reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bozienko według mnie nie powinno się nic stosować na własną rękę. Dobry fizjoterapeuta też nic nie zaleci bez diagnozy lekarza. Taka jest prawda. Także najpierw lekarz,żeby wykluczyć wszelkie choroby itp, bądź potwierdzić i dopiero fizjo. Taki pas, to element rehabilitacji i źle stosowany może zaszkodzić. Masaży na własną rękę nie wolno stosować nigdy. Nie, ponieważ np. przy stanach zapalnych są absolutnie zakazane. Masując roznosi się stan zapalny po obszarze masowanym. Tak samo terapia zimnem lub ciepłem. Jedna przy danym schorzeniu pomoże, druga zaszkodzi. Fizjoterapeuta pomoże, ale diagnozę daje lekarz. Są pewne rzeczy tzw "złote środki" jak ta pozycja ułożeniowa. Nigdy nie zaszkodzi :-) Masaże się stosuje w ciąży. Jak najbardziej. Sama miałam długo po wypadku. Robi się je wtedy w lezeniu na boku :-)

reklama
Bożenka możesz spokojnie sama założyć. Pas jest regulowany rzepami, do regulacji w zależności od wielkości brzuszka.

Załączniki

• anita-pas-ciazowy-podtrzymujacy-1700-babybelt.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 33
Kiedyś się pytałam tylko nie pamiętam kogo czy się robi masaż usłyszałam ze kategorycznie jest to zabronione bo może wywołać skurcze itd. Zdziwiło mnie to troszkę mąż od tej pory nie chce mi masować pleców :-( a to też mi na chwile pomagało. Jutro napewno spróbuję tej pozycji a z tym pasem tez tak myślałam że sobie tak samemu założyć nie wolno będę u lekarza to będę się pytać :-)
Uciekam spać milej i spokojnej nocki :-)

Bozienko w zasadzie w ciąży masaż to jedna z niewielu stosowanych form fozjoterapii,ale właśnie prężnie działa bo dużo kobietom pomaga. Podpytaj tez lekarza skąd ten ból. Jak uzna,że zwykle przeciążenie,bądź rosnąca macica zmienia krzywizne kręgosłupa,to masaże Ci nie zaszkodzą.

Moje maleństwo dziś bardzo aktywne. Cały dzień szaleje. Aż się boję co będzie,jak zaczną się kopniaczki :-)

Magda :-) moje ma tak id wczoraj :-) teraz dopiero się uspokoiło . Ale za to ja biegam do WC jak nie normalna najchętniej bym z tamtąd nie wychodziła ;-) . No i mam chyba pospane żadna pozycja mi nie odpowiada :-( w każdej plecy bolą . Magda 3 lata pracy w dps zrobił swoje nie raz na ośrodku byłam sama a miałam np 50 osób do opieki dzwigania przeweacanie zmiana pampersa pozycji kąpiele łóżkowe dzwiganie na wózek itd swoje robi.

Ja wiem kochana,choć i na noszenie ludzi są specjalne techniki,tylko wiadomo....trzeba inwestować w pracowników i w szkolenia. Ja pracuje dość długo w tym zawodzie,ale na studiach jeszcze miałam jednego kolesia od ćwiczeń,co miał fiola na punkcie naszych kręgosłupów. Wbił mi już wtedy do głowy,że moje plecy są w tym zawodzie narzędziem pracy i musze uważać. Miał absolutną rację,choć wtedy mnie wkurzał tym ciągłym gadaniem :-)

Magda niestety unas był podnośnik ale zepsuty a szefostwo oszczedzalo na wszystkim a ze ja lubialam swoją pracę to pracowałam ile umiałam tyle sobie radziłam.

Dzień dobry Dziewczyny

Rozpłynę się zaraz, taki u mnie upał, mąż na szczęście wraca wcześniej z pracy to weźmie małą na basen , a ja mam zamiar leżeć plackiem

Spać nie mogłam od 4-tej więc teraz chodze przymulona, miłego dnia Dziewczyny

Cześć ;)
Ja właśnie się zbieram i będę coś ogarniać ale głównie to mama sprząta.
Trzymajcie kciuki za prezentację ostatnią, jak dobrze pójdzie to będziemy mieli nowy dom ;)

Bozienka masz rację ale to brzucha nie można masować, zwłaszcza w niskiej ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej wam nie wyspana rozdrazniona i obolała :-( nie mogłam wogóle znaleźć sobie miejsca na boku źle na plecach źle najlepiej to by mi było na brzuchu ale już nie dam rady tak spać ;-)
Carolajna masować hmmm a głaskać ;-)

Do góry