reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Miałam test pappa. Wyszedł nie do końca źle . Żeby nie robić amino zdecydowałam się na nifty . Zapłaciłam 2.5 K i wynik wyszedł 1:23 na zd. I tak myślałam robić amino . Wynik synek zdrowy . Dziś ma 18 mies. Jest zdrowym cudownym chłopcem

reklama
Teraz z góry będę miała amino napewno . Na nifty mnie już nikt nie namowi . To są przypuszczenia . Amino daje niemal 100%

Cześć! Jestem mamą 5 letniej Łucji i Julki oraz 2 letniej Zosi. Wczorajszy test pokazał dwie kreseczki. Jestem w ogromnym szoku bo dwie poprzednie ciążę były z in vitro. Oczywiście bardzo sie cieszę, ale i pewnie jak wiekszość z was boję czy będzie dobrze wszystko. Termin miesiączki miałam na dziś. Beta 253 [emoji4]mam nadzieję, że będę mogła z wami zostać [emoji6]

Trochę was poczytałam więc i ja się przedstawię [emoji4] Jestem Karolina. Mam 28lat. I trzy córeczki. To moja ogólnie 5 ciąża. Dwie udane po transferze, jedna biochemiczna i druga puste jajo płodowe w maju tamtego roku. Obecnie termin porodu wychodzi mi na 21.02 [emoji4]
Pracuję w administracji [emoji4]
[emoji4]

Ostatnia edycja:
witam wszystkie nowe mamusie :) u mnie dziś leniwa sobota mój m poszedł do pracy starsa corcia u babci a ja z mlodsza w domku leniuchujemy jak tam samopoczucie kochane u mnie wszystkie dolegliwości zniknely po piątkowych ekscesach zoladkowych:) najadłam się fasolki szparagowej i myslalam ze się przekrece mój zoladek się zbuntowal na maksa już myslalam ze pogotowie mnie czeka ale samo minelo i się uspokoilo jedynie co mi zostało to apetyt:) wygląda na to ze będzie to ciaza jak pozostale tylko brzusio mi rosnie :) A wy kochane macie już ciążowe brzuszki może potem wrzuce focie

Cześć dziewczyny,
Wg kalkulatora termin mam na 7 lutego. Dziś już 6+2, a od kilku dni czuję się fatalnie... Ból piersi, mdłości cały dzień, zmęczenie, czasami kłucie w brzuchu i zatkany nos.. Nie wiem jak ja to przeżyje, w dodatku w pracy mam intensywny okres ;)
Lekarza umowilam na 25 czerwca (7+5) i mam nadzieję, że wytrzymam, już nie mogę się doczekać!
To moja druga ciąża, pierwszą straciłam w styczniu tego roku, 10 tydzień. Dlatego teraz kazde najmniejsze zakłucie w brzuchu napawa mnie czarnymi myślami. W tamtej ciąży, też miałam złe samopoczucie, ale mdlosci prawie wcale.
Też tak kiepsko się czujecie?

Dzien dobry,

a juz myslalam, ze tylko ja nie spie o tej h w sobote ;-) O 6 rano obudzila nas mucha, a teraz tak mnie zoladek bolal ze musialam wstac i zjesc. W moim przypadku to lekki szok bo przewaznie jadlam sniadanie ok 11 :) Wlasnie co do objawow - mam jeszcze bol zoladka, ale jak zjem to przechodzi. Do ok 2 tyg temu nie wiedzialam co to zoladek ;)

Budzik mam ustawiony na godz. 9:00 zatem jeszcze poczytam w lozku: S. King - Dolores Claiborne. Uwielbiam Kinga :) A Wy co lubicie czytac?

Dzis od 13 do 19 prowadze zajecia na uczelni - 3majcie kciuki, bo mialam przez to tetno wypoczywac...

Milego dzionka Kobitki :) Rowniez witam nowe Mamusie! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie nowe Mamy :) gratuluję fasolek :)
Ja dziś się obudziłam z bolacym gardłem :(
Zaraz płukanie wodą z solą...
Poza tym ciążowo w miarę dobrze. Są objawy ale wszystkie lekkie. Delikatne mdłości, pokluwanie po bokach podbrzusza, powiekszone tkliwsze piersi, trochę większe zmęczenie no i zawroty głowy przy wstawaniu wiadomo przez nizsze ciśnienie. Aaa no i super wahania nastroju, rozdrażnienie hehe ;) ale z tym wszystkim idzie normalnie żyć i funkcjonowac czyli to lajtowe objawy.
Miłej soboty Dziewczyny :)

Do góry