reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Cześć dziewczyny! I ja się witam, termin mój to około 6 lutego.

Póki co jestem pełna stresu i nie wiem jak wyluzować. Mam za sobą już jedno poronienie i ciąże pozamaciczną (widziałam tu wypowiedz dziewczyny z takim samym doświadczeniem). Jestem już po jednym usg, na szczęście pęcherzyk w dobrym miejscu, w środę mam kolejną wizytę, chcę zobaczyć, że wszystko ok:)
Witaj[emoji846] Też mam termin na 6 lutego [emoji846] i te same przejścia za sobą[emoji53] i pierwszą wizytę dopiero 14.06.Dlatego czuje jeszcze niepokój chociaż staram się jak najmniej stresować. A Tobie Życzę spokojnie bezproblemowej ciąży [emoji846]

reklama
Carmelek9
Ja też jestem rozdrażniona, Mężowi się obrywa hehe. Brzuch rzadko, jak już to po bokach, piersi bardziej po południu nie ze bolą ale są tkliwe, i raczej sutki niz całe.Ogólnie są takie ciężkie. Trochę żyły zaczęło być widać na klatce piersiowej. Czasem lekko mnie zemdli ale tak to czuje się normalnie. W pierwszej ciąży miałam identycznie.
Liczysz już na zarodek w tym 5+5m ja zamierzam iść 6+3 ( wg OM 7+3) i liczę zobaczyć postęp a najchętniej zarodek z serduszkiem ;) strasznie niecierpliwa jestem w pierwszym trymestrze :O

Maud no to rzeczywiście mamy podobną sytuację, ale teraz musi być już dobrze.

Mixie nie wiem co zobaczę ale chcę cokolwiek wiedzieć, jestem strasznie przewrażliwiona po tamtych doświadczeniach i na początku będę pewnie latać do lekarza, liczę, ze z czasem będzie już normalnie;)

Hej mamusie gratulacje!!!!
Ja 2 kreseczki zobaczyłam 2.6. Termin na 11.02. To moja druga ciąża. Narazie potwierdzona tylko i wylacznie 3 testami, bo mialam akurat w domu. Wizyte u swojego gin umowilam sobie na 2.7 czyli jakos 8+0 bedzie to wtedy. Brzuch mnie pobolewa i chyba pojde w pon do innego gin, ktory mnie przyjmie odrazu po skierowanie na badanie ( w 1 ciazy zlapala mnie niedoczynnosc tarczycy i wraz z porodem wszystko przeszlo) bo ciekawe jak moja tarczyca. Za pierwszym razem w 8 tyg wynik juz byl zly. Licze ze bedzie ok...karmie dalej dziecko (jest z marca 2017) i nie chce lykac tych tabletek...ogolnie o ciazy wie maz i teraz wy jak pojde na usg 2.7 to sie oficjalnie dowiedza najbliżsi.
Gratulacje :-) daj znać jak będziesz po wizycie u doktorka :-)

hej dziewczyny u mnie po krwawieniu z piątku nie ma sladu:) chyba jednak się po prostu przeciazylam tak tez zasugerowal mój gin jutro wizyta to już 7 tydzień mam nadzieje zobaczyć mojego groszka:) i z cichutka nadzieje licze ze za pare tygodni okarze się ze synus będzie:) bo jak kolejna dziewczynka t mój m się smieje ze się wyprowadzi:) u mnie fizycznie ok tylko dziś piersi strasznie bola chyba nie wsadze ich w stanik:( będą dziś na wolności:) wszystkim zafasolkowanym nudnej ciąży zycze i witam nowe mamusie

hej dziewczyny u mnie po krwawieniu z piątku nie ma sladu:) chyba jednak się po prostu przeciazylam tak tez zasugerowal mój gin jutro wizyta to już 7 tydzień mam nadzieje zobaczyć mojego groszka:) i z cichutka nadzieje licze ze za pare tygodni okarze się ze synus będzie:) bo jak kolejna dziewczynka t mój m się smieje ze się wyprowadzi:) u mnie fizycznie ok tylko dziś piersi strasznie bola chyba nie wsadze ich w stanik:( będą dziś na wolności:) wszystkim zafasolkowanym nudnej ciąży zycze i witam nowe mamusie

To super, ze jest ok. Powodzenia jutro na wizycie [emoji846]. Mnie tez piersi strasznie boja, mam wrażenie, ze z każdym dniem coraz bardziej i jak wracam do domu po pracy to pierwsza rzecz jaką robie to pozbywam się stanika....

To super, ze jest ok. Powodzenia jutro na wizycie [emoji846]. Mnie tez piersi strasznie boja, mam wrażenie, ze z każdym dniem coraz bardziej i jak wracam do domu po pracy to pierwsza rzecz jaką robie to pozbywam się stanika....
Identycznie mam z tymi piersiami. Wczesniej to się macalam czy nadal bolą, a teraz to jakiś dramat jest :D

reklama
Do góry