gaya11
Fanka BB :)
Ja tak samo[emoji106]Głosuje na Karolina921 i Darsi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tak samo[emoji106]Głosuje na Karolina921 i Darsi
Ja tezJa tak samo[emoji106]
Głosuje na Karolina921 i Darsi
Jak już wcześniej pisałam moja dzidzia też miała tętno niskie 144 2 tyg wcześniej 140 i dr który wykonywał badanie prenatalne dał tylko do zrozumienia aby to kontrolować! Moja dzidzia okazała się też starsza i stwierdził, że jak za dwa tygodnie tętno nadal będzie w tych granicach to już jest zupełnie normalne! Ja też przyjmuję leki, które obniżają ciśnienie oraz tętno (a swoje i tak mam niskie) i wiem, że może mieć to też wpływ na maluszka! Nie martw się na zapas jeżeli inne parametry są oki może już taka uroda!Może któraś z Was tak miała (np. w poprzedniej ciąży? albo ma?
- robiłam badania przed ciąża i wyszło wszystko okej (wyszło że przechodziłam cytomegalie i różyczkę), w trakcie ciąży również robiłam i wyszło że wszystkie przeciwciała w klasie igg podskoczyły wielokrotnie (tak że wynik wynosił ponad 500). W klasie igm negatywnie wyszły. Ginekolog wysłał mnie na awidność. Strasznie sie zaplakalam i zestresowałam ze moglam przechodzić w ciąży cytomegalię Na szczęście awidność wyszła wysoka. Wizytę kolejną mam dopiero za jakiś czas, więc nie daje mi to jednak spokoju pomimo że z awdnosci wyszło że nie miałam cmv w ciąży. Czy któraś się spotkała z podniesieniem poziomu przeciwciał igg w ciąży? w rozyczce też mi tak skoczyły a różyczki na bank w ciąży nie miałam
- druga sprawa to na prenatalnych wszystko wyszło idealnie tylko tętno poza wykresem (w sensie za wolne) 146 ud/min. Lekarz ktory wykonywal badanie powiedział że nie ma czym się denerwować ale i tak o tym myślę, czemu wolne tętno.
na szczęście po skorygowaniu ryzyko chorób wyszło bardzo niskie 1:10000 z kawalkiem dla trisomii 21 oraz mniej 1:20000 dla tych pozostalych trisomii. O czym może świadczyć więc to tętno?
Może któraś z Was tak miała (np. w poprzedniej ciąży? albo ma?
- robiłam badania przed ciąża i wyszło wszystko okej (wyszło że przechodziłam cytomegalie i różyczkę), w trakcie ciąży również robiłam i wyszło że wszystkie przeciwciała w klasie igg podskoczyły wielokrotnie (tak że wynik wynosił ponad 500). W klasie igm negatywnie wyszły. Ginekolog wysłał mnie na awidność. Strasznie sie zaplakalam i zestresowałam ze moglam przechodzić w ciąży cytomegalię Na szczęście awidność wyszła wysoka. Wizytę kolejną mam dopiero za jakiś czas, więc nie daje mi to jednak spokoju pomimo że z awdnosci wyszło że nie miałam cmv w ciąży. Czy któraś się spotkała z podniesieniem poziomu przeciwciał igg w ciąży? w rozyczce też mi tak skoczyły a różyczki na bank w ciąży nie miałam
- druga sprawa to na prenatalnych wszystko wyszło idealnie tylko tętno poza wykresem (w sensie za wolne) 146 ud/min. Lekarz ktory wykonywal badanie powiedział że nie ma czym się denerwować ale i tak o tym myślę, czemu wolne tętno.
na szczęście po skorygowaniu ryzyko chorób wyszło bardzo niskie 1:10000 z kawalkiem dla trisomii 21 oraz mniej 1:20000 dla tych pozostalych trisomii. O czym może świadczyć więc to tętno?