reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Myślę, że u nas takie lozeczko trochę go pocieszy :) we wrześniu będzie miał 3 latka
Bozienka no właśnie też się czasem budzę z nogą na twarzy ;)

Caroliajna a co takiego dobrego jadlas? Ja ostatnio tak błogo po lasagne leżałam :)

Niby zwykła bagietka z łososiem, sałatą itd ale świeżutka, pyszna itd a do tego zupa krem z pomidorów posypana ziarnami słonecznika. Mniamuśne!

U mnie z ruchami to samo, jeden dzień czuję, a tydzień nie. Rozmawiałam o tym z ginem i mówił, żeby do 20 tygodnia zachować cierpliwość :-)
Wybieralam u siostry ubranka i mimo, że ma dziewczynki to wybrałam 3 worki uniwersalnych pięknych ubranek :-) Dokupić kilka typowo męskich akcentów i mam wszystko :-)

Ja dzisiaj przepatrzylam cześć ciuszków które miałam i hmmm jak narazie może 2 rzeczy są w miarę ;-) resztę musze znalesc ;-) ale mam większość na dziewczynkę .... wiec diuuuuzo wydatków będę miała ;-)

Witam :-)

Byłam z dziećmi u alergologa. Wyszłam o 8 rano. Wróciłam po 14 :eek: Dla dzieci atrakcja żadna, więc mam już dość dzisiejszego dnia, a tu jeszcze obiad muszę ugotować, zrobić zamówienie do tortów, odpisać na maile.....ehhhhhh.....Mąż dopiero będzie późnym wieczorem.

Maga witam Cię serdecznie :-) Czy mam dopisać Twój termin do listy? Proszę o info :tak:

Szogi pisz co u Ciebie ;-) No chociaż ze dwa zdania :-)

Kropeczku a Ty? Jak się czujesz? :-)

Demolko czy wpisać Ci płeć w tabelkę? Pytam tylko z ciekawości ;-)

Kati zaraz dorzucę Twój termin oraz płeć do listy :-)

Aschlee daj znać co u Ciebie, bo martwimy się już :sorry: Mam nadzieję,że wszystko w porządku :tak:

Bozienko
jak u Ciebie ciotka ciąży nie dowidzi, to ma poważny problem z oczami :-D

Carolajna mówisz,że pomału ktoś Ci się dobija od środka? Gratuluję :-) Na 140 to ja swojej Nelly ubranka kupuje, a nie ma jeszcze 7 lat. Ona to dopiero jest wysoka :eek:

M@linko ja ciągle wierzę,że to wszystko wygląda gorzej niż jest w rzeczywistości. Myślę i Was i mam nadzieję,że lekarze przyjdą z dobrymi wieściami. Nawet ten spadek gorączki, to już coś dobrego w tym wszystkim. Kciuki trzymam nieustannie i posyłam dużo dobrych myśli. Czekam oczywiście na więcej wiadomości i przytulam :sorry:

Gwiazdeczko
zapraszam do Walii, bo u nas jednak patrzą przychylnym okiem na ciężarne :-) W każdej ciąży spotkałam się z tym tutaj :tak: Udanej wycieczki kochana!

Jadziu pozdrów Wrocław ode mnie ;-) Wracaj szybko i pisz co tam u Ciebie :-)

Margarita, Demolka
ja to się września boję. Już mi się pomału spojenie odzywa, a co dalej? Wracamy do szkoły i znowu będę robić maratony do szkoły. Póki co jest ok, ale też nie chodzę tyle co w roku szkolnym. Plecy jednak i brzuch po wysiłku dają popalić. Dobrze,że w dniu rozpoczęcia szkoły mam wizytę, to chociaż się dowiem, na ile sobie mogę pozwolić :sorry:

Ati u mnie te ruchy sa tak okresowo. Nie martw się, bo maluszki mają jeszcze bardzo dużo miejsca i mogą się umiejętnie przed nami schować :-) Też mam wizytę 2 września ;-)

MamaKangurzyca ja schudłam od początku 3kg i póki co waga stoi w miejscu. Ja tam sie cieszę,bo mam wysoką wagę startową :-p Znam jednak osoby, co przybrały w ciąży raptem 5kg, choć są z natury szczupłe. Dopóki dziecko ma się dobrze, nie masz się czym martwić :-)

Ollcia, Kati
ja co do spania dzieci z Wami nie pomogę, bo u nas nie ma takiej opcji nigdy. Mimo wszystko uważam zawsze, że najlepsza metoda, to wejść dziecku na ambicje i mówić nieustannie, że "w tym wieku" .......:p No i ceremonia kupna łóżka, pościeli, lampki, przytulanki itd itp (co tam dziecko przekona) :-)

Bozienko ja tam mam masę ubranek dla obu płci, ale nawet nie przeglądam. Kupuję, co mi się podoba :-p Najwyżej mnie mąz z domu wygoni :-D

Kochane, wzywam do tablicy ;-) Choco, Milenia, Solla, Anit80, Retromama, Madisoni, Tiniaq, Zuzanka, Eriska, Emka300, Betula, Mooni23, Edyta888, Buraska, ŻaBa, Novaspace, Szmokuss, Haruna i każdą, której nie ma na liście...........napiszcie chociaż w skrócie co u Was :-)

Czesc kochane widzialam ze zostalam wywolana wiec sie melduje.

Ja zyje w czwartek wizyta i licze na pozytywne wiadomosci.
Malo pisze bo czasem nie potrafie wbic sie w temat.

Dziekuje Wam za pamiec i wywolanie.To bardzo mile :tak:

M@linka kochana strasznie wspolczuje.Biedna Malutka,ale wszystko zakonczy sie dobrze,musi.Trzymam kciuki zeby Corcia szybciutko doszla do siebie i zeby teraz z godziny na godzine bylo lepiej :tak:

U mnie tez Dzidzia wczoraj mniej ruchliwa byla i musialam podsluchac czy wszystko w porzadku bo zaczelam lapac schize za to dzis nadrabia.

A no i witam nowe Mamuski ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry