reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Mam nosidelko Manduca z aliexpress;) Testowalam narazie po domu i w tym zasnal. Dzis pojde dwa bloki dalej do rodzicow. Ale wszystko zalezy od kolezanek z pracy,bo soe zapowoedzialy,ze chca przyjsc.

Drugie dziecko to narazie w teorii. Wiemy,ze chcemy miec. I wiek goni... Wczesniej lekarz i te przepisowe miesiace. Znajomi maja 1.5 roczne a w lipcu juz bedzie kolejne xD

W nocy Antoch mnie zadziwil. Niedosc,ze szybko wstal, nie chcial butli to puscil taka fontanne,ze masakra... Pierwszy raz tak ulal. Zazwyczaj zdarza mu sie po moim mleku tylko.

reklama
Bettina ja placilam 150zl za 5w1, nie pamiętam ile pneumo kosztują. Wolę wydać 10-20 zł więcej, niż kombinować z zamawianiem szczepionek :-)

Napisane na HTC Desire 300 w aplikacji Forum BabyBoom

No załamałam się. Moje dziecko od 2 dni śpi w nocy tak, że nie śpi. Budzi się co 1-1,5 h. Próbowalam w momentach przebudzenia różnych rzeczy, żeby ją uspokoić i żeby poszła dalej spać - było przytulanie, smok, usypianie na klacie i odkładanie do łóżeczka, picie, pieluszka, mleczko i inne cudawianki. Wszystko na nic. Szła spać i po 1-1,5h kolejna pobudka. Dzisiaj już byłam tak niewyspana, ze wzięliśmy ją o 2 do łóżka i spala... do 8! o_O nawet ja wstałam wcześniej... do tej pory nie było problemów, spała sama. Czy jakieś doświadczone (niedoświadczone też!) mamy mogą mi tu zasugerować jak wypchnąć dziecię z łóżka i zmusić do spania w łóżeczku?

od razu zaznaczam, że w nocy moja silna wola i chęć eksmitowania dziecka do łóżeczka jest dużo słabsza, bo marzę tylko o tym, żeby dalej spać ;)

Betula nauczy sie spac w lozeczku, ja za cenę snu pozwalam spac z nami, starsza tylko jak jest chora przyjdzie do nas, a tak to widzę ze woli spac w swoim pokoju, także z czasem zrozumie, a takie maleństwo widać potrzebuje bliskości i tak spi sie najlepiej

Betula - współczuję... I nie pomogę Ci za bardzo, bo miałam podobnie ze starszą, do ok 3 miesiąca jeszcze walczyłam, żeby sama spała, ale doszłam do wniosku że to bez sensu i do roku spała z nami. Syn od początku też do roku spał z nami i teraz N też. Choć wydaje mi się, że akurat ona mogłaby spać sama... Dużo zależy od dziecka.

PaniAg - też mam manduce :) i jak dla mnie jest to najwygodniejsze nosidełko - inne były zdecydowanie za szerokie w ramionach . Chociaż N jeszcze nie nosiłam, zdecydowanie pewniej czuję się z chustą, a w nosidle mam wrażenie, że jest za dużo luzu ;)

No zostawiłabym sprawy spania swojemu biegowi, ale boję się, że mi się Młodzież przyzwyczai do spania z nami i potem eksmisja będzie problemowa... trochę spróbuję powalczyć.

Mam w rodzinie przypadek, że 3-letnie dziecię śpi z matką, a tata wylądował na kanapie o_O

Nogi w górze, czyli dziecię mi się budzi...

Hej. My mieliśmy wczoraj straszny kryzys jedzeniowy. Głodny a nie jadł i tak płakał...ehhh.

U nas nosidło się nie sprawdza, mały nie chce w nim być. Mam już drugie i nic z tego, znowu sprzedać trzeba.

Daniel zasypia u siebie i śpi prawie do rana, później mąż bierze go do nas. Jadł o 6, zasnął, zjadł o 9 i śpi a ja nawet coś posprzątałam.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Zuzanka spa udane;) po takich dwóch godzinach tylko dla siebie człowiek się od raz inaczej czuje.

Betula niestety nie pomogę w sprawach łóżeczkowych bo moje obie córki bez problemu śpią w swoich łóżeczkach ale fakt że od małego je tam kładłam z uporem maniaka a spanie w naszym łóżku ograniczyłam do minimum.

Przypomniałyście mi że mam w piwnicy nosidełko w którym starsza nie chciała siedzieć może Eri zechce.

reklama
Betula jesli dziecko u Was w lozku spi to znaczy, ze czuje sie bezpiecznie i jesli Ty sie wysypiasz to juz w ogole super. Wedlug mnie, nie ma na to reguly, jesli chodzi o to czy bedzie Ci trudno "mlodziez" usunac z Waszego łóżka. Moze przyjsc taki czas, że Hania bedzie wolala spac sama, w swoim łóżeczku. Znam tez przypadek, ze rodzice od narodzin nie pozwalali spac dziecku z nimi w łóżku, ale od kiedy dziecko zaczelo chodzic sypia z nimi regularnie.
Antek śpi ze mną tylko jak jestem u siebie w domu, bo tam nie mamy łóżeczka i nie powiem... fajnie nam się razem śpi ;) przynajmniej mi z nim ;)

Do góry