reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Magmich u mnie tez mala spi a ja poodkurzalam,pomylam naczynia,pomylam podlogi i dopiero co usiadlam z kawa :D dawno juz tyle nie spala w ciagu dnia.
Mniammmm papryka faszerowana ale mi smaka narobilas ;) uwielbiam papryke faszerowana do tego ziemniaczki z koprem i surowka z kapusty pekinskiej

reklama
Moja już obudzona wciągnęła marchewkę z ziemniaczkiem i patrzyła za więcej.

Ola stres ciut mniejszy a opadnie zupełnie jak będą na miejscu. A Ty już byłaś po ten namiot w lidlu czy już z niego zrezygnowałaś. Moja też dzisiaj niespokojnie spała w nocy ale to chyba przez to że duszno było jak na burzę.

Aschlee wszystko się zgadza w menu tylko rozważałam zamienić surówkę na tartą czarną rzodkiew ale jeszcze przemyślę.;)

Magmich ja na Twoim miejscu bym sie cieszyla, ze rodzice gdzies razem wyruszaja ;) Moi to nawet na spacer razem nie pojda... takie mam wzorce!
Wlasnie sie wybieram po namiot, tydzien czekalam na ten czwartek :D

Ola moi to często kursują jak nie sanatorium to jakieś inne wyjazdy. Nawet na jeden dzień nad morze potrafią wyskoczyć w sobotę ale wtedy my też się pakujemy w nasze auto i jedziemy z nimi. Chociaż w tym roku może być trudniej z małą.

No widzisz, pozazdroscic rodzicow. Moi twierdza, ze sa za starzy juz...
Magmich a powiedz mi, czy ja sie zabiore sama z tym namiotem? Tzn. bede miala wozek ale nigdzie pewnie mi sie nie zmiesci...

Ola jak jest złożony to jest płaskie koło takie jak od roweru i ma na tyle duży uchwyt że na ramię sobie zarzucisz. Jak nie masz 5km do lidla to powinnaś dać radę.

Ola moja tak nóżkami rzuca aby się przekręcić na bok. I jak się sama usypia to kręci się z boku na bok i zdarza się że uderzy o szczebelki wiec ciesz się ze Twój kręci tylko głową ;)
Jak bym mojemu pokazała krzesełko za prawie 1000 to chyba by mnie pognal hahaha

Moja tez chce pelzac, nóżki ładnie pracują tylko ryje nosem :D woli się obracać wokół własnej osi ;)

Napisane na SM-G350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ech.. Na śmierć zapomniałem o namiocie... A właśnie wróciliśmy z szybkiego wypadu na pocztę. Trudno, może po południu jescze będzie...

Kamaa - ja na warsztatach też byłam, dawno temu, ale właśnie tam dziewczyny uczyły tylko kieszonki, potem podwójnego x i plecaka (ale to dla siedzacych) . Mam wrażenie że kangurek dopiero niedawno wszedł do zestawu podstawowego. Podobno szczególnie na lato jest lepszy :)

Bettina - ja normalnie też nie wchodzę w żadne dyskusje, w temacie rozszerzania od dawna mam wyrobione zdanie. Ale tym razem to lekarka zaczęła i to dość nieelegancko, więc nie mogę pozostać dłużna ;)
A co do dziecięcej zastawy i akcesoriów różnych to możesz mi wierzyć, że nawet się nie zorientujesz jak zajmie miejsce Twoich ulubionych kubków, że o kieliszkach nie wspomnę ;)

Cześć dziewczyn z lutówek założyło też jakąś grupę na fb i pewnie tam się bardziej udzielają (?)

Aschlee - to się ruchliwa Twoja panna zrobiła :) moja też się kręci bardzo i próbuje pełzać. Co do obrotów to z brzucha na plecy już od jakiegoś zaś jej się zdarza, ale z pleców jakoś nie bardzo. Wczoraj pierwszy raz widziałam jak się na bok położyła.

Mkvet - zdrówka dla córy

Ola a Ty tak serio serio z tym krzesełkiem za taką kasę? A co jak Antoś go nie polubi bo taką ewentualność trzeba brać pod uwagę przy każdym "gadżecie" dla dziecka? Ja miałam taką sytuację z wózkiem tzw. parasolką kupiłam bo lżejsza wygodniejsza do pakowania itd. a na palcach bym policzyła ile moje dziecko w niej jeździło wyginała się ryczała i tyle było z jazdy że człapała na nusiach a ja wózek pchałam jedną ręką a ją trzymałam drugą. Miała wtedy jakieś 1,5 h może ciutę więcej. Teraz wózek stoi w piwnicy i czeka na Eri.

reklama
Ola, moj juz tak nie kreci glowa. Ale jak tak robil to trzymajac go na rekach w pionie,bujalam na boki.

Teraz usypiam czasem jak np sa goscie, ze biore jak w samolocik ale buzia do mnie. Spi w minute.

Dzis przetestowalam nosidlo Manduca. Rewelacja! W drodze powrotnej od dziadkow zasnal i spi dalej xD

A najlepsze to jest dzis to,ze spotkalam kolezanke ze szpitala co tez ma synka z tego samego dnia co moj i do tego imiennik jego. Bedzie Antos mial kolege z osiedla;)

Ja jeszcze o krzeselku do karmienia nawet nie mysle. Poko co to my jeszcze nie mamy stolu w salonie a w kuchni mam za wąsko na duzy stol.

Do góry