reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Jak widac, wszystkie maluszki rozwijaja sie bardzo podobnie, ale kazda z nas podchodzi do tego i przezywa to indywidualnie ;) ja sie cieszylam jak glupia, jak Antos przewrocil sie sam na brzuszek, a jak placze przez sen to mi go okropnie szkoda...

U nas dzis upal. Babcia (moja mama) zabrala dzis Antka z samego rana na pokaz sasiadkom, a ten obsypywal wszystkie usmiechem. Zauwazylam, ze trzeba mu mowic, ze jest sliczny, wtedy od razu sie usmiecha! :D narcyz ;)

A takie pytanie mam...do mam ;) czy konsultowalyscie sie z jakims fizjoterapeuta/rehabilitantem odnosnie rozwoju Waszych maluchow? Ostatnio trafilam na taaka strone i dala mi ona duuuzo do myslenia, choc wydaje mi sie , ze jest wszystko nieco wyolbrzymione i przerysowane. Link do: Rehabilitacja niemowląt - Elżbieta Szeliga

reklama
Witam sobotnie,
Mkvet skoro polecasz pieluszkę bambusową to ja skorzystam na razie mam tylko takie małe do wycierania buźki ale dokupię jedną większą do fotelika i zobaczymy.

Ola absolutnie nie musiałaś zaznaczać że "Twoja mama" innej opcji nie uwzględniałam nawet;)
Przeczytała tak pobieżnie ten artykuł i wniosek mam jeden najlepiej w ogóle nie dotykać dziecka ani nie kłaść nie nosić. Nie wiem czy przez to że szybko przebiegłam wzrokiem nie zauważyłam czy faktycznie w tym tekście jest tylko to czego nie wolno a żadnych innych rad czy podpowiedzi.

Magmich jak Ty mnie juz dobrze znasz ;) ;) co do artykuly to teraz mam podobne odczucia, ale jak przeczytalam go pierwszy raz to kazdy ten "błąd" pasowal do nas...na szczescie mam "chlopa" sprowadzajacego na ziemie :D

Jak stosujecie pieluchę bambusową do fotelika to jak to wygląda? Wycinacie otwory na pasy? No nie mam koncepcji?

Kiedyś wpadła mi w oko ta strona. Szkoda tylko, że dla porównania nie zamieścili zdjęć jak jest dobrze. Bo z tego wszystkiego wychodzi, że wszystko robię źle i moje dziecko źle leży itd. :confused:

Ola co się dziwisz, każdy facet lubi komplementy :laugh2:

Widzisz jakiego masz rozsądnego mężczyznę u boku. Jakbyśmy tak miały wszystko czytać i analizować to byśmy zwariowały. Trzeba słuchać intuicji i obserwować maluszka.

Bettina ja zamierzam ją podłożyć pod główkę i pod plecki pomiędzy pasami i zobaczyć jaki będzie efekt.

Zdenerwowal mnke ten artykul jaknk was, wszystko zle.
Kiedys nikt na takie cos nie zwracal uwagi i my jakos zyjemy.
Moj chlop zwariowal i jak wroci to mu nakopie. Wyszedl o 8 do swojego dziecka nr 2 czyli garazu i jeszcze gp nie ma a Antek drze gebe od rana zeby go nosic. Pospal wlasnie 1o minut.

Widzę, że nie tylko ja mam nerwy na Męża. Czasem mam takie wrażenie, że go nigdy nie ma w domu;) Ja też kładę pomiędzy pasami, ale przetestuję czy sprawdza się na dłuższej trasie w tym tygodniu w drodze nad morze;)

Ja kupiłam bambusową do okrywania na lato, sprawdza się super. Do fotelika też pewnie by się sprawdziła ale na podłożenie pod plecki jest za duża, trzeba by było ją złożyć na kilka razy a to by było nie wygodne. Mam 75x75
Na moim lokalnym forum polecali jeszcze takie coś
Link do: AeroMoov Wkładka antypotowa

A tak odnośnie noszenia w rożku, koleżanka nosiła tak dziecko dosyć długo a dziecko miało napięcie więc akurat to nie jest wyznacznik.

ja mam taka zwykła wkładkę 30 zł dałam ale jest fajna bo ma siatke-spreźynke nie wiem jak to nazwać ok 0.5 cm obszyta bawełna i po pierwsze jeździe. plecy suche

reklama
Oj te chłopy PaniAg młodego w fotelik i do garażu niech "pomaga" tacie.
Mój dzisiaj w pracy a jak wróci to też pewnie znajdzie sobie milion zadań i już go nie będzie. Na 17.00 na imprezkę idziemy a wcale mi się nie chce bo gorąco.

Do góry