Fanka Kadry
Fanka BB :)
I mnie wg OM 10t6d a wg USG 9t6d... ehh i kurczę denerwuje mnie ta różnica w tygodniach,bo nie wiem jak mam podawać ale z tego co wylapalam przez rozmowę telefoniczną z lekarzem od prenatalnego to on patrzył bardziej wg OM, bo mnie dość wcześnie zapisał i wg tego to będzie 12t5d... nie za wcześnie na prenatalne?@Fanka Kadry obecnie 10t3d a w dniu prenatalnych będzie 12t5d lekarz mi mówił,że są trzy typy ludzi, tacy którzy na pewno chcą robić pappa, tacy, którzy na pewno nie chcą i właśnie tacy,którzy decydują się jak coś pójdzie nie tak na USG, albo będzie wątpliwe. Ale podkreślił,że on z żoną w żadnej ciąży nie robili, chociaż ma certyfikat fmf i chociaż co innego na szkoleniach mu przekazywali, taka podjęli decyzję (dzieci mają zdrowe) Rozmawiałam z moim M, wychodzimy z założenia,że co ma być to będzie, my będziemy razem i dziecko wychowamy, więc jakoś narazie nie spieszy mi się do pappa.
Jestem podobnego zdania a z racji tego, iż moja ginekolog (której ufam,bo jest świetnym i doświadczonym poloznikiem) mi nawet o tym nie wspominała to chyba zostanę przy samym USG. Może gdybym była starsza czy z jakąś niepewna historia zdrowotna bym się zdecydowała ale w mojej sytuacji chyba sobie daruję.