reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@Megi86 dzięki [emoji3] ja narazie mam apetyt za pięciu i smakuje mi w sumę wszystko [emoji4]
@raz_dwa_trzy ja mam 28 lat. I to moja już piąta ciąża. Ale jak narazie dwie były tylko udane. Za sobą mam jedną biochemiczną i puste jajo płodowe.
@ForgetMeeNot beta bardzo ładna. Jaki był ostatni wynik i z kiedy? Progesteron też ładny.
Sprzątam mieszkanko właśnie. W pracy czułam się jakby mnie czołg rozjechał, a w domu siły mam za trzech narazie [emoji6]

reklama
Ja mam 29 lat. To jest moja piąta ciąża . Dwie pierwsze bezproblemowe w domu prawie 7-latka i 4-latka[emoji4] .Później poronienie i pozamaciczna .

Czy któraś z Was też jest alergiczką? Tragedia, w ciąży z Mikim to ledwo dawałam radę bez leków na alergię. W tym roku zrobiłam w końcu testy na alergię dzienną i wyszło mi, że mam alergię na wszystkie pyłki, trawy, kurze i roztocza.

U mnie na obiad dziś pomidorowa z ryżem i kiełbasa z grilla :)

Karolina, zawsze możesz powiedzieć, że jakieś leki bierzesz czy antybiotyk, a nikt Cię przecież nie sprawdzi :) Ja mam w razie wu alibi, że biorę leki na torbiele i nie chcę ich mieszać z alkoholem (co prawda chyba nawet nie ma takiego zakazu, ale u mnie się nie znają :p).

Mam wyniki Zobacz załącznik 868492

Szczerze to nie wiem skąd to plamienie. Jutro mam wizytę o 13.40

A dlaczego TSH tak spadlo? Jest nadal w normie, ale mocno poszlo w dol. Moze teraz sie okazac ze masz za duza dawke euthyroxu. Przed ciaza byla dobra, a w zwiazku z ciaza moglo sie zmienic np. dzialanie przysadki. Reszta wynikow bdb :) zatem moze to byc wina tego miesniaka :/

Czy któraś z Was też jest alergiczką? Tragedia, w ciąży z Mikim to ledwo dawałam radę bez leków na alergię. W tym roku zrobiłam w końcu testy na alergię dzienną i wyszło mi, że mam alergię na wszystkie pyłki, trawy, kurze i roztocza.

U mnie na obiad dziś pomidorowa z ryżem i kiełbasa z grilla :)

Karolina, zawsze możesz powiedzieć, że jakieś leki bierzesz czy antybiotyk, a nikt Cię przecież nie sprawdzi :) Ja mam w razie wu alibi, że biorę leki na torbiele i nie chcę ich mieszać z alkoholem (co prawda chyba nawet nie ma takiego zakazu, ale u mnie się nie znają :p).

U mnie to zaraz byłoby prowadzone dochodzenie jaki to antybiotyk. Żebym nazwę podała. Kiedy go dostałam, dlaczego go musze brać itd [emoji6] a tak boli mnie ząb brałam solpadeine i nie piję. Nikt nie dopytywał nic dalej bo każdy wie, że przy tym leku alko zabroniony [emoji4]

Ja dokładnie 2 lipca kończę 23 lata. 2 ciąża, w domu mam 20miesięcznego Mikołaja, była to bezproblemowa ciąża i oczywiście nieplanowana. Teraz też niby nieplanowana, ale tak jak już mówiłam chodziła za mną tą ciąża od jakiegoś czasu i się nie mogłam zdecydować, to ciąża zdecydowała za mnie ;) Nie wiem jak to liczyć, ale dziś 5 tyg mija od oostatniej miesiączki, więc załóżmy, że skończyłam 5 tc i leci 6 tc (5 tc+1dz).

@raz_dwa_trzy Teraz będzie wszystko dobrze ;*

Ja mam 32 lata i to moja druga ciąża, w domu mam 14 miesięcznego synka. Pierwsza ciąża była bezproblemowa, jedynie pod koniec miałam ucisk na nerw w kręgosłupie i ledwo chodziłam, puściło dopiero po porodzie, ale poza tym było ok.
Życzę każdej z nas byśmy wytrwały do końca i urodziły zdrowe radosne bobaski!!

Dziewczyny co Wy na to aby utworzyc watek - Przedstawiamy sie - ale bez komentarzy, wiec nasze posty o nas by nie zginely i zawsze mozna zajzec i przeczytac? Juz sporo z nas sie tu przedstawilo, ale te posty gina miedzy wszystkimi innymi ;(

Hej kobietki :)

@forgetmenot tarczyca tez bardzo dobrze, jestem pod opieka kliniki endykronologicznej i zawsze lekarze mowia, ze jesli kobieta ma problemy z tarczyca to przy ciazy powinno byc tsh 1

Ja mam 32 lata i jest to moja druga ciaza. Obie bardzo dokladnie (co do dnia ;) planowane. Najpierw robilam chlopczyka a teraz dziewczynke :)

reklama
Ja mam 26 lat i to moja druga ciaza. W domu 3 letni chłopiec:-) pierwsza ciaza bezproblemowa z 1 cyklu staran:) ta ciaza po 6 ms staran:)

Do góry