reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@karolina921 Mnie po wit. Femibion kazdego dnia bolal zoladek, a nie wiedzialam od czego.. dopiero lekarz zwrocila na to uwage. Nie biore trzeci dzien i jak reka odjal tyle, ze nie mam ostatnio zbytnio apetytu i sama nie wiem czy db ze je odstawilam. Ehh taki dylemacik ;-)

reklama
@Ewela821 mój syn tez chciał brata (i ja po cichu tez) a teraz bardzo sie cieszy na siostrę mówiąc ze bedą różne zabawki, a że on zostanie moim chłopcem numer jeden. U nas bardzo pomogło, że to on wybrał imię i jest z tego mega dumny bo jak teraz ktoś pyta to on z radością mówi ze będzie nazywała sie Nina i ze to on wybrał to imię :) ile ma Twoja córka?

@justyna czasem raz w tygodniu to za dużo [emoji23] ja uwielbiam swoich teściów, ale jak tata zaczyna coś komentować to ja bardzo szybko go sprowadzam do parteru. Ja sie do ich decyzji życiowych nie mieszam i nie toleruje kiedy coś chcą wtrącać do moich, to samo zresztą z moja mamą jest ;)

Co do witamin to ja wiem ze zbilansowana dieta to podstawa, ale biorąc pod uwagę jakoś produktów spożywczych jak i ilości opryskiwania owoców i warzyw to ja jednak wole do końca 2 trymestru brać fembion. Pózniej tylko D3 z k2 na okres zimowy.

Mąż mnie wkurza dziewczyny od paru dni i mam go ochotę rakietą wysłać w kosmos! Nie wiem czy to hormony czy sobie zasłużył [emoji23][emoji23]

Miłego dnia Kochane brzuszki [emoji8]

Ja staram się jeść warzywa i owoce, ale łykam i tak.

Mój też mbie wkurza, w sumie to nie wiem czemu ja będę miała z nim dziecko. :D

Ciesze sie, ze u Was wszystko OK :) To widze, ze jednak termin wg USG przesunal Ci sie o tydz., bo u nas dzis 17+1 (ew. 17+2 wg dwoch ostatnich USG). U nas raczej Dziewczynka :) ale lekarka mi to powiedziala jak bylam w szpitalu - bez wikszego przekonania ;) Milego dzionka!
Oj przez wczorajsze wrażenia dodałam mojemu chłopcu tydzień:) Przepraszam..dziś też mamy 17+1 :)

@Ewela821 mój syn tez chciał brata (i ja po cichu tez) a teraz bardzo sie cieszy na siostrę mówiąc ze bedą różne zabawki, a że on zostanie moim chłopcem numer jeden. U nas bardzo pomogło, że to on wybrał imię i jest z tego mega dumny bo jak teraz ktoś pyta to on z radością mówi ze będzie nazywała sie Nina i ze to on wybrał to imię :) ile ma Twoja córka?

@justyna czasem raz w tygodniu to za dużo [emoji23] ja uwielbiam swoich teściów, ale jak tata zaczyna coś komentować to ja bardzo szybko go sprowadzam do parteru. Ja sie do ich decyzji życiowych nie mieszam i nie toleruje kiedy coś chcą wtrącać do moich, to samo zresztą z moja mamą jest ;)

Co do witamin to ja wiem ze zbilansowana dieta to podstawa, ale biorąc pod uwagę jakoś produktów spożywczych jak i ilości opryskiwania owoców i warzyw to ja jednak wole do końca 2 trymestru brać fembion. Pózniej tylko D3 z k2 na okres zimowy.

Mąż mnie wkurza dziewczyny od paru dni i mam go ochotę rakietą wysłać w kosmos! Nie wiem czy to hormony czy sobie zasłużył [emoji23][emoji23]

Miłego dnia Kochane brzuszki [emoji8]
Moja córka ma już 10l ale przez stratę siostry ponad rok temu o której bardzo marzyła miała nadzieję,że jeszcze bedzie ją miała. A ,że ma starszego brata ,który nie raz daje jej ,,w kość,, to woli dziewczynki :) Ale rozmawiałam z nią wczoraj dość długo i trochę się przekonała do małego braciszka:)

Hehe :) Rozumiem, choc i tak u Ciebie wg terminu porodu to tj. 18+1 :) Dzis tez juz czulas jakies ruchy? Bo ja na razie nic.. :(
Tak tak, dlatego mi się myli. Ruchy czuję bardzo często (bedzie mały piłkarz:-) :)) ale takie kopnięcie w dłoń to tylko wtedy dwa razy poczulam. Chociaż moje dzieci wczoraj po kolei podsłuchiwały brata w brzuchu i syn stwierdził,że poczuł kopnięcie w twarz:)
Jeszcze trochę i również będziesz mogła cieszyć się tą chwilą. W pierwszej ciąży trzeba trochę dłużej poczekać ale to i tak już ,,za chwilę,, :)

Ciesze sie, ze u Was wszystko OK :) To widze, ze jednak termin wg USG przesunal Ci sie o tydz., bo u nas dzis 17+1 (ew. 17+2 wg dwoch ostatnich USG). U nas raczej Dziewczynka :) ale lekarka mi to powiedziala jak bylam w szpitalu - bez wikszego przekonania ;) Milego dzionka!
No i @Megi86 gratuluję córeczki :) Wiem,że to jeszcze nie jest pewne ale widząc przyrodzenie mojego syna wczoraj wątpię,że Twoja lekarka mogła by ,,to,, przeoczyć;)

reklama
No i @Megi86 gratuluję córeczki :) Wiem,że to jeszcze nie jest pewne ale widząc przyrodzenie mojego syna wczoraj wątpię,że Twoja lekarka mogła by ,,to,, przeoczyć;)
:) Dzięki! Choć to nie była moja lekarka :p Bo gdyby własnie była to bym miała większą pewność. U mojej mam wizytę 05.09. :) No juz sie nie moge doczekać tych ruchów, bo pamiętasz, że u mnie od poczatku ciazy zero objawow :p

Do góry