reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

My do Ustronia jedziemy nad morze. Koniec sierpnia. Jakies 5 godzin drogi od nas.
Mąż zaszalał i bedziemy 1o dni ;]

Moj Bobas gubi włosy. I ja też. Ach synus mamusi;)

reklama
Ja ostatnio patrzę na prześcieradło w łóżeczku Zosi a tam się zrobił dywanik z jej włosów- tak się powycierały.
Teraz w biedronce jest taki preparat na wypadanie włosów Revlon. Moja Mama bardzo sobie chwali, bo jak mnie urodziła(wtedy jeszcze nie było Biedronki;) ) to miała łysienie plackowate i podobno to poskutkowało super. Ja zaczynam testować dzisiaj.
My też nad morze na 5 dni, jedziemy na początku lipca.
Ola fajny pomysł z tą Hiszpanią. Ale macie jakieś sprawdzone miejsce? My mamy 6h nad morze, ale mam nadzieję, że z przerwą jakoś damy radę.
Chciałabym sama gotować Maleństwu, a słoiczki ograniczyć. Pierwsze co u nas będzie podawane to marchewka gotowana i zmiksowana.
Aschlee a tak z ciekawości to ile waży teraz Twoja Córa?

Widzę że polskie morze rządzi. My mamy 3,5h licząc z przystankiem tam gdzie jedziemy nad morze. Najbliżej to chyba mam do Mielna ale nie lubię tego miejsca.

Mkvet muszę zobaczyć co to za cudo na włosy bo lecą mi tak że chyba zacznę je zbierać i oddam na perukę to chociaż zarobię;) Wczoraj przyszła moja paczką z gemini z tabletkami na włosy więc może coś w końcu zacznie działać.

Dziewczyny a ile płacicie za pokój nad morzem?

Ola nad morzem to chyba w ogóle nie ma komarów, inny klimat czy jak ;)
Czyli tylko moskitiera na wózek póki co, mam nadzieję że nic jej nie dziabnie.
A co do mleka skoro macie takie tylko na awaryjne sytuacje to może za długo stoi już otwarte i smak się popsuł?

Ale wam fajnie z tymi urlopami, zazdroszczę ;)

Magmich co wzielas na włosy?

Napisane na SM-G350 w aplikacji Forum BabyBoom

Mkvet wazy 5670.ja nad Polskim morzem bylam raz i wspominam bardzo dobrze z checia wybralabym sie tam kiedys na wakacje.Wogole bardzo dawno w Pl juz nie bylam

Magmich mi tez lecialy na potege ale zaczelam brac femibion i przeszlo hihi

Jak chodzi o mm to nie nawidze zapachu tego mleka.Bleeeee smierdzi jak nie wiem.Zastanawiam sie jak dzieciom moze to smakowac.Na sprobowanie bym sie nie odwazyla :D

My będziemy w Łazach. 100zł za pokój plus jakaś dopłata za psa, ale nie wiem jaka.
Ja się farbowałam ostatnio...to po farbowaniu włosy wychodziły mi jak w horrorach...
Co do zapachu mleka...tak samo pachnie mleko psie... więc ja jestem przyzwyczajona... chociaż to dziecięce jest smaczniejsze:D

my placimy 60zł za osoę ale konieta ma tylko dwa pokoje przy prawie samej wydmie , wiec cisza spokój:)

Aschlee to wcale nie mało waży, moja ostatnio miała 6100 a jest starsza dwa tyg! a z Polski z jakich okolic pochodzisz?
Na temat włosów się nie wypowiadam to co zostaje Młoda mi wyrywa hehe

Demollka no wg mnie tez nie wazy malo ale doktorek sie czepial i kazal dawac tez inne posilki niz tylko mleko i nie dalo sie go przegadac .Z Polski pochodze ze slaska :)

Mkvet nie mamy sprawdzonej miejscówki, ale na pewno chcemy jechac w jakies spokojne i nie imprezowe miejsce w Hiszpanii. Szwagierka byla tam pare razy, wiec mysle, ze cos podpowie :)

Aschlee a ile juz czasu nie bylo Cie w Polsce?

Magmich ja tez bym mogla ze swoich wlosow "skleic" porzadna peruke...
A Mielno to taki imprezowy kurort jest, wiec nie za bardzo na wypoczynek dla rodzinki :)

Pamietam jak dwa lata temu bylismy w Grecji na Korfu i bylo malzenstwo z 8.miesiecznym bobasem. To mnie przekonalo, ze dziecko to nie ograniczenie jesli chodzi o wakacje ;)

Wczoraj przyjechalismy do moich rodzicow, Antos na poczatku wszystkiemu i wszystkim sie przygladal, a pozniej normalnie funkcjonowal, smial sie, bawil itp. Wieczorem narobil takiego krzyku, zupelnie nie wiem czemu i dotad nie znamy powodu. Podobnie bylo jak przyjecyhalismy nad morze... jakby nie lubil nowych miejsc albo rzadko odwiedzanych. Myslicie, ze to mozliwe?

reklama
Ola tak dzieci odreagowują nadmiar bodźców. U nas też dużo nowych ludzi czy jakieś nowe miejsce kończy się krzykiem. Tak podobno dzieci sobie z tym radzą.

Zosia co prawda młodsza ale waży 5,5

Do góry