reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

tu przygotowania do dnia ojca ida pełną parą, a ja nawet nie wiem kiedy to swieto wypada o_O

ja jezdze z mloda. tak jak ola mówi - mloda w foteliku na przednim siedzeniu pasazera, tylem do kierunku jazdy, poduszka wylaczona. przewozić haniaka na tylnim fotelu sobie nie wyobrazam, bo czasem, jak mi sie przebudzie podczas jazdy, to muszę jej smoka wepchac, zeby sie maruda nie rozbudzia calkiem, bo bedzie po jezdzie ;]

dzisiaj walki z bebeiolnem pepti cd. Haniak zje porcję 120 ml, o ile jest BARDZO glodny. jeśli nie jest, to na 60-80 ml się kończy. mam nadzieję, że się przestawi.

nie moge sie juz doczekac jutrzejszego dnia, bo ma byc cieplutko! nareszcie wyjdziemy z domu, bo od niedzieli pogoda u nas straszna...

reklama
Chyba i ja zacznę wozić z przodu.
Dzisiaj musiałam dwa razy się zatrzymać bo stała się rzecz straszna, smok jej wypadł :rolleyes2:

Ale ja sie nie gniewam:)

Moj Burczymucha piszczy wlasnie z lozeczka :o
Ale nie ruszam,moze zasnie dalej,bo go przenioslam z naszego lozka. No i chyba spi.

Ja nie mam prawa jazdy. Jakbym miala balabym sie jezdzic, taki jakis lęk mam.

A szczepionka w srode nastepna i juz tez mysle. Tez musimy rezerwowac szczepionki w aptece. Niedosc ,ze to drogie to niedostepne i tyle zachodu z tym.

bettina, nawet mi przez mysl nie przeszlo przewozić Haniaka na tylach wlasnie przez takie smokowe akcje :D

moja sobie znalazła nowa zabawę - siedzi w swoim lezaczku, wypluwa smoka i jojczy. no to podchodzę, nachylam się, probuję jej wetknać smoka do buzi, a to sie smieje i lapie mnie za plauchy... i tak w kółko :)

odnośnie drugiego dziecka to ja zmienna jestem. wszysto zalezy od dnia ;)

Co do szczepionek to czemu kupujecie je w aptekach? bo my w przychodni placimy i mamy szczepionke od reki w dniu i w momencie szczepienia...ze w aptekach tansze?lepsze?czy jakie? bo nie rozumiem.

Betula ja też czekam na to ciepło bo kisne w domu od poniedziałku.

Ola nigdy nie mów nigdy coś wiem na ten temat;)

Moja już śpi. Ostatnie noce bardzo ładnie przesypia bo albo ciurkiem do 9.00 albo z przerwą na mleko między 6-7 i dalej spanie nawet do 10.00 .... już nie chwalę żeby nie zapeszyć;)
Co do szczepionek to u nas też płaci się w przychodni.

U nas lekarz wystawia receptę i idzie się do apteki przy przychodni po szczepionkę. 5w1 150 zł a pneumo 270 zł.
W innej aptece co sobie zarezerwowałam ceny 120 i 220. Więc Ola sama widzisz jaka ogromna różnica. A Ty ile płacisz w przychodni?

U nas bez smoczka nie ma życia :rolleyes2: A w nocy jak się kręci i marudzi to tylko smoczek, nie zaśnie sama ponownie :confused2:

Budzi się w nocy na smoka i jak się uspokoi to jej zabieram. Czasem zasne i jak jej smok wypadnie to budzi się z krzykiem :confused:

reklama
O, dzień ojca na tapecie... Dzięki za przypomnienie :) Muszę mojemu mężowi podarować aktualne zdjęcie rodzinki, bo w pracy ma zdjecie ze starszą w ramce, a tu już dwójką młodszych ;)

PaniAg - zawsze i wszędzie polecam małą różnicę wieku:) teoretycznie po cesarce powinno minąć trochę czasu, jeśli chciałabyś rodzić SN to między porodami powinny minąć minimum dwa lata, ale jeśli nastawiasz się na cc to może być mniej. Większe znaczenie ma ogólna kondycja organizmu. Ale tak czy inaczej dobrze się w tej kwestii poradzić lekarza. U mnie między starszymi jest 18 m-cy, a jak pojechałam na porodówkę to ordynator był zbulwersowany, że nie chce próbować SN. Teraz miałam 22 miesiące między porodami. Ale trzeci raz to już bezwzględnie wskazanie do CC.
A jakie nosidełko kupiłaś?

Magmich - Ad jazdy samochodem - dużo jeździmy z dziećmi. Teoretycznie najbezpieczniejsze miejsce to środek tylnej kanapy, a potem tył za pasażerem, tył za kierowcą i na końcu przód. U mnie N jest bezsmoczkowa, więc jazda z tyłu nie stanowi większego problemu, ale decydująca jest ilość dzieci ;) ja jadę z samą N to często wybieram 2-osobowe auto i siłą rzeczy N jedzie z przodu. Jak zabieram dwójkę to jadą z tyłu za kierowcą i za pasażerem, a jak trójkę to jedno z przodu - zwykle N. Tylko jak jedziemy wszyscy razem z mężem, to upychamy trójkę z tyłu, bo trzeba się trochę pomęczyć z zapinaniem pasów... A starszą masz faktycznie kreatywną ;)
A jak Twoje wczorajsze spa?

Bettina - u mnie w przychodni 5w1 za 150 zł. Kurcze... Tyle lat szczepię i nawet mi do głowy nie przyszło, że sama mogę kupić szczepionkę...

Do góry