innego lekarza? Ja w pierwszej ciąży jak plamiłam to przyjął mnie całkiem inny ginekolog , przeszukałam cały Internet i dzwoniłam do każdego aż wkońcu trafiłam na takiego że kazał od razu przyjechać :)
Do jednego dzwoniłam to koobieto.. połowa lipca. Drugi prywatnie następny piątek a na nfz następny czwartek. Więc że wszystkiego wybralam czwartek

Do góry