reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola, to piankowa wielka mata z literkami. Jeszcze dokupie jakies zabawki ,bo chyba lekko go znudziły te co ma.
Troche z nim cwicze te obroty i dzis z brzucha na plecy sie raz obrocil.
Ale chociaz nie wiem. Uwielbia zakladac cos na glowe. Teraz chyba jest minionkiem ;)

Załączniki

• IMG_20160701_135624.jpg
    IMG_20160701_135624.jpg
    74,2 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Wpisalam to pytanie na yt i tam taka babka pokazuje.

Dziecko ma zlapac swoja stope obiema raczkami i wtwdu buja sie nim na boki.

A z brzucha, to kolanko do lokcia i na plecy.

Poszukaj,bo ciezko to opisac.

alez dzisiaj produkcja tutaj na forum :)
Haniak gondole akceptuje, ieszam jej abawki na budzie (teraz wisi kostka) i od 20 minut sie bawi. i wrzeszczy niemilosiernie ;)

moja chyba nie zamierza zaczac obracac sie na brzuszek, poki o obraca sie na boczki i to wszystko... ale to jest generalnie strasznie leniwe dziecko, z tego co zauwazylam... ;)

PaniAg, dzisiaj lepszy dzien? ja dopiero wrocilam do domu, odpoczelam, poogladalam ludzi w centrum hndlowym (przez caly tydzien tylu nie widzialam co dzisiaj ;) i strasznie sie za dziecięciem moim stesknilam.... :))

dzisiaj odstawiamy steryd, w poniedzialek idziemy do alergologa. masakre moje dziecie bedzie mialo na skorze do poniedzialku :(

Betula mojemu tez sie nie zbieralo na obroty, do wczoraj potrafil obracac sie tylko na boki, az tu nagle mnie zaskoczyl ;) chyba podpatrzyl na forum, ze narzekam, ze on leniwy to mi pokazal co potrafi :)
A tak mi przyszlo do glowy... Czy Twojej Hani od tych masci sterydowych nie rosn nigdzie wlosy? W zlbku mialam takiego chlopca z problemami skornymi i smarowali go sterydami no i owlosienie mu roslo nawet na pleckach...

ola, nieeeee, Hanka na razieowlosiona jest tylko na glowie (szczesciara!). to jest b slaby steryd (masci zaierajace hydrokortyzon w stezeniu 0,5% mozna kupic w aptece bez recepty). jedyne co zuwazylam, to ze wysusza jej strasznie skore. ale lepsza sucha skora, niz czerwona i swedzaca....

Ja z Hanią nie ćwiczę, uważam, że każde dziecko ma swój czas i jak będzie gotowe to samo zacznie poszczególne rzeczy. :tak:

Hanula śpi a ja w ciszy odpoczywam :oops:

Betula,dzis dzien jak codzien czyli ok. Spacer zaliczony, dwie drzemki za nami,moze jeszcze bedzie trzecia.

U nas cwiczenia to raczej zabawa i pokazanje leniuszkowi,ze mozna inaczej. Ale jak mama obraca to super ale samemu po co?

Jak odsune zabawke to on bierze sie za stopy i tyle xD

paniAg ciekawie opisujesz ćwiczenia może tez spróbujemy:)
my dziś bez spaceru pol dnia mieliśmy gości a teraz boli mnie glowa:\ i odpoczywamy

reklama
Ja myślę, że nie tyle chodzi o ćwiczenia co o zabawy które pomagają się rozwijać. Ostatnio oglądałam na yt jakiś filmik Zawitkowskiego w którym mówił jak podnosić dzidziusia żeby wspomóc jego rozwój ruchowy. Rzecz którą robimy milion razy dziennie, a można ją robić tak żeby dziecko coś z tego miało :)

Do góry