reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Aschlee mnie biodrowe bardzo bolały jak siedziałam w pracy 8 godzin.
Nova trzymam bardzo kciuki za Ciebie i dzidzie, masz rację żeby zmusić lekarzy do postawienia diagnozy. Trzymaj się ciepło i pisz co tam u Ciebie.

reklama
Hej. No żyję. Przeszło. Choco, tak jest inaczej i powiem Ci, że mega biegunka a biegunka przy ZJD to jak porównanie pagórka do góry. Naprawdę, to coś strasznego i nikomu tego nie życzę.

Carolajna współczuję Ci bardzo. Moja znajoma ma ZJD i jak robiłam wycieczkę do Włoch i zjedliśmy w restauracji to dostała takiej biegunki, że na toalecie jak siedziała to trzeba było ją trzymać, bo z rąk leciała. Ona bardzo uważa co je, nigdy nie je po restauracjach i wtedy w miarę jest dobrze.

Margarita ja też eliminuje to co mi szkodzi ale niestety bardzo duży wpływ na ataki ma stres więc lipa :(
Koleżanka ma szczęście, że zdążyła do toalety bo przy naprawdę ostrym ataku jest z tym ciężko. A ja mam jeszcze problem z wchodzeniem do publicznych toalet i to mnie podwójnie dobija :(
Ale szczerze mówiąc wolę tę wersję mimo wszystko niż zaparciową bo taką przeszłam w pierwszej ciąży i to dopiero był koszmar.

Ja tez ciagle problemy z jelitami i więcej biegunek niż zaparć :/ muszę na wszystko uważać co jem, taki brzuch wrażliwy. Teraz w ciąży jakby mi sie unormowalo. Zobaczymy ile to potrwa. Dziewczyny nie mam kompletnie energii [emoji24]
Zero mocy a całe mieszkanie do posprzątania, najchetniej tylko bym leżała. Te upały sa okropne, słońce tak meczy, ze nawet nie wychodzę. Odpukać glowa nie boli póki co.

Carolajna wiesz, co Ci zaszkodziło tym razem? Chyba trzeba by to wyeliminować z diety w czasie ciąży :/
U mnie też dziś pomidorowa, bo w tym tygodniu jeszcze nie było :-D

Szmokuss tak. ZJD można zdiagnozować wykluczając wszystko inne po kolei. Więc wszystko inne było wykluczone. Prawie 2 lata badań. Jest fajny probiotyk na ZJD i rzeczywiście daje ulgę, odkryłam go chwilę przed ciążą ale teraz nie wiem czy mogę brać. Skonsultuje to z lekarzem skoro biegunki wracają.

reklama
Tez brałam takie pro i mega mi pomagały, w sklepach ze zdrowa żywnością kupowałam i faktycznie tam były najlepsze szczepy. Koleżanka tez teraz miała wycinek jelita pobierany, to jest masakra. Nie wiem co gorsze, ZJD czy celiakia, bo wtedy to dieta całe życie a gluten jest prawie we wszystkim [emoji52]

Do góry